Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.06.2011.
21:41
Beta A

Završeno snimanje filma o hvatanju ratnog zločinca

Režiser Miroslav Terzić danas je scenom u zgradi Specijalnog suda u Beogradu završio snimanje "Ustaničke ulice", drame-trilera o istrazi ratnih zločina sa Gordanom Kičićem u glavnoj ulozi.

Završeno snimanje filma "Ustanička ulica"
 

"Danas smo imali tu scenu u Specijalnom sudu. To je završna scena u filmu. Posle 40 dana snimanja sve je proteklo kako smo se nadali.
 

Napravili smo dobar materijal, a sada od toga materijala treba i kuću da sazidamo", rekao je Terzić agenciji Beta.

Film je sniman uglavnom u Beogradu, a Terzić kaže da sada predstoji montaža do septembra ili oktobra, a da se premijera "Ustaničke ulice" može očekivati do kraja ove ili početkom iduće godine.

Završetak rada na filmu poklopio se s hapšenjem i izručivanjem Hagu optuženika za ratne zločine Ratka Mladića, ali Terzić kaže da to, osim kratkog odlaganja snimanja, nije uticalo na njegov film.

"To sa Mladićem se dešava poslednjih 16 godina kod nas u Srbiji, a sada je imalo samo svoj epilog. Naša priča je fikcija. Raznorazni ljudi drugačije tumače o čemu je naš film. Ne bih da mnogo pričam o filmu dok ne izađe, onda možemo da tražimo paralele ili ne. Ali to (sa Mladićem) nije imalo nikakve veze sa nama", rekao je Terzić.

U "Ustaničkoj ulici" Kičić igra zamenika tužioca za ratne zločine, zaduženog za slučaj srpske paravojne formacije "Prva pionirska", kojoj se posle delovanja na ratištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, na Kosovu gubi svaki trag.

Kičićev lik pronalazi jednog skrivenog pripadnika "Prve pionirske", koga igra Uliks Fehmiu, ali tokom istrage postaje nepoverljiv prema svom šefu, tužiocu Specijalnog suda za ratne zločine, koga igra Rade Šerbedžija.

"Činjenica da postoji preživeli vojnik 'Prve pionirske' nateraće tvorca jedinice 'Grbavog' da ne bira sredstva i metode da zaustavi istragu", rekao je ranije Kičić.

Prema Kičićevim rečima, "Ustanička ulica" nije zasnovana na konkretnom događaju, ali su scenaristi Nikola Pejaković i Đorđe Milosavljević "crpli inspiraciju iz raznih priča i okolnosti koje su nas okruživale poslednjih 15 godina".

Saradnik na scenariju, novinar nedeljnika Vreme Filip Švarm, ranije je najavio da će "Ustanička ulica" biti "jedan do najvećih izazova u srpskoj kinematografiji", i dodao da film "daje brutalnu istinu koja će biti drugačija od onoga što bi bi neki želeli da vide".

U "Ustanickcoj ulici" producentske kuće "Kombajn film" igraju i Petar Božović, Predrag Ejdus, Mira Banjac, Jelena Đokić, Milica Mihajlović i drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online