Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.03.2013.
13:14
Pressonline A

Junaci serije Otvorena vrata ponovo na okupu

TV serija Otvorena vrata snimana je '94 i '95 godine i predstavljala je svojevrsnu kritiku posrnule srpske kulture i političke scene devedesetih godina, kroz jednu građansku ali neobičnu porodicu. Uprkos tome, emitovana je za vreme Miloševićevog režima na Prvom programu RTS, u udarnom terminu.

Porodica Anđelić-Jakovljević u seriji "Otvorena vrata"
 

Ukupno 34 epizode x 45 minuta pisalo je 13 scenarista, režiralo 9 reditelja a igralo je skoro stotinu glumaca. Kreatori serije bili su Miloš Radović i Biljana Srbljanović, koji su napisali i osnovni koncept nastavka serijala.

Nijedna druga serija nije naišla na takvu kontradiktornost u svojoj sudbini: od prvobitnog muka ili smejanja krišom – do kultne serije sa više stotina hiljada ozbiljnih fanova.

U borbi protiv svega postojećeg devedesetih, Otvorena vrata dobacila su mnogo dalje od očekivanog i nameravanog. Iz godine u godinu uvećavao se broj fanova, likovi su postajali sve popularniji a replike iz serije ušle su u svakodnevni govor. Zato je odlučeno da se snimi nastavak. Da vidimo šta se dogodilo sa porodicom Anđelić-Jakovljević u proteklih 20 godina. A i da se napravi neki rezime vremena u kome živimo.

Dragoslav je renovirao stan u kojem je živeo sam sa sinom Vojkanom, da bi namamio bivšu ženu Katarinu da se useli u taj novi, konceptualno-umetnički prostor, osmišljen samo za nju. Međutim, pored Katarine odmah se useljavaju i njen brat Bata sa kćerkom Anom, a potom i nekadašnji komšija Ugrinović. Tako da se stvari ne odvijaju kako je Dragoslav planirao... I tu počinje nastavak naše komedije... Vrata stana porodice i dalje će biti stalno otvorena i kroz njih će ulaziti komšije, prijatelji, prevaranti, udvarači, klijenti i usputni prolaznici – stvarajući od te kuće tranzicioni cirkus...

Junake zatičemo u novom, velikom renoviranom prostoru koji se naslanja na mali dvosobni stan koji je Dragoslav proširio - na industrijsko postrojenje susedne fabrike.

"Kostimi junaka specifični su na jednak način kao u starom serijalu. Oni sada izgledaju kao moderna verzija tih kostima iz devedesetih, a nikako kao moderna odeća danas. Kostimi su posebno dizajnirani i sašiveni za naše junake" – navodi se u saopštenju kooproducenta Monte Royal Pictures.

Reditelji serije su Radivoje Andrić, Boban Skerlić, Miroslav Lekić a scenatristi Ivan Lalić, Milan Puzić, Boban Skerlić, Miroslav Lekić (koji su pisali i stari serijal), ali i novi autori: Minja Bogavac, Zlatan Fazlagić i dr. Dramaturg serije je Vladimir Andrić.

Osim originalnog najavnog songa koji je devedesetih godina uradio Bajaga, muziku je komponovao Vasil Hadžimanov.

U glavnim ulogama su Vesna Trivalić (Cakana), Milan Gutović (Dragoslav Jakovljević Draganče), Bogdan Diklić (Svetislav Anđelić Bata), Nikola Đuričko(Vojkan Jakovljević Voja), Bojana Maljević (Ana Anđelić), Zoran Cvijanović(Miloran Ugrinović Kekec) a staroj ekipi se priključila i Anica Dobra koja će igrati lik Lete.

Gostujući likovi su Sofija Jović (Milica Jakovljević), Branimir Brstina (Konstantin de Sisti), Vlasta Velisavljević (Ujka Toma), Milica Mihajlović (Anka Crnotravka), Dušanka Stojanović (Dada) a nove likove igraju Teodora Jelisavčić (unuka Keti), Gordan Kičić (Deliveri Boj), Ana Maljević (Anđela Anđelo), Milena Pavlović (Gospođa Paragraf), Seka Sablić (baka), Nađa Sekulić (beba), Zlatija Ocokoljić (učiteljica), Ljubomir Bandović i Ivan Zarić kao policajci i mnogi drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online