Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.11.2011.
17:33
Vestionline A

Najzanimljiviji očevi sa srpskih malih ekrana

Možda očevi sa svetskih malih ekrana jesu zanimljivi i neobični, ali očevima sa naših prostora nisu ni do kolena. Srpski očevi sa malih ekrana nas zasmejavaju, oduševljavaju, ubijaju, ponekad, u pojam, ali to uglavnom zato što u svojoj karikiranoj varijanti podsećaju na naše očeve ili na nas same. Mi smo setili ovih ćalaca, a vi svoje favorite slobodno dodajte u komentarima.

Ko može da zaboravi Her Žiku i Milana u njihovim akcijama
 


Nikola Simić - Tesna kože

Već trideset godina kao mlađi referent, Dimitrije Mita Pantić radi u državnoj službi i pokušava da svoju veliku porodicu održi na okupu i ispuni skoro sve njihove želje i potrebe. Međutim, generacijski jaz između njega i njegove majke, njega i njegove dece i nesnosne komšinice, učiniće život paklenim. Ako u to sve ubacite i šefa, kao što je Srećko Šojić, dobili ste urnebesno komičnu situaciju. Iako lik Mite Pantića ne spada u klasu očeva sa malih ekrana, jednostavno nismo mogli a da ga ne pomenemo.

Ljubiša Samardžić - Policajac s Petlovog brda

Sećate li se Boška Simića, oca petoro dece? Ljubiša Samardžić je odigrao sjajnu ulogu brižnog oca, koji sa svojom decom i njihovim majkama upada razne zgode i nezgode, pokušavajući da istovremeno obavlja svoju policijsku dužnost. Kad na svu tu decu i žene dodate smetenost i zbunjeni izraz lica policajca sa Petlovog brda, smeh je zagarantovan, a vi ste kupljeni za ceo život.

Milan Gutović - Otvorena vrata

"Dragoslave, đubre švalersko!", su čuvene reči Katarine Anđelić zvana Cakana, žene Dragoslava Jakovljevića, "razvratnog" i brižnog oca dvoje krajnje neobične dece Milice i Vojkana. Milan Gutović je odigrao fantastičnu ulogu oca koji iz epizode u epizodu ide iz krajnosti u krajnost, u svakom pogledu, i naravno svaki put iznova traži oproštaj od svoje žene preko zatvorenih vrata njene sobe, odnosno kupatila. Posle svih zgoda i nezgoda kroz koje prođe sa Cakanom, shvatite da je on jednostavno obožava, da je ona njegova ljupka, a to je dovoljan razlog da ga volite.

Dragomir Bojanić Gidra - Žikina dinastija

Genijalna uloga Gidre Bojanića doprinela je snimanju filmskog serijala koji je svima poznat pod imenom "Žikina dinastija". Glavni junak Živorad Žika Pavlović, kolektor po profesiji, upada u razne nevolje, najpre sa svojim sinom Bobom, a potom sa svojim prijateljem Milanom. Naravno, Žika ne bi opravdao svoju ulogu u koliko ne bi bio ženskaroš. A svu tu agoniju povećava nemica Elza, koja ga dovodi do ludila. Od oblačenja ženskih kostima, preko podmazivanja violine slaninom, i strogog vaspitanja svog sina, Žika obavezno ispunjava i svoje dužnosti, tako što posećuje kafane i pije do iznemoglosti. Otac "za primer", šta reći.


Marko Nikolić - Bolji život

Dragiša Popadić je glava porodice Popadić koja se bori sa svakodnevnim društvenim problemima. Ali Dragiša, poznatiji kao Giga Moravac, oseća da mu kontrola, kako na poslu, tako i u kući izmiče iz ruku. Giga prolazi kroz razne komične i neprijatne situacije sa svojom decom. Od cerkinog razvoda, sinovljevog vanbracnog deteta, do zenidbe svog najmladjeg sina, Giga proživljava prave emotivne stresove, a vrhunac je kad mu i njegova najdraža Emilija pripreti razvodom.

Koji srpski otac sa malih ekrana vam se najviše doapda?

ANKETA
Koji srpski otac sa malih ekrana vam se najviše sviđa?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online