Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.08.2011.
21:12
tportal A

Čik pogodite ko je glumac sa slike!

Za određene filmske uloge mnogi glumci bi pristali na gotovo sve, uključujući i drastične promene izgleda. U korak s time, reditelji u glavi često zamisle da bi upravo određena glumica ili glumac bili najbolji izbor za njihov film, samo uz poneku transformaciju.

Glumac je u filmu poznat pod imenom Edna Trnblad
 

Ali ovde ne mislimo ni na kakve estetske hirurgije ili ekstremno skidanje kilograma, već na mukotrpan rad šminkera i stilista prilikom snimanja filma kako bi glumci što više izgledali poput zamišljenih filmskih likova.

Džon Matuzak - "Guniz"

Jedan od najtraženijih reditelja osamdesetih i devedesetih, Ričard Doner, uz pomoć Stivena Spilberga uverljivo je na filmsko platno prebacio pustolovine dece prepune neočekivanih događaja, zadataka i nesvakidašnjih likova i time stvorio jedan od najboljih dečjih filmova svih vremena. Naše pitanje je, sećate li se "strašnog čudovišta" s majicom Supermen? Naravno da se ispod zastrašujuće maske krije običan glumac po imenu Džon Matuzak koji je tumačio lik Slota. Revolucionarna šminka za to doba i mukotrpan rad od punih pet sati na dnevnoj bazi od Džona Matuzaka učinili su najgoreg dečjeg monstruma.


Džon Travolta - Lak za kosu


Tri godine pošto je odbio ulogu legendarnog Džejmsa Bonda, Džon Travolta je dobio novi izazov - ni manje ni više nego da obuče žensku odeću i pojavi se u novoj verziji mjuzikla "Lak za kosu" u ulozi Edne Trnblad. Možemo reći da se Travolta dobro snašao u ulozi debeljuškaste mame.
Za transformaciju u debeljucu bila je zadužena ekipa filmskih šminkera koja je svakodnevno provodila nekoliko sati da bi Travoltu pretvorila u ženu nalik Sofiji Loren, a glumcu je dobro išlo cupkanje u cipelama na štklu.

Šarliz Teron - Monstrum


Svetska javnost ostala je u šoku kada je poznata filmska lepotica Šarliz Teron pristala da glumi u filmu "Čudovište" zasnovanom na istinitoj priči o Ajlin Vurnos, prostitutki koja se pretvorila u masovnog ubicu da bi, na kraju, svojim zločinima zaslužila smrtnu kaznu. Kako bi što više ličila na Ajlin, Šarliz Teron se ugojila, nosila je lažne zube i mnogo šminke.
Kritičari su njenu interpretaciju poremećenog serijskog ubice, proglasili za jedno od najboljih glumačkih ostvarenja 2003. godine. Šarliz je dobila i Zlatni globus i Oskara za ovu ulogu.
Iako su šminkeri odigrali ključnu ulogu u transformaciji lika, gluma južnoafrikanke pokazala je Ajlin, ne kao čudovište, već kao obično ljudsko biće koje je spletom groznih životnih okolnosti provela i završila život tragično.

Robin Vilijams – Gospođa Dautfajer

Robin Vilijams glumi očajnog oca koji prvo dobija otkaz, a onda i "otkaz" iz braka i porodice. Kako bi ostao u kontaktu s porodicom, svaki dan se oblači i pretvara u stariju ženu i postaje dadilja vlastitoj deci.

Filmska transformacija u gospođu Dautfajer primoravala je Robina Vilijamsa da prolazi kroz osam zasebnih faza šminkanja. Njegova promjena u strogu, ali dobru staricu smatra se jednom od njegovih najzanimljivijih uloga, a za svoj trud je ekipa šminkera nagrađena prestižnim nagradama.

Rebeka Romin - "X Men"


Američka glumica danskog porekla, svetsku slavu u filmskim vodama stekla je zahvaljujući ulozi strip heroine Mistik iz serijala X-Men.
Pred Rebekom nije bio nimalo lak zadatak. Igrajući ulogu Mistik, devojke koja na svojoj plavoj koži ne nosi gotovo ništa, Rebeka Romin je morala da se uhvati u koštac s filmskom šminkom.
Delo koje danas vidimo na filmu rad je čak četiri filmska šminkera, stotine sitnih komadića silicijumske protetike, puno boje za telo i čak devet sati pripreme pre svakog filmskog seta. Na opštu radost jačeg pola bivši model je kroz ceo film šetala kao od majke rođena.

Bred Pit - Neobična priča o Bendžaminu Batonu

Da ne dužimo puno o samom filmu, spomenimo onaj bitan deo za našu priču, a to je filmska šminka. Bilo je zanimljivo videti Breda Pita kao starca, a za njegovu uverljivu starosti zaslužne su njegove skulpture koje su nastale prema kompjuterskoj pretpostavci kako bi mogao izgledati u osamdeset, sedamdeset i šezdeset godina.

Za potrebe snimanje bio je potreban veliki broj transformacija, a šminkeri su nagrađeni s jednim od ukupno tri Oskara koje je film osvojio. Pripadnice lepšeg pola mogle su da odahnu pred kraj kada se napokon pojavio Bred kakvog znaju.

Pročitajte još:

1. Filmovi koji su šokirali svet

2. Uloge koje su rušile glumačke karijere

3. Holivudom vlada pedofilija?!

4. Preko kreveta do uspeha u Holivudu

5. Parovi koji "leže" na parama

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online