Četvrtak 15.12.2016.
08:15
A. Krasojević - Vesti

Šta srce zna šta je starost

Z. K. Munja
Sjajna atmosfera na koncertu: Zdravko Čolić   (Foto: Arhiva)

 A u publici mahom žene svih generacija, od mladih devojka do bakica. Koncert je započeo hitom "Sinoć nisi bila tu", a potom su usledile pesme "Produži dalje", "Živiš u oblacima, mala", "Čija je ono zvijezda" do novijih hitova. Elegantan kao uvek, Čola je bio u punoj formi, kako pevačkoj tako i fizičkoj. Išao je bez napora u visoke registre i trčao po bini, dok je publika gotovo svaku njegovu pesmu propratila burnim ovacijama.

A na koncertu u gužvi mladih devojaka našla se jedna baka - Zorica Antić (82). Kako je rekla, obožava Čolića i nizašta na svetu ne bi propustila njegov nastup. Prosto je bilo nemoguće ne primetiti ovu veselu bakicu, jer većina žena u njenim godinama uglavnom sedi u kući i pati od raznih staračkih bolesti. Baka Zorica nam je poverila da u životu nije bolovala, jer ima zdrav duh koji pleni sve prisutne gde god se pojavi. Došla je iz Bazela pravo u Dijetikon samo zbog Čole i kako kaže uživala je u njegovom koncertu.

Red ispred garderobe

Naši zemljaci koji žive i rade u Švajcarskoj posle koncerta sjatili su se ispred Zdravkove garderobe. Brojni fanovi formirali su dugačak red i strpljivo čekali da ga lično pozdrave, fotografišu se s njim i dobiju autogram. Dobro raspoložen i uvek nasmejan Čola je svima je ispunio želju, što je dodatno oduševilo njegove obožavaoce.

- Negativnoj energiji je zabranjen pristup u mom životu, a igra i pesma su najbolji lek. Obožavam Čolu koji je sjajan pevač i ne bih njegov koncert propustila nizašta na svetu. Ma, nema šanse - rekla je za "Vesti" simpatična baka Zorica.

Kad smo je upitali da li joj je teško da stoji dva-tri sata koliko traje koncert i podsetili je da je, možda, vreme da pođe kući, nasmejala se i rekla:
- Ne blamiraj me! Ja sam došla da ostanem do kraja, nema to veze sa "bole me noge". Šta srce zna šta je starost! - objasnila je Zorica Antić. Pored nje đuskali su mladi osmehujući se simpatičnoj bakici koja pleni šarmom i mladalačkom energijom na kojoj mogu da joj pozavide i tri puta mlađi ljudi.

- Oduševljena sam koncertom Zdravka Čolića. On je zaista neponovljiv, svi smo uživali, pevali sa njim i igrali, a veče je proteklo kao tren. Zdravko je bio neumoran na sceni, pun pozitivne energije koju je preneo i na nas - rekla je Dijana Mitić iz Ciriha nakon koncerta.

Zadiranje u suštinu

Večiti mladić srpske estrade, kako često nazivaju Čolu, prvi javni nastup imao je sa 16 godina na takmičenju pevača amatera u Bijeloj, nedaleko od Herceg Novog. Otpevao je pesmu Bitlsa i osvojio nagradu publike. Nekoliko godina bio je član benda Ambasadori i Korni grupe, a na nagovor Kornelija - Bate Kovača 1972. godine započinje solo karijeru kada je snimio i objavio numeru "Sinoć nisi bila tu". Bila je to tek prva stepenica u njegovoj bogatoj karijeri koja traje već gotovo pet decenija. Snimio je 14 studijskih albuma, trenutno priprema i 15, a pevao je na najvećim stadionima i dvoranama od "Marakane", Tašmajdana do Ušća, Beogradske arene...

- Za mene sve je izazov. U svoj toj lepršavosti i energiji koju mi je Bog dao, stalno tražim nove izazove. Dve stvari su mi strane - da glumim u filmu i napišem autobiografiju. Ja nikada nisam bio za to. Da ulazim u neko svoje biće da bih ga drugima izneo na tacni, to ne mogu. Nisam tako vaspitan i ne pristajem u zadiranje u moje biće i suštinu - rekao je jednom prilikom Čolić.
Oženjen je i ima dve ćerkice Unu Zvezdanu i Laru.

2024 © - Vesti online