Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.03.2012.
04:52
Mondo A

Stiže "Crna Zorica"

Film "Crna Zorica" je crna komedija, misterija, avantura, romansa, bajka...ovaj film nećete moći da svrstate ni u jedan žanr, ali ćete zahvaljujući svim ovim elementima moći da gledate prokletstvu u oči i da se smejete.

Devojka prekrivena crnim velom koja noć uoči zadušnica odlazi na seosko groblje i pali grob, policija koja dobija zadatak da istraži slučaj, iako unapred, zahvaljujući besnim seljanima sa vilama već zna "i ko je proklet i kriv", početak je prve srpske bajke pisane isključivo za veliko platno u režiji Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalampis.

Crna komedija, misterija, avantura, romansa, bajka: Glavni glumci su Branislav Trifunović i Ljuma Penov

"Crna Zorica" govori o devojčici koja je rođena drugačija...Za razliku od drugih žena u familiji, ona je rođena bez brkova. Njena različitost i prijateljstvo sa jednim dečakom, koštalo ju je jedine stvari na svetu bez koje niko od nas ne može - ljubavi. Dečak umire, a nju proklinju svi iz familije i celo selo. Zorica odlučuje da se jednog dana ipak vrati... Tada počinju njene avanture, beg od besnih seljaka sa puškama, ali i upoznavanje sa policajcem Manetom.

O snimanju filma i utiscima, razgovarali smo sa "prokletom Zoricom", glavnom junakinjom filma Ljumom Penov.

"Utisci su predivni, i ja mislim da sam uspela da dočaram svoj lik onako kako se od mene očekivalo. Snimanje je bilo naporno, i ja sam bila u svojoj ulozi sve vreme, samo kako bih pomogla da ispričamo priču na pravi način", skromno je rekla glavna glumica.

"Zoricu" ćemo u filmu gledati kako roni, skače sa stene i izvodi vratolomije...da li je očekivala da će uloga biti i fizički zahtevna?

Da li je policija jača od prokletstva?

"Snimanje je zaista bilo zahtevno i trudila sam se da odgovorim svim fizičkim zadacima koje je produkcija stavila pred mene, pa sam imala dosta priprema. Ja u filmu skačem sa stene, ronim, vozim traktor... ", kroz smeh priča Ljuma i dodaje da se nada pozitivnim reakcijama publike, jer je u pitanju "zabavan film - crna komedija sa elementima bajke, što će publici sigurno biti ekstravagantno".

Drugi važan lik je lik policajca Maneta, kojeg igra Branislav Trifunović, momka iz Beograda koji "sigurno nije po zasluzi" dobio posao u zabiti, a koji će, uz Nikolu Pejakovića, policajca Žiku, uspeti da doprinese komičnom delu filma.

"Sam njegov dolazak u selo i susretanje sa prokletstvima i magijom je komični motor ovog filma. Meni je sama priča duhovita i mislim da je ovo odličan film koji je lepo zvati bajkom", rekao je Bane Trifunović.

Na pitanje da li misli da je policija jača od prokletstva, Trifunović je ovo rekao:

"Ne mislim da je policija jača od prokletstva, i ovom prilikom bih se izvinio ministru policije".

Osim Ljume Penov i Baneta Trifunovića, u filmu igra plejada glumaca poput Mirjane Karanović, Miše Janketiće, Nikole Pejakovića i Zorana Cvijanovića.

Da li bajka ima srećan kraj? Moraćete da proverite u bioskopu posle 20.marta, a baš tog dana biće održana premijera u Sava Centru....

POVEZANE VESTI

Petak 16.03.2012. 08:10
"Sam njegov dolazak u selo i susretanje sa prokletstvima i magijom je komični motor ovog filma...." mene ovo jako podseća na film"Čarlston za Ognjenku" a sudeći po kadrovima trejlera biće barem upola dobar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online