Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 18.12.2011.
12:27
Blic A

"Šojić" zarađivao 2.000 evra po epizodi "Bele lađe"

Lane Gutović će sledeće nedelje početi da snima film “Tesna koža 5” sa Nikolom Simićem i celokupnom starom ekipom iz ovog filmskog serijala. Kako “Blic” saznaje, slavni glumac je dugo bio u dilemi da li da Šojića igra u nastavku serije “Bela lađa” ili u filmu “Tesna koža”.

Lane Gutović u seriji "Bela lađa"
 

Kao što to često biva, novac je pomogao da prelomi. Pošto RTS i “Košutnjak film” nisu hteli da mu povećaju honorar sa 2.000 evra za dva dana snimanja na 7.000 evra, koliko je Gutović tražio, raskinuli su ugovor. Tako će se Lane ponovo naći u društvu Nikole Simića, Danice Maksimović, Jelice Sretenović...

Desilo se upravo ono što je producentska kuća “Gama”, koja u saradnji sa TV “Prvom” realizuje ovaj film, najavila još 3. novembra: “U ‘Tesnoj koži 5’ igraće i Nikola Simić i Lane Gutović”’.

Nikoli Simiću, originalnom Pantiću, drago je što je stara ekipa na okupu. On je veoma vezan i za svoj i za Šojićev lik jer je lično uz pomoć šminkerke Cane osmislio kako njih dvojica treba da izgledaju.

Na pitanje kako komentariše to što je Lane napustio “Belu lađu”, Nikola Simić je rekao:
- Ne mislim ništa o tome, to su Lanetove privatne stvari.

I dok se jedna ekipa glumaca raduje što im dolazi stari kolega, ekipa okupljena oko projekta “Bela lađa” uglavnom žali za Lanetom.

Pogotovo Aleksandar Dunić, koji mu je bio neposredni partner i u seriji odlično odigrao batlera Ćirka.

- Žao mi je što se desilo to što se desilo. Gospodin Pavić i Lane Gutović imali su plodonosnu saradnju. Ne događa se tako često da se istovremeno na zajedničkom poslu nađu jedan veliki pisac i jedan veliki glumac, ogromnih ljudskih i kreativnih potencijala, koji će da dožive stvaralački vrh u istom trenutku. Publika od svega ima neizmernu korist, a mi saradnici ogromno zadovoljstvo što smo radili i bili s tim ljudima - kaže Dunić.

Da li će njegov lik ostati u seriji, još se ne zna, kao ni ko će mu ubuduće izdavati neobična naređenja, govoriti: “Ćirko, opet ćućoriš sa onu tvoju aspidu!” i grditi ga što je pravio “orgulje” sa “nimfomajkom”.

Umesto Laneta Gutovića, vodeća figura u seriji biće Branimir Brstina. To je potvrdio i Zoran Janković, producent. Njegova uloga tek treba da bude napisana, ali priča se da će glumiti ujaka Tihomira Stojkovića Špica, kao i u seriji “Porodično blago”.

Budući da je umro Petar Kralj koji je igrao Pantića, a da je Šojić otišao iz serije, u centru novih zbivanja biće Špic i njegov ujak, a njihove dogodovštine moći ćemo da gledamo već od sredine januara, kada će se emitovati deset novih epizoda.

Branimir Brstina nije želeo da govori o svojoj ulozi u "Beloj lađi“:
- Ne mogu ništa da vam kažem, sve je još u pripremi, a inače već 15 godina ne dajem izjave

ni na koju temu jer želim da, što je više moguće, ne postojim u javnosti, osim što mi je posao takav - rekao je Brstina.


Siniša Pavić nije srećan zbog Lanetovog odlaska i nastale situacije, ali će, kako kaže, pokušati da je reši na najbolji mogući način.


- Angažovali smo jednog zaista velikog glumca, koji će biti novi nosilac radnje, a to je Branimir Brstina. Uveli smo i jedan potpuno novi lik koji će zameniti odsutnog Šojića. Brstina bi sada trebalo da bude lokomotiva serije - objasnio je Siniša Pavić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.12.2011. 13:17
Ne razumem zasto RTS sitnicari? Mislim da je trazena cifra, sasvim realna za glavnog glumca i nosioca projekta. Umesto da nadju nacina da Nikolu Simica dovedu u nastavak serijala, oni gube i glavnog glumca?! Verovatno ovo odgovara "uvoznickom lobiju" koji ce sve ovo nadomestiti turskim ili spanskim serijama. I posle im cudno zasto gradjani ne zele da placaju pretplatu.
Nedelja 18.12.2011. 12:51
Pa ispade da nas RTS lagao ranije kad su objavili da su vec potpisli sa Lanetom ( dok je bio u bolnici)?! -verovatno jer su vec prodali minutazu za reklame (2000 Eura po 1 sekundi.).Sta sad?
Nedelja 18.12.2011. 12:54
E super nek snime tesnu kozu 5..tako ce nasi gastarbajteri vracajuci se u otadzbinu busom imati i jedan noviji film iz tog serijala...gledace se jos najmanje dvadeset godina...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online