Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.11.2016.
08:50
Informer.rs A

"Ustaše su mi ubile majku dok me je držala u naručju"

Narodni pevač Bora Drljača otkriva da su mu ustaše ubile majku, i to dok ga je držala u naručju! Pošto je imao samo dve godine kad se ovaj stravičan zločin dogodio, majku ne pamti, ali je nekako uspeo da nađe njen grob i podigne joj spomenik.

Vesti
Imao teško detinjstvo: Bora Drljača

Bora kaže da je preživeo sudbinu ratnog siročeta i da je uz pomoć pesme uspeo da pronađe sreću u životu.

- Rođen sam 1941. godine u Donjoj Suvaji kod Bosanske Krupe, na početku Drugog svetskog rata. Bosnu je tada preuzela NDH na čelu sa ustašama. Oni su šurovali sa Nemcima, a ubijali su naše ljude. Išli su od kuće do kuće, jurili komuniste, partizane, pucali po civilima. Kad sam imao dve godine, ustaše su ubile moju majku Stoju. Držala me je u naručju ispred kuće, a rafal joj je presekao stomak - priča Bora Drljača

Kaže da se majke ne seća.

- N sećam se majke, a nemam ni slike, pošto su izgorele u kućama koje su zapalili. Nisam znao gde je sahranjena, čuo sam bio da je istog dana pokopan i jedan narodni heroj. Preko tog groba sam našao njen i podigao joj spomenik. Bio sam ratno siroče, školovao se po domovima. Na kraju sam u Beogradu upisao fakultet, ali je pesma pobedila.

Osim majke, krajem devedesetih je izgubioi i suprugu Vericu, koja se ubila velikom dozom lekova.

- Upala je u krizu kad je napunila 50 godina i kad je ušla u klimaks. Imam stih: "Sva se tuga sveta srušila na mene, živim bez zavičaja i voljene žene. Bolan liježem, bolan ustajem, idem dalje, ne odustajem."

S njom ima dva sina. Kaže da mu ni sinovi nisu uteha.

- Nisu! Stariji Vladimir ima 40 godina, kao i snajka. Ne mogu da imaju decu, pa nemam unučiće. On bi trebalo da preduzme neke mere, da nađe neku ženu s kojom će biti paralelno. Mlađi Branislav ima 37 godina, a kad mu pomenem da se ženi, ko šilom u dupe da ga ubodem, iznervira se. Umesto da se igram s unucima, igram se sa kerovima. Za koga sam radio i stvarao? - žali se Bora.

Kad se kaže Bora Drljača, mnogi pomisle na krajiške pesme, zbog čega je pevač posebno ponosan.

- Došao sam na ideju da snimim pesme koje su se pevale na predelima Like, Banije, Bosanske Krupe, kad nije bilo struje, dok se prela vuna... Ja sam jedinica mere kako treba da se radi ovaj posao - ponosan je Bora.

Na pitanje o nacionalnoj penziji kaže da se ona dobija preko veze.

- Sedam puta sam aplicirao, ali mi nisu dali. Meni, živoj legendi koja hoda, kad odem negde, ko da je stigao Tito. To ide preko veze. Merima Njegomir je tako dobila, kao i Miroslav Ilić, dok mu je zet Dragan Šutanovac bio na vlasti.

Kaže da ima posla, ali da je sve teže.

- Stalno radim. Mada, u našoj dijaspori su ostale samo diskoteke, a tamo nastupaju starlete. Deli se droga, one imaju seks s vlasnicima.... Ima mnogo starijih pevača koji nemaju novca da plate struju jer nemaju gde da pevaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online