Nedelja 18.12.2011.
12:27
Blic

"Šojić" zarađivao 2.000 evra po epizodi "Bele lađe"

Lane Gutović u seriji "Bela lađa"
 

Kao što to često biva, novac je pomogao da prelomi. Pošto RTS i “Košutnjak film” nisu hteli da mu povećaju honorar sa 2.000 evra za dva dana snimanja na 7.000 evra, koliko je Gutović tražio, raskinuli su ugovor. Tako će se Lane ponovo naći u društvu Nikole Simića, Danice Maksimović, Jelice Sretenović...

Desilo se upravo ono što je producentska kuća “Gama”, koja u saradnji sa TV “Prvom” realizuje ovaj film, najavila još 3. novembra: “U ‘Tesnoj koži 5’ igraće i Nikola Simić i Lane Gutović”’.

Nikoli Simiću, originalnom Pantiću, drago je što je stara ekipa na okupu. On je veoma vezan i za svoj i za Šojićev lik jer je lično uz pomoć šminkerke Cane osmislio kako njih dvojica treba da izgledaju.

Na pitanje kako komentariše to što je Lane napustio “Belu lađu”, Nikola Simić je rekao:
- Ne mislim ništa o tome, to su Lanetove privatne stvari.

I dok se jedna ekipa glumaca raduje što im dolazi stari kolega, ekipa okupljena oko projekta “Bela lađa” uglavnom žali za Lanetom.

Pogotovo Aleksandar Dunić, koji mu je bio neposredni partner i u seriji odlično odigrao batlera Ćirka.

- Žao mi je što se desilo to što se desilo. Gospodin Pavić i Lane Gutović imali su plodonosnu saradnju. Ne događa se tako često da se istovremeno na zajedničkom poslu nađu jedan veliki pisac i jedan veliki glumac, ogromnih ljudskih i kreativnih potencijala, koji će da dožive stvaralački vrh u istom trenutku. Publika od svega ima neizmernu korist, a mi saradnici ogromno zadovoljstvo što smo radili i bili s tim ljudima - kaže Dunić.

Da li će njegov lik ostati u seriji, još se ne zna, kao ni ko će mu ubuduće izdavati neobična naređenja, govoriti: “Ćirko, opet ćućoriš sa onu tvoju aspidu!” i grditi ga što je pravio “orgulje” sa “nimfomajkom”.

Umesto Laneta Gutovića, vodeća figura u seriji biće Branimir Brstina. To je potvrdio i Zoran Janković, producent. Njegova uloga tek treba da bude napisana, ali priča se da će glumiti ujaka Tihomira Stojkovića Špica, kao i u seriji “Porodično blago”.

Budući da je umro Petar Kralj koji je igrao Pantića, a da je Šojić otišao iz serije, u centru novih zbivanja biće Špic i njegov ujak, a njihove dogodovštine moći ćemo da gledamo već od sredine januara, kada će se emitovati deset novih epizoda.

Branimir Brstina nije želeo da govori o svojoj ulozi u "Beloj lađi“:
- Ne mogu ništa da vam kažem, sve je još u pripremi, a inače već 15 godina ne dajem izjave

ni na koju temu jer želim da, što je više moguće, ne postojim u javnosti, osim što mi je posao takav - rekao je Brstina.


Siniša Pavić nije srećan zbog Lanetovog odlaska i nastale situacije, ali će, kako kaže, pokušati da je reši na najbolji mogući način.


- Angažovali smo jednog zaista velikog glumca, koji će biti novi nosilac radnje, a to je Branimir Brstina. Uveli smo i jedan potpuno novi lik koji će zameniti odsutnog Šojića. Brstina bi sada trebalo da bude lokomotiva serije - objasnio je Siniša Pavić.

2024 © - Vesti online