Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 06.02.2012.
18:34
Blic A

"Ne bih glumio Srbina negativca"

Poznati holivudski glumac i suprug prelepe glumice Katarine Oksenberg, ćerke srpske princeze Jelisavete Karađorđević priča o svojim počecima, o tome kako je upoznao Katarinu i zbog čega smatra da je Srbin.

Kasper van Din: Žena mi je Srpkinja i ja sam Srbin

Kada ste i kako odlučili da želite da postanete glumac?


- Kada sam imao 19 godina, odlučio sam da treba da dam glumi šansu.

Da li su vaši počeci bili teški?

- Uspeo sam bez ikakvih problema da zakažem svoju prvu audiciju. I to je prošlo super. Nakon toga nije bilo tako lako, morao sam da se borim više. Ali nije bilo ni to loše. Jedini posao koji sam uspeo da zadržim i da se njime bavim od svoje 22. godine jeste gluma. Tako da sam bio vema srećan.

Šta je najgora stvar koju ste videli u Holivudu?

- Najgora stvar? Čini mi se da su to bili oni trenuci kada sam video određene ljude kako su posrnuli. Mračna strana našeg posla ih je jednostavno progutala. Tako nešto može da bude veoma omamljujuće i dosta puta sam video veoma dobre ljude kako su se izgubili u mračnoj strani Holivuda.

Da li se bilo šta promenilo kada ste saznali da je ona princeza?

Odbio bih ulogu Srbina negativca

 

Kasper van Din i Katarina Oksenberg su tokom bombardovanja Srbije dobili ponudu da igraju u filmu u kojem je glavni lik negativac iz Srbije.
 

- Snimao sam film u Italiji kada je počelo bombardovanje Srbije. Bio sam apsolutno protiv toga, a bilo je još teže gledati Katarinu kako je nesrećna. Poštovao sam njenu odluku da odbije da igra u filmu u kojem je glavni negativac bio Srbin. Ni ja je ne bih prihvatio, jer bi me Katarina plemlatila.

- Čitao sam "George Magazine" kada sam video fotografiju na kojoj je bila Katarina, a ispod slike je stajao potpis: "Prava holivudska princeza Katarina Oksenberg". Okrenuo sam se ka njoj i pitao: "Ti si princeza?". Ona me je pogledala i odgovorila: "Nisam princeza, moja mama jeste". Bila je tako skromna i uopšte nije bila nadobudna zbog toga što je kraljevske krvi. Prema mom mišljenju, mnoge devojke bi se hvalisale i razmetale time da imaju majku koja je princeza, ali ne i moja Katarina. Uzgred budi rečeno, ona će zavuek bit moja princeza. Sećam se kada sam imao promociju filma "Uspavana dolina" u Londonu, prvih petnaest minuta pres konferencije novinari su samo pitali o tome kako je biti u braku s princezom, da li sam upoznao kraljicu majku, da li je istina da je odbila princa Endrjua... Hej, čekajte, rekoh, pa ja sam godinu dana s njom u braku i ništa ne znam o tome. Pričajte mi. Kada sam je posle o toem pitao, ona je rekla: "Pa šta si očekivao, da svima pričam o svom ljubavnom životu? Da li to želiš?" Kad bolje razmislim - ne. Takva je ona. Skromna, ponosna, plemenita. Duhovita, govori ono što misli i uvek istinu. S njom tačno znate na čemu ste. Ona je anđeo, ona je boginja, moja bolja polovina, moja princeza, moje sve.

Da li vam se dopada Srbija?

Katarina Oksenberg sa princezom Jelisavetom

- Volim Srbiju, i to mnogo. Ima, čini mi se, u Srbiji jedna izreka koja kaže da si odande odakle ti je žena. Tako da ja mora da sam Srbin. Ljudi su veoma ljubazni i fini, vidim da vole Jelisavetu, stalno žele da se slikaju s njom. Znaju i Katarinu, a par njih je čak prepoznalo i mene.
 

Da li znate neke reči na srpskom?

- "Voda", "dobridan".

Šta volite da jedete kada dođete u Srbiju? Imate li neka omiljena mesta za izlazak?

- Ne umem da kažem kako se zovu ta jela koja volim da jedem, ali dovoljno je da ispred mene stavite tanjir pun srpske hrane i ja sam srećan čovek.

Da li biste mogli da živite ovde?

- Iskreno... mogao bih da živim gde god živi moja supruga. Srbija je prelepa i ima da ponudi toliko toga. Kada počnemo sa snimanjem našeg filma o princu Pavlu, živećemo tu zbog snimanja i preprodukcije.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Ženi se Džoni Dep
Ponedeljak 06.02.2012. 18:45
Тако говори прави СРБСКИ ЗЕТ.Браво.Други нас бране и не желе да глуме негативце али зато НАШИ ПАЋЕНИЦИ (глумци) ТРЧЕ КАО ТЕЛЕ ПРЕД РУДИ.ЖАЛОСНО
Ponedeljak 06.02.2012. 18:51
Bravo! sram da bude nase glumce koji glume u filmovima gde se Srbi satanizuju..Pamtice to istorija.
Ponedeljak 06.02.2012. 18:52
za Kralja i Otadzbinu majka i cerka su za primer.skromne i humane na mnogaja ljeta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online