Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.11.2014.
08:57
alo.rs A

Rada Đuričin: Zgasla je jedna iskra!

Vest o smrti glumačkog doajena Nikole Simića rastužila je javnost i potresla njegove kolege sa pozorišnih dasaka i malih ekrana. Glumica Rada Đuričin, osoba koja je dobro poznavala legendarnog srpskog glumca i pre nego što je to postao, u razgovoru za “Alo!“ otkriva kakav je Simić bio van scene.

Nikola je bio iskričavog duha, uvek raspoložen: Rada Đuričin
 

Proslavljenu glumicu sa Simićem vezuje višedecenijsko prijateljstvo, još od studentskih dana, kada su bili zajedno u klasi, a nastavljeno je tokom 43-godišnje saradnje na predstavi “Buba u uhu“, koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže igran pozorišni komad u kontinuitetu.

Komemoracija i sahrana u petak

Komemoracija povodom smrti Nikole Simića biće održana u petak, 14. novembra u 12 na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Slavni glumac će biti sahranjen istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo počinje u 14 časova.

 

“Bio je iskričavog duha. Uvek raspoložen. Ostvarivao se u humorističkim ulogama, a takav je bio i privatnom životu. Nije se mnogo razlikovao privatno i na sceni. Sve nas je zabavljao i svi smo se radovali svakom novom susretu s njim. Nikola je mnogo toga znao i umeo da uradi. Da uređuje kuću i baštu, da skuva za sebe, ali i za nas. Pred svaku predstavu doneo bi nam neku od svojih čuvenih poslastica, najčešće baklavu, koju je najbolje pravio, zatim čvarke i neku njegovu posebnu rakiju. Činio je to za nas i mi smo to obožavali“, priseća se glumica, dodajući da je Simić bio prava umetnička duša.

Smrt slavnog glumca rastužila celu Srbijua: Nikola Simić
 

“Voleo je da slika i da piše. Mnogi ne znaju kakve je divne, emotivne pesme napisao. O ljubavi, starosti, životu. Imala sam čast da ih pročitam i nadam se da će jednog dana ugledati svetlost dana. Poslednji put smo se videli u januaru, kada je i odigrao poslednju predstavu, ali smo se često čuli telefonom. Nije želeo da ga bilo ko posećuje. Umirivao nas je rečima da ćerka lepo brine o njemu i da mu ništa ne fali. S obzirom na njegovu nepresušnu energiju, verovali smo da će savladati i ovu bolest.

Nažalost, nije uspeo, a mi smo primorani da se rastanemo od njega i od "Bube", koja je pune 43 godine uveseljavala generacije. Posle svake predstave, cela postava je doživljavala velike aplauze, a on sam posebne ovacije. Predstava bi se završavala tako što bi on ostajao sam na sceni, a publika bi ga ispratila kao na najuzbudljivijem rok koncertu. Stajala bih tako iza zavese i slušala taj gromoglasni aplauz, misleći u sebi kako je sve to zahvaljujući njemu. Sa njim je zgasla jedna iskra“, rekla je glumica.

Najpoznatiji citati

Žikina dinastija
Ja neću na neuropsihijatriju, tamo su jedino pacijenti normalni, eto, mene su proglasili za ludaka samo zato što nemaju sluha i ne razumeju umetnost, a ja sam samo hteo da napravim hor u preduzeću.

 

Tesna koža
Ti, Šojiću, imaš dve kuće, dva stana, dva auta, dve žene, dve švalerke, ti, bre, kao da si dvoglavi Arapin.
Orlovi, medvedi, lisice, podstanari... Sve moguće životinje su zaštićene, jedino poštenog čoveka pljuje i mlati ko hoće!

 

Ćao, inspektore
Pele, vrati mi frizuru, nemoj da si bezobrazan
Ja sam specijalista za kidnapovanje, kako je to divno, uhvatiš muškarca, pa ga onda mučiš.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online