Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.01.2017.
18:01
D. Petrović - Vesti A

Đani "nudi" zemlju iz snova

U jeku priprema za aprilske predsedničke izbore u Srbiji, Radiša Trajković Đani (43) rešio je da se našali. Na internetu se pojavio promotivni plakat Đanijeve stranke Srbije uz njegovu fotografiju i slogan "Kada teško vam je!"

Z. K. Munja
Držim se ja mikrofona: Radiša Trajković Đani

Međutim, ovaj plakat je deo promotivne kampanje za njegove solističke koncerte u Centru Sava koji su takođe zakazani za april. Kako je poznati pevač na odmoru, njegov menadžer Mile Macura slikovito objašnjava kako bi izgledala Srbija kada bi pevač bio predsednik.

- Đani za sada nema političkih ambicija, ali kada bi se desilo da postane predsednik, Srbija bi postala zemlja iz snova. On bi bio srpska mešavina Putina i Trampa. Niko više u ovoj zemlji ne bi radio, deca bi odmah po rođenju dobijala određena novčana sredstva do punoletstva kada bi sticala pravo na penziju. Veliko ratno ostrvo bilo bi preimenovano u Srpsko devičansko ostrvo, gradio bi akvaparkove Đanilend i legalizovao prostituciju. I da, promenio bi tok Save da ide kroz Tuzlu, pa bi Srbija konačno dobila more - objasnio je Mile Macura.

Iako je pitanju samo šala, kada se pogledaju dosadašnje liste predsedničkih kandidata u Srbiji, mnoge poznate ličnosti raznih zanimanja kandidovale su se se svojevremeno za predsednika Srbije. Tako su se na listi za prvog čoveka Srbije 1992. godine našli i Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan i Jezdimir Vasiljević, gazda Jezda, vlasnik piramidalne banke Jugoskandik koji je u crno zavio mnoge ljude.

Pet godina kasnije za istu funkciju se, između ostalih, kandidovao i Vojislav Mihailović, unuk generala Draže Mihailovića, ali nije imao uspeha. Kandidati za predsednika Srbije minulih godina bili su Nebojša Pavković (2002), vojno-politički komentator Milovan Drecun, Jelisaveta Karađorđević u ime grupe građana Inicijativa za lepšu Srbiju, biznismen Bogoljub Karić (2004).

Četiri godine kasnije u istom "ringu" okušala se i njegova supruga Milanka Karić, a istom loncu se 2012. našla i Jadranka Šešelj, supruga Vojislava Šešelja. Ipak, najupečatljiviji lik bio je i ostao Nikola Šećeroski, čistač cipela iz Beograda, koji je na listi predsedničkih kandidata bio 1990. Kada se sve ovo pogleda, možda Đani i ne bio baš toliko loš kandidat za predsednika Srbije.

Stranačke boje na estradi

Pevači su oduvek voleli politiku, bilo da su se stranački angažovali, ili bar da pevaju političarima. Zorica Brunclik i Miroljub Arađelović Kemiš, po sopstvenom priznanju, prošli su "pakao" nakon petooktobarskih promena. Zorica, nekada visoki finkcioner JUL-a stranke Mire Marković, supruge bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, godinama nigde nije bila dobrodošla zbog svoje političke prošlosti.

Ipak, to je nije sprečilo da se, kako se priča, zajedno sa suprugom pre neku godinu učlani u Srpsku naprednu stranku. Ipak, lekciju je naučila pa se sada drži po strani i ne ističe svoju političku pripadnost. Član SNS-a je i Miloš Bojanić, dok je Hasan Dudić jedno vreme bio uz radikale, a onda je spas potražio u PUPS-u.

- Ja sam penzioner invalid, a kako sam oduvek bio simpatizer socijalista, kao i moji pokojni roditelji, poželeo sam da postanem deo PUPS-a - rekao je jednom prilikom Dudić.

Bora u DSS

Bora Đorđević nekoliko godina je bio aktivan član DSS. Borio se za ciljeve svoje stranke, a onda je politiku batalio. Partijsku knjižicu je vratio uz obrazžloženje da je "DSS prestao da sprovodi politiku koju je podržavao." Frontmen Riblje čorbe za sada se drži onoga što najbolje ume - muzike.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online