Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.11.2016.
03:00
S. Đurić - Vesti A

"Publika umorna od turbo folka"

Odmeren stav i lep glas pokazali su se kao dobitna kombinacija Ane Bekute. Ova vrsna pevačica, vlasnica brojnih hitova dokazala je da uspešna karijera može da se gradi i bez skandala. Njene pesme mnogima su melem za dušu, a kako kaže, narodna muzika nikada nije bila u zapećku.

Z. K. Munja
Odbila pesmu "Vidovdan": Ana Bekuta
- Samo smatram da smo iscrpili sve žanrove, sve stilove, sva podneblja i da se nekako vraćamo korenima, i to je dobar znak. Jer nemamo kud više. Tih pravaca tzv. folk, turbo-folk, pop-folk, nemamo šta da izmislimo više. A to ja doživljavam svakodnevno na nastupima, na kojima traže da pevam neke moje starije pesme. "Imam jedan život" se peva poslednje dve godine kao da je sad snimljena, kao da su je prvi put čuli. To bih isto mogla da kažem za pesmu "Zavoleh te". Te neke fine, urbane pesme, koje sam ja otpevala, publika hoće ponovo da čuje. Ja im to naravno i priuštim. Isto tako sam u situaciji da im serviram i ono što mislim da su propustili pa se tako desilo na poslednjem koncertu u Centru Sava izvukla sam iz naftalina pesme "Bog te kaznio", "Ne izluđuj me", "Zeman", "Tu su svi" - kaže Ana Bekuta.

Najsrećnija sa mikrofonom

Da li je na početku karijere bilo teže vama ili današnjim mladima pevačima?
- Ja to tako ne merim. Odabrala sam da ovaj posao bude moje zanimanje, da steknem penziju, i na moju veliku sreću dosta sam blizu toga. Jedno sedam-osam godina još i ja ću moći da kažem da sam stekla penziju od pevanja.

Da li je bilo trenutaka kad je bilo teško i da ste hteli da odustanete?
- Ne, taman posla. Nije na moju veliku sreću nije bilo takvih trenutaka. Na stranu sav premor, zamor, ali ja kad uzmem mikrofon ja sam to što jesam, uživam u tome, volim da gledam tu reakciju publike, kako dižu ruke, vesele se, vrište dok pevam. I to je poenta mog posla.

Gradili ste karijeru bez skandala?
- Bilo je takvo vreme pre 31 godinu. Bila je drukčije uređena država. Znao se sistem, znalo se ko kosi ko vodu nosi. Tako da nije bilo tih skandaloznih priča po novinama. To je tek krenulo negde posle 1995/96. godine pa na ovamo i uzelo maha. Ali, u to vreme u tom uređenom sistemu je najvažnije bilo šta ti to radiš, da li si dobar u tome ili nisi, da li si dobar pevač ili nisi. Nije bilo mogućnosti da bilo ko zaluta u bilo kom segmentu, da li je to profesura, veterina, medicina, da li je to moj posao. Znali su se stručnjaci, cenio se svaki poziv.

Da li ste odbili da snimite neku pesmu koja je kasnije postala hit?
- Desilo se to sa pesmom "Vidovdan". Iskrena da budem, odbila sam tu pesmu koju mi je Zahar ponudio 1991. godine. To je bilo ono vreme nacionalizama sa svih strana, ne samo našeg, tako da ja nisam htela da se upuštam u tu priču. Iako je obožavam i na mom je repertoaru, gde god da je požele da je čuju, ali u to vreme sam mislila da za mene nije dobro da je snimim. Možda sam i pogrešila ne znam, ali u svakom slučaju, tu pesmu volim i zaista uživam da je pevam.

Nova godina u Australiji

Krajem decembra krećete u Australiju na novogodišnju turneju?
- Da, pevaću u Melburnu, Sidneju, Pertu. Prvi nastup je za Novu godina, pa onda za Božić, srpsku Novu godinu i reprizu. Ovo će biti peti put da pevam našim zemljacima u ovoj zemlji. Poslednji put sam bila 2003. godine. Uvek je bilo što bi rekli klinci u fulu. Samo lepe uspomene, prepuno svuda, svi koncerti su bili fantastično posećeni. Nisam bila nekih 13 godina i verujem da me se uželela publika za ovo vreme i verujem da ćemo nastaviti da se družimo kako je to bilo prethodnih godina. To će biti faktički moj odmor za poslednje dve godine. Nisam iskoristila nijedan odmor, tako da se ovo sad lepo poklopilo, da to što uspem između koncerata da se odmorim. Zamolila sam domaćine da mi uzmu hotel sa bazenom. To je bio uslov, da bih kako ustanem pila kafu pored nekog bazena. Idem sama, Mrka ostaje u Beogradu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online