Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.08.2011.
16:01
J. Antonijević - Vesti A

Jagodići uskoro na malim ekranima

Čuveni Jagodići iz naše vojvođanske ravnice vraćaju se na male ekrane. Obećanje, koje je kao producent Dejan Lutkić (37) dao gledaocima da će se priča o grofovskoj porodici nastaviti, počeo je da ispunjava 27. jula kada je pala prva klapa. Novih 12 epizoda popularne serije "Sva ta ravnica" ići će pod novim nazivom "Jagodići".

 

Umesto na televiziji Pink gde se prikazivala pre dve godine, novi serijal je dobio nove i bolje uslove pa će publika početkom 2012. godine moći da je gleda na nacionalnoj televiziji RTS. O razlozima prelaska i još nekim filmskim temama popričali smo sa glavnim glumcem i producentom serije Dejanom Lutkićem.


- Serija se sada radi u saradnji sa RTS-om i mislim da je to jako dobro za nju jer će ovom saradnjom dobiti i neku novu dimenziju. Radujem se tome i verujem da ćemo zajedno sa nacionalnom televizijom i mi ostvariti mnogo bolji rezultat. Ovim potezom napravili smo samo korak dalje, jer je drugi deo koji trenutno snimamo zahtevniji, scenario je mnogo bolji, sve je podignuto na viši nivo. Ova serija prosto pripada javnom servisu, po svom senzibilitetu, temi, sadržaju, a i programskoj šemi RTS-a.

Gluam ne donosi milione


 Gde se više zarađuje u serijama ili na filmu?

 

- U današnje vreme smo svi neadekvatno plaćeni za svoj rad i trud koji god posao da radimo, pa je tako i kod nas glumaca. Kriza je velika, ali ja se uvek nadam da će doći neko bolje i isplativije vreme. Mada je sigurno da nikad neće doći vreme da zarađujem kao neki glumci u Holivudu koji su od ovog posla postali milijarderi.

 

Da li uvek birate rad na seriji jer se tu stiče velika popularnost?

 

- Ja kao glumac samo biram svoju profesiju, glumu, to je ono što želim da radim u

životu. Nikad nisam razmišljao u tom pravcu kao biraću samo serije jer se prikazuju na televiziji i normalno je da će je više ljudi videti nego neki film u bioskopskoj sali. Uvek biram dobru ulogu, a nikad popularnost.


Ljudima je dosta surove realnosti


Da li je u Srbiji prošlo vreme snimanja filmova sa ratnom tematikom?

 

- Ne znam, možda i nije, ali je definitivno vreme za neke druge tematike. Ljudima je dosta da gledaju surovu realnost na velikom platnu, dosta nam je svima što je živimo. To smo shvatili i sa serijom "Sva ta ravnica", gde je publika prepoznala nešto što je naše, a zaboravljeno je, nešto što smo ostavili po strani i počeli da se bavimo površnim temama. Jednostavno naše serije više ne stavljaju akcenat na međuljudske odnose, na emocije i vrednosti koje zaboravljamo. Smatram da ova serija može da nas podseti na sve to.

 

Da li bi pre snimali temu fudbala nego borbe i ratova?

 

- Zavisi koje borbe i kojih ratova! Ove tzv. naše ratove novije istorije bih ostavio na miru i u tom slučaju uvek bih se pre bavio tematikom fudbala!


Kako ste se rastali sa Željkom Mitrovićem?

- Ja zaista ne umem da odgovorim na ovo pitanje jer ga ne razumem. Ako očekujete od mene da pljujem po nekome, na pogrešnu adresu ste se obratili! Mogu jedino da vam kažem da posle raskida ugovora sa televizijom Pink nikada više nisam bio pozvan ni u jednu njihovu emisiju. Mislim da vam je sada sve jasno i da razumete kako stoje stvari na relaciji Dejan Lutkić - TV Pink.

Dokle je stiglo snimanje?

- Snimanje je počelo i polako ali sigurno završavamo prvu radnu nedelju. Ovaj nastavak nosi ime "Jagodići" i mnogo je dinamičniji i brži od prvog dela, jednostavno ima više trilera i melodrame, više ženskih uloga, Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Nina Janković, Zorana Bečić... Scenarista Đorđe Milosavljević je ovoga puta napisao još bolji scenario, a nama predstoji težak zadatak da nivo kvaliteta održimo ako ne i da ga podignemo za još jednu lestvicu.

Da li je veća odgovornost igrati glavnu ulogu ili biti producent?

- Velika je odgovornost i jedno i drugo, ali su u pitanju različite vrste odgovornosti. Koja je veća ne znam da vam kažem. Znam samo da je užasno nezahvalno raditi te dve stvari u isto vreme. Nastaviću da se bavim producentskim poslom, ali nemam nikakve ambicije da se u tome takmičim sa nekim. Interesuje me da sa ljudima koje volim - kolegama glumcima i rediteljima radim projekte iza kojih ćemo moći da stanemo svim srcem i da se ne stidimo finalnog proizvoda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online