Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 28.08.2011.
21:44
Vestionline A

Skupština Srbije kao Titanik

Rukovodstvo republičkog parlamenta dobilo je zahtev da se u Domu Narodne skupštine, jedanom od najlepših zdanja u srpskoj prestonici, snime pojedini kadrovi italijanske serije o Titaniku.

Serija o Titaniku biće snimana i u Skupštini Srbije

Zahtev je još u fazi razmatranja, a sekretar Veljko Odalovih kaže da je takvih zahteva u poslednje vreme sve više i da oni dolaze od filmadžija, državnih organa, nevladinih i međunarodnih organizacija i da Skupština Srbije izlazi u susret svim zahtevima koji su u duhu te institucije i zgrade na Trgu Nikole Pašića.

Serija o izgradnji najpoznatijeg broda "Titanik - krv i čelik" u produkciji italijanske televizije Rai Uno snima se, inače, na više lokacija u Srbiji.

Dobijanje "zelenog svetla" za snimanje kadrova i unutar srpskog parlamenta deo redovnog procesa kroz koji prolazi svaki zahtev.

Svojevremeno u tom velelpnom zdanju, čija je gradnja trajala od 1907. do 1936. godine, snimljeni su delovi filma "Koriolan" Ralfa Fajnsa, moderne adaptacije Šekspirove drame o rimskom ratnom junaku.

Ne može konj u parlament!

Odalović je objasnio da Skupština Srbije ne iznajmljuje prostor i ne naplaćuje takve usluge, jer bi "finansijski i komercijalni efekat bio vrlo mali, čak zanemarljiv".

On je, međutim, napomenuo da je do sada bilo odbijenih zahteva poput onoga kada su producenti filma "Gavran" imali nameru da u skupštinsko zdanje uvedu konja.

"Bilo je nekoliko slučajeva u kojima smo izlazili u susret, ali smo vodili računa da ti projekti ne vulgarizuju parlament i o tome ćemo voditi računa i ubuduće", rekao je Odalović koji kaže da, kada je bilo u pitanju uvođenje konja u parlament, nije imao ama baš nikakvu dilemu da taj zahtev bude odbiijen.

On je objasnio da se uvek vodi računa i o tome da sve te aktivnosti ne ugrožavaju redovan rad Skupštine Srbije, zbog čega se one uglavnom odvijaju vikendom.

Nedelja 28.08.2011. 22:03
Nadam se da će i završiti kao Titanik. Tu bagru treba razjuriti govnjivim motkama.
Nedelja 28.08.2011. 22:26
Zasto nemoze konj u skupstinu CALIGULA je imao konja za senatora a ovi nasi su daleko ispod nivoa konjske pameti zato nevredjajte konje
Nedelja 28.08.2011. 22:35
Možda je grubo reči ali mislim da nam i konji sjede u Skupštini da bi bolje bilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online