Nedelja 28.08.2011.
21:44
Vestionline

Skupština Srbije kao Titanik

Serija o Titaniku biće snimana i u Skupštini Srbije

Zahtev je još u fazi razmatranja, a sekretar Veljko Odalovih kaže da je takvih zahteva u poslednje vreme sve više i da oni dolaze od filmadžija, državnih organa, nevladinih i međunarodnih organizacija i da Skupština Srbije izlazi u susret svim zahtevima koji su u duhu te institucije i zgrade na Trgu Nikole Pašića.

Serija o izgradnji najpoznatijeg broda "Titanik - krv i čelik" u produkciji italijanske televizije Rai Uno snima se, inače, na više lokacija u Srbiji.

Dobijanje "zelenog svetla" za snimanje kadrova i unutar srpskog parlamenta deo redovnog procesa kroz koji prolazi svaki zahtev.

Svojevremeno u tom velelpnom zdanju, čija je gradnja trajala od 1907. do 1936. godine, snimljeni su delovi filma "Koriolan" Ralfa Fajnsa, moderne adaptacije Šekspirove drame o rimskom ratnom junaku.

Ne može konj u parlament!

Odalović je objasnio da Skupština Srbije ne iznajmljuje prostor i ne naplaćuje takve usluge, jer bi "finansijski i komercijalni efekat bio vrlo mali, čak zanemarljiv".

On je, međutim, napomenuo da je do sada bilo odbijenih zahteva poput onoga kada su producenti filma "Gavran" imali nameru da u skupštinsko zdanje uvedu konja.

"Bilo je nekoliko slučajeva u kojima smo izlazili u susret, ali smo vodili računa da ti projekti ne vulgarizuju parlament i o tome ćemo voditi računa i ubuduće", rekao je Odalović koji kaže da, kada je bilo u pitanju uvođenje konja u parlament, nije imao ama baš nikakvu dilemu da taj zahtev bude odbiijen.

On je objasnio da se uvek vodi računa i o tome da sve te aktivnosti ne ugrožavaju redovan rad Skupštine Srbije, zbog čega se one uglavnom odvijaju vikendom.

2024 © - Vesti online