Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Ponedeljak 24.03.2014.
21:24
Telegraf A

"Beograđani, iselite se u svoja sela"

Digla se velika bura oko trejlera za film “Beograd – život ili smrt” rediteljke Bojane S. Knežević, jer u njemu manekenka Maja Atanasijević šeta prestonicom moleći Beograđane da se isele u svoja sela! Pogledajte!

Film “Beograd – život ili smrt” prati manekenku i stilistkinju Maju Atanasijević u njenoj usamljenoj, ali intenzivnoj borbi za povratak zaboravljenih vrednosti jednog grada
 

U opisu filma stoji da on “prati poznatu manekenku i stilistkinju Maju Atanasijević u njenoj usamljenoj, ali intenzivnoj borbi za povratak zaboravljenih vrednosti jednog grada”.

Trejler za film prikazuje manekenku poznatiju kao Zipa Yomu kako izlazi iz fontane i viče “Pomozite nam, mi smo iz Beograda!“.

Kasnije je snimljena u tramvaju kako se obraća nepoznatom momku rečima : “A, odakle si ti dečko? Jesi li iz Beograda? Ako si iz Beograda, onda bi trebalo da znaš šta je ovo - ovo je Duško Radović i knjiga “Volimo Beograd svakog dana po malo”, i dodaje: “Ako si nevaspitan, moli mamu i tatu da te vaspitaju“.

Mrzim Cecu! (pa što Cecu, sunce mu kalajisano...)

Kroz Ulicu kralja Milana Yoma šeta u žutoj haljini i viče: ”Mrzim narodnjake! Mrzim Cecu! Ne podnosim politiku! I volela bih da se svi iselite u svoja sela. Hvala vam, prijatno i doviđenja“.

U trejleru se u pozadini čuje obrada pesme “Samo ptice” Darkwood Dub-a.

Na Tviteru su se mnogi već pobunili kako je ovo čist prikaz elitizama i preteranog lokal-patriotizma, a drugi kažu da je Maja pogrešno protumačena, te da se ona bori “protiv seljačina, a ne seljaka”.

Atanasijevićeva je na svojoj Fejsbuk stranici, između ostalog, napisala da je žrtva neobjektivnog novinarstva, kao i da je vaspitana tako da svako ima pravo na svoje mišljenje. “Zašto onda ja nemam pravo na svoje?”, zapitala se manekenka i dodala: “Ko još komentariše nešto što nije gledao?!”.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.03.2014. 23:56
А када ће Београд да врати оно што музе од остатка Србије?! Сељак не може поштено да заради од тзв. београдских бизнисмена, који их уз помоћ власти пљачкају до голе коже! А ти што пљачкају Србију финансирају овакве филмове!
Ponedeljak 24.03.2014. 21:39
Још ће и бити тако.Београђани и грађани дођите да живите и радите на селу.
Ponedeljak 24.03.2014. 22:55
Nekad je Beograd po velicini bio grad koliko i Smederevo i Sabac na primer. To su bila vremena kada je 90% Srba zivelo i stvaralo na selu, i zato je Srbija bila napredna za vreme i mesto kom je pripadala. Tako je bilo sve do dolaska jugo siptogorske dinastije Karadjordjevica koja svoj praziluk sadi u centru Beograda i od tada oni i njima slicni unistavaju kako selo tako i grad. Kralj Petar po ugledu na francuski parlamentarizam rusi tradicionalno srpsko selo i dovodi ga u Beograd koji se nezgrapno i nesrazmerno uvecava. On ce ubrzo postati daleko veci od Sapca i Smedereva a Srbi sa svih planina od Dinare do Povlena i od Lovcena do Fruske Gore u njega srljaju po svaku cenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online