Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 04.12.2011.
18:20
D. Đorđević - Vesti A

Kako je snimana "Nečista krv": Seks na krompirima

Najveći deo filma "Nečista krv" snimljen je u selu Stropsko kraj Vranja, a većina scena snimljena je u dvorištu i staroj porodičnoj kući Stojana Stamenkovića Saglama. Film će biti prikazan kao serija od 12 epizoda na televiziji Hepi, a znatiželju izaziva najava da će sadržati i scene koje su iz filmske verzije izbačene na zahtev Željka Ražnatovića Arkana. Naime, u filmu je trebalo da se nađe i scena seksa između Svetlane Cece Ražnatović, koja glumi Koštanu, i Radeta Šerbedžije.

Kuća Stojana Stamenkovića još postoji, a nebrigom opštine i države, iako je iz 19. veka, u potpunom je raspadanju. U blizini je strpske reke i crkve gde su takođe snimljene mnoge scene iz filma.

Kuća u kojoj se film "Nečista krv" snimao mesec dana


 

Stojan kaže da je kuća podignuta u tursko doba.
- Ne samo kuća, već i pomoćne prostorije, štala, kazanica i to sve pored reke. Filmska gungula je trajala više od mesec dana. Snimljena je svadba, gazda Marko je ženio sina sa Sofku, a i ostalo. Nagledao sam svega i svačega. Koliko puta sam poželeo da sam glumac!

Stole (Stojan Stojčić, reditelj) tera ih po dušu, a kad završe sa snimanjem, tu je muzika i piju, vesele se i vode ljubav do zore. Bože, što se je popilo. I mi seljaci pijemo, polovinu rakije popijemo još dok je ispečemo, ali glumcima kapu skidamo. Rade Šerbedžija, ćutljiv neki čovek, pričali smo samo kad je pijan, a nikad nije bio trezan.

Kaže pola rečenice, pa ćuti, nasmeje se, pa nastavi. Gledaš ga u usta i kao gluvonemog razumeš. Pametan čovek, učen, ali beše pijanica prvoklasna.

Ceca Ražnatović, mlada i ubava, kapška kao i Koštana što je bila, smimala je jednu scenu u kujnu. Ja uđem polako na prste i vidim je kako leži na džakovima sa krompirima.

Onaj, Ljuba Tadić, mnogo dobar čovek, na 'leb da ga mažeš, a svi ostali pored njega oblizuju brkove.

Ono, bre, ne beše Ceca, nego kapka, snaga, što vika naš Bora "da cuneš, pa da se zaplačeš". Vide me Ceca, devojče beše, i polako zbori: "Daj ruku, šta zevaš - viče - ne mogu da se dignem, rasturiše me na ove krompire."

Smejem se, podignem je, a smeškam se i mislim kako li gu rasturiše. Ona se pipa svuda po telu, viče nešto sebi u bradu, kao: "Bolje si je pevanje i na svadbe ako treba, i na sto da skače, nego ovo glumenje." Stra ju je bilo i od Arkana, sve što se snimi, morao je on prvo da pogleda i odobri - priča Stojan, a sve mu se brk smeška.

Soba gde je Ceca žalila za mikrofonom: Stojan Stamenković


 

I dan-danas seljak je u čudu od glumačkog vilajeta.
- Jedna glumica, ona mlada, Maja se zove, tu iz naših krajeva je rodom, došla i muze kravu, a Rade joj se zabio među noge, da l' je bio film ne znam, al' na mene mi beše i čudno i smešno. Kad se ujutru sve završi, pomislim: sve je to film, svi odigraše najbolje uloge, a ti Stole beše stražar. Ma, pušti lakardije, kažem sebi, obećaše kuću da će da održavaju da bude kao spomenik za turiste. Evo, održavaju je, samo što ne padne!

Meraklijska šteta

 

- Obilazio sam noću kuću, dvorište, popiju mladi, a mnogo ih beše, pa besni, strah me da ne naprave neku štetu. A ono, šteta meraklijska. Polegali na sve strane, a noge uvis. Noću, trče do obližnje reke, trče do kuće. Trezne se. Jedu kao vuci, piju kao smukovi, trube i goč ne prestaju, igraju u dvorište, kolo golemo. Pa, ponovo trče u pomračinu. Ali, ne da se otrezne - iščuđava se Stojan.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.12.2011. 19:18
hahahhahaha dobar zez na snimanju.samo,mi je zao za kucu,ali poznati smo po aljkavosti zateko sam se jednom prilikom u pirotu,kad su snimali ivkovu slavu.....glumci i ekipa su samo zdrali i pili po kafanama.posle snimanja,lepo im bilo.
Nedelja 04.12.2011. 19:17
Eto, kako je reditelj "Koštane" bio kratkovid u glumačkoj podeli, i umesto što je Arkanu dozvolio da bude supervizor, bolje da ga je angažovao kao glumca za ulogu patrijahalnog despota koji je strah i trepet za sve u kući - Hadži Tomu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online