Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.07.2013.
18:42
tportal.hr A

5 nerešenih misterija Holivuda

Zbog slave, raskalašnog života, politike ili manjka sreće, smrti ovih ljudi su do dana današnjeg ostale nerazjašnjene i smatraju se misterijima

Jedan od najvećih majstora borilačkih veština Brus Li
 

Merilin Monro

Iznenadna smrt Marilin Monro u njenom domu u Los Angelesu 5. avgusta 1962. proglašena je samoubistvom nakon uzimanja velike količine tableta za spavanje. Međutim, oduvek su postojale određene spekulacije o okolnostima njene smrti, a najviše se govorilo o činjenici da su mnogi predmeti uklonjeni iz njenog doma nakon nesrećnog slučaja. Bilo je glasina da je Monro bila u vezi s Robertom Kenedijem, Džonom F. Kendijem ili obojicom, pa je među najpopularnijim teorijama svakako ona da su predsednik i njegov brat, kako bi izbegli skandal, zataškali određene informacije o ubistvu. Drugi smatraju da je zvezda filma "Neki to vole vruće" slučajno uzela preveliku dozu droge, a ne tableta za spavanje.

Crna Dalija

Elizabet Šort (22) ponađena je mrtva 15. januara 1947. Njeno telo je pronađeno presečeno na pola, a žrtva je surovog zločina. Od tada je ova glumica poznata kao Crna Dalija. Nerešeno ubistvo ove devojke čije je telo bez kapi krvi nađeno u parku u Los Angelesu zaintrigiralo je celu Ameriku, a nakon bezbroj knjiga, članaka i filmova, i dalje nisu poznati detalji slučaja.

Lana Tarner

Lana Tarner, glumica koja je svetsku slavu stekla ulogama u filmovima poput "Poštar uvek zvoni dvaput", bila je jedna od glavnih zavodnica u Holivudu četrdesetih godina prošlog veka. U martu 1958. njena 14-godišnja ćerka navodno je kuhinjskim nožem ubila majčinog ljubavnika Džonija Stompanata. Slučaj je propraćen pravom medijskom hajkom. Stompanato je bio uterivač dugova i po tadašnjem pričanju često je zlostavljao Tarnerovu. Lanina kći je osuđena za ubistvo jer je, po odluci suda, izbola Stompanata kako bi zaštitila svoju majku. Međutim, do dana današnjeg ostaju glasine da je Lana Tarner zapravo ubila svog ljubavnika i podmetnula svoju maloletnu ćerku.

Brus Li

Legenda borilačkih veština je svojim filmovima dostigla kultni status. Brus Li (32) se 20. juna 1973, samo par dana pre premijere filma "U zmajevom gnezdu", sastao se s producentom kako bi pričali o novom projektu. Njih dvojica su se odvezli do njegove prijateljice, glumice Beti Ting Pej, i tamo se Li požalio na glavobolju. Pej mu je navodno dala lek za glavobolju, posle čega je Li odlučio  da prilegne, međutim nikada se više nije probudio. Jedina supstanca pronađena u njegovom telu je bio upravo taj lek, a kasnije je odbačena mogućnost da je glumac imao neželjenu reakciju na isti. Veliki broj teorija tvrdi da je ubijen, a iznenadna smrt ovog sportiste i dalje intrigira ljude.

Natali Vud

Natali Vud je 29. novembra 1981. krenula na izlet sa suprugom i kolegom. Ukrcali su se na jahtu i otisnuli. Nakon burne noći i alkohola, Vagner i Valken su se posvađali, a ona je otišla na spavanje. Po Vagnerovoj priči, kada je otišao svojoj ženi da poželi laku noć, nje nije bilo. Nekoliko sati kasnije pronađena je kako mrtva pluta u vodi. Iako je smrt okarakterisana kao nesrećno utapanje, 2011. godine je slučaj ponovo otvoren nakon izjave kapetana broda da je svađa između Vagnera i Vokena uzrok njene smrti, a modrice na njennom telu su samo produžile istragu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online