Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.12.2016.
08:15
A. Krasojević - Vesti A

Šta srce zna šta je starost

Zdravko Čolić (65) s pravom nosi epitet najveće balkanske zvezde i za svaki njegov koncert traži se karta više. Tako je bilo i na nedavnom nastupu u dupke punoj hali u Dijetikonu, u Švajcarskoj.

Z. K. Munja
Sjajna atmosfera na koncertu: Zdravko Čolić   (Foto: Arhiva)

 A u publici mahom žene svih generacija, od mladih devojka do bakica. Koncert je započeo hitom "Sinoć nisi bila tu", a potom su usledile pesme "Produži dalje", "Živiš u oblacima, mala", "Čija je ono zvijezda" do novijih hitova. Elegantan kao uvek, Čola je bio u punoj formi, kako pevačkoj tako i fizičkoj. Išao je bez napora u visoke registre i trčao po bini, dok je publika gotovo svaku njegovu pesmu propratila burnim ovacijama.

A na koncertu u gužvi mladih devojaka našla se jedna baka - Zorica Antić (82). Kako je rekla, obožava Čolića i nizašta na svetu ne bi propustila njegov nastup. Prosto je bilo nemoguće ne primetiti ovu veselu bakicu, jer većina žena u njenim godinama uglavnom sedi u kući i pati od raznih staračkih bolesti. Baka Zorica nam je poverila da u životu nije bolovala, jer ima zdrav duh koji pleni sve prisutne gde god se pojavi. Došla je iz Bazela pravo u Dijetikon samo zbog Čole i kako kaže uživala je u njegovom koncertu.

Red ispred garderobe

Naši zemljaci koji žive i rade u Švajcarskoj posle koncerta sjatili su se ispred Zdravkove garderobe. Brojni fanovi formirali su dugačak red i strpljivo čekali da ga lično pozdrave, fotografišu se s njim i dobiju autogram. Dobro raspoložen i uvek nasmejan Čola je svima je ispunio želju, što je dodatno oduševilo njegove obožavaoce.

- Negativnoj energiji je zabranjen pristup u mom životu, a igra i pesma su najbolji lek. Obožavam Čolu koji je sjajan pevač i ne bih njegov koncert propustila nizašta na svetu. Ma, nema šanse - rekla je za "Vesti" simpatična baka Zorica.

Kad smo je upitali da li joj je teško da stoji dva-tri sata koliko traje koncert i podsetili je da je, možda, vreme da pođe kući, nasmejala se i rekla:
- Ne blamiraj me! Ja sam došla da ostanem do kraja, nema to veze sa "bole me noge". Šta srce zna šta je starost! - objasnila je Zorica Antić. Pored nje đuskali su mladi osmehujući se simpatičnoj bakici koja pleni šarmom i mladalačkom energijom na kojoj mogu da joj pozavide i tri puta mlađi ljudi.

- Oduševljena sam koncertom Zdravka Čolića. On je zaista neponovljiv, svi smo uživali, pevali sa njim i igrali, a veče je proteklo kao tren. Zdravko je bio neumoran na sceni, pun pozitivne energije koju je preneo i na nas - rekla je Dijana Mitić iz Ciriha nakon koncerta.

Zadiranje u suštinu

Večiti mladić srpske estrade, kako često nazivaju Čolu, prvi javni nastup imao je sa 16 godina na takmičenju pevača amatera u Bijeloj, nedaleko od Herceg Novog. Otpevao je pesmu Bitlsa i osvojio nagradu publike. Nekoliko godina bio je član benda Ambasadori i Korni grupe, a na nagovor Kornelija - Bate Kovača 1972. godine započinje solo karijeru kada je snimio i objavio numeru "Sinoć nisi bila tu". Bila je to tek prva stepenica u njegovoj bogatoj karijeri koja traje već gotovo pet decenija. Snimio je 14 studijskih albuma, trenutno priprema i 15, a pevao je na najvećim stadionima i dvoranama od "Marakane", Tašmajdana do Ušća, Beogradske arene...

- Za mene sve je izazov. U svoj toj lepršavosti i energiji koju mi je Bog dao, stalno tražim nove izazove. Dve stvari su mi strane - da glumim u filmu i napišem autobiografiju. Ja nikada nisam bio za to. Da ulazim u neko svoje biće da bih ga drugima izneo na tacni, to ne mogu. Nisam tako vaspitan i ne pristajem u zadiranje u moje biće i suštinu - rekao je jednom prilikom Čolić.
Oženjen je i ima dve ćerkice Unu Zvezdanu i Laru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online