Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.12.2016.
08:15
S. Đurić - Vesti A

Privilegija je usrećiti ljude

Neda Ukraden (66) ima energiju duplo mlađih žena. Iako se davno dokazala na estradi, i dalje snima albume, putuje, peva, a za svaki njen koncert traži se karta više.

Z. K. Munja
Svuda dobrodošla: Neda Ukraden

- Meni je kvalitetna pesma uvek bila i ostala glavni adut. Mislim da je tajna u izboru kompozicija i ozbiljnom pristupu poslu, kao i u vizuelnom delu. Smatram da je posao koji radim velika privilegija jer imati talenat koji usrećuje vas i hiljade ljudi koji vas okružuju je nešto veoma važno. Međutim, nije dovoljno imati samo talenat. Treba to izneti, imati snage i energije da se sve to prikaže. U potpunosti se morate posvetiti poslu ukoliko želite da uspete i trajete - kaže Neda, koja je do sada snimila brojne hitove. Ove godine objavila je album "Terapija", koji je po izboru pesama i energiji iznenadio mnoge, ali ne i Nedu. Kako kaže, ovaj CD je krunu njenog četvorogodišnjeg rada.

Praznici u Australiji

Prestojeće novogodišnje praznike Neda će provesti u Australiji. Za najluđu noć nastupa u Sidneju, a imaće i koncerte u Pertu, Melburnu, Adelajdu, Brizbejnu.
- Posle devet godina ponovo putujem u Australiju gde ću se na koncertima družiti sa našim zemljacima. Nisam dugo bila, pa sam se baš uželela nastupa u ovoj zemlji, a verujem da se i publika uželela mene i mojih pesama - kaže Neda Ukraden i dodaje da nastupi u Australiji nose uvek neku posebnu emociju.

- Iza albuma stoji ogroman trud. Danima sam birala materijal i preslušala stotine pesama raznih autora, potom sam sate i sate provela u raznim studijima, odlazila u razne delove bivše Jugoslavije, snimala spotove... Htela sam da ovaj album bude zanimljiviji. Iako pevam pop muziku, na njemu ima i folk nota, kao i sevdalinki uz koje sam rasla. Volim harmoniku, trubače, tamburaše i na ovom albumu ima ponešto od toga. Naravno, i dobre pop pesme. Album nosi naziv po jednoj pesmi, a meni je muzika zaista terapija - kaže Neda i opisuje atmosferu na svojim koncertima.

- Nastupam po diskotekama, gde se skupljaju mladi i podjednako dobro se snalazim i u diskotekama i u drugim koncertnim prostorima. Trudim se da sve bude na svetskom nivou. Gde god dođem, iznenađena sam energijom koja postoji kod mladih ljudi. Naravno, na mojim nastupima sa istim žarom se pevaju i stari i novi hitovi, od numere "Došlo doba da se rastajemo" iz 1987. godine do ovogodišnje hita "Ljubavnik". A ja uživam na svakom nastupu - kaže pevačica koja je dobro došla u svim koncertnim dvoranama u regionu od Vardara do Triglava, a i šire.

- Lep je osećaj biti na prostoru bivše Jugoslavije kao kod kuće jer on jeste deo moje jedinstvene teritorije, bar u uspomenama i sećanjima, ali i danas kada su moji koncerti u pitanju. Drago mi je što sam aktuelna na teritoriji Balkana.

Unuci najveća radost

Neda Ukraden kaže da su unuci, četvorogodišnje bliznakinje Neda i Aleksandra i dvogodišnji unuk Dušan njena najveća radost.

- Trenuci provedeni sa unucima su mi najlepši. Spokoj i mir pronalazim pored svojih najbližih, kod ćerke Jelene, zeta Pece, unučića. Volim da se družim sa ljudima, ali porodica je ta koja daje snagu. To je takav stimulans, podrška, energetska injekcija da se ne može opisati. Radujem sa svakom odlasku na nastup, ali sam još radosnija kad se vraćam kući jer znam da me oni čekaju, s obzirom na to da živimo zajedno - kaže poznata pevačica i dodadaje da su joj unuci muzikalni. A da li će krenuti njenim stopama drugo je pitanje.

- I Neda, i Aleksandra i Dušan su muzikalni, vole moje pesme, ali i one koje pevaju drugi pevači. Neda voli da crta, a Aleksandra voli šminku i rođena je za scenu. Posmatram ih kao tri sasvim različita mala čoveka, gledam za šta imaju sklonosti, podržavam ih u tome, hvalim i nagrađujem. Oni su mom životu dali posebnu dimenziju. Velika je radost imati troje unučića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online