Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.03.2019.
13:55
S. Đ. - N. P. A

Marija i Đani pevali za dame

Folk pevač Radiša Trajković Đani održao je spektakularan koncert u Beogradskoj areni, okupivši oko 20.000 ljudi. Pevač je ispunio sva očekivanja svojih fanova i priredio najveću osmomartovsku žurku.

Promo
Ispunio san: Radiša Trajković Đani

Đanijev izlazak na binu dočekan je ovacijama, a usledilo je i neočekivano spuštanje užetom, plesačice na scenu sa vrha dvorane. Koncert je počeo pesmom "Nema te", a već na prve taktove numere publika, koja je sve vreme igrala i pevala, pala je u trans.

- Puno mi je srce kad vas vidim. Prvo bih želeo damama da čestitam 8. mart. Ali, daj da skratimo priču, hajdemo da pevamo - rekao je Đani.

"Ja slobodan, ona ne", "Da li znaš", "Zbog tvojih golih kolena", "Otišla si, e pa neka"... Atmosfera se iz časa u čas zagrevala, a na pesmu "Litar na litar", raspoloženje se usijalo i Arena se pretvorila u jednu veliku diskoteku. Osim dobre atmosfere, koncert su pratili i zanimljivi svetlostni efekti, a duž bine su se s vremena na vreme pojavljivali simulirani plamenovi vatre, a u jednom trenutku su ispaljene žute konfete koje su se razletele na sve strane.

Publika je oduševljeno pozdravila i Đanijeve specijalne goste, a Jana, Andreana Čekić, Peđa Medenica i Seka Aleksić upotpunili su spektakl.

- Najsrećniji sam čovek na svetu. Ispunio mi se san da konačno održim svoj koncert u Areni - rekao je Đani novinarima posle koncerta.

Isto veče, samo u Centru Sava Marija Šerifović, svojim moćnim glasom kojim razoružava, zapevala je za svoju dušu na prvom u nizu koncerta iz serijala "Druga strana ploče". Velika dvorana bila je mala da primi sve fanove popularne pevačice. Zajedno sa velikim brojem muzičara na sceni, u više od dva sata Marija je izvodila, uglavnom, tuđe hitove koje privatno voli da sluša i peva.

"Let me entertain you" Robija Vilijamsa, "Nokturno" Olivera Dragojevića, "Hello" od Adel, "Natural woman" Arete Frenklin, "Zbunjena" grupe Negativ, samo su neki od hitova koje je otpevala. Jake emocije kod publike izazvala je izvodeći čuveni hit Ljubiše Stojanovića Luisa, "Ne kuni me, ne ruži me, majko", kao i jedan od najvećih hitova Šabana Šaulića, "Žal". Marija je pevala za svoju dušu, ali i ispunila duše publike.

Novac za borbu protiv raka

Šerifovićeva je čestitala svim damama 8. mart i odlučila, kako je rekla, da i ona njima nešto pokloni. Publika je pozdravila jedinu našu evrovizijsku pobednicu gromoglasnim aplauzom kada je rekla da je ovaj koncert posvetila ženama koje se bore protiv kancera dojke, kao i da će sav prihod od nastupa usmeriti za borbu protiv ove opake bolesti.

Tim povodom otpevala je čuvenu filmsku temu iz "Rokija", "Eye of the tiger".

Mariju je sve vreme iz prvog reda bodrila majka Verica Šerifović, kojoj je pevačica u jednom trenutku prišla i poklonila joj crvenu ružu za 8. mart.

- Nisam danas stigla - rekla je Marija, a publika je ovaj gest dočekala sa oduševljenjem.

Marija će na istom mestu pevati i 25. marta, a pred novosadskom publikom će zapevati 17. marta.

"Bila je tako lepa"

Povodom Međunarodnog dana žena, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" održao je u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije koncert pod nazivom "Bila je tako lepa". U pratnji ansambla nastupili su prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dragoljub Bajić i solistkinja Beogradske opere Ljubica Vraneš, a dirigent je bio maestro Vojkan Borisavljević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Publika je mogla da uživa u romantičnom podsećanju na pesme Dragana Stojnića, s kojim je Ansambl "Binički" imao brojne nastupe, ali i u popularnim melodijama različitih domaćih i inostranih autora i izvođača. Na repertoaru su se našle srpske, ali i ruske i druge strane romanse.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online