Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.09.2016.
08:30
D. Petrović - Vesti A

I BMW kao bakšiš

Nije tajna da pevači najviše novca zarade od bakšiša. Pevanje na privatnim zabavama i svadbama je više nego isplativo, ali ozbiljne cifre zarađuju samo odabrani. Posebno na glasu su romske svadbe, jer domaćini ne žale para samo da naprave slavlje za pamćenje. Doduše, kako kažu pevači, nije kao što je nekad bilo, ali je i dalje najisplativije.

N. Đurović
Pogađa goste u srce: Katarina Živković

Pored starijih pevača najtraženiji je Darko Lazić i nema bogatog romskog veselja na kome on ne peva. Romi znaju da prepoznaju dobrog zabavljača i to umeju da cene. On je svojevremeno je rekao kako na svadbama zaradi i po 50.000 evra.

Ova njegova izjava izazvala je opšti podsmeh starijih kolega koji tvrde da je tako nešto apsolutno nemoguće. Međutim, mladom Laziću očigledno dobro ide u životu, pa se pohvalio na Instagramu da je pazario bentli.

Zlata Petrović je već godinama gotovo nezamenljiva na romskim svadbama.

- Ja sam ovako navikla, jeste malo teže, ali je zarada odlična. Iako se priča da se na romskim svadbama svašta dešava ja nikada nisam imala probleme. Ako i dođe do tuče to obično kratko traje. Kad pevam, recimo, u Beču tačno znam koja je familija jer sam svima pevala. Kada se svađaju ja pobegnem, sklonim se i to prođe za pet minuta. Desi se da neko nekog udari, ali nikada nisam videla da se vade pištolje, a nama muzičarima nikada ništa nije falilo. A, da se naporno radi to je tačno. Ali, brate koliko para toliko i muzike - kaže Zlata za beogradske medije.

Ana i Rasta na libijskom veselju

Ana Nikolić uglavnom peva po klubovima, ali i njoj se ponekad zalomi za zapeva na nekoj svadbi. Tako je nedavno zajedno sa suprugom Stefanom Đurišićem Rastom pevala na svadbi bogatog libijskog biznismena na veselju koje pravio u Beogradu. A, kada su se popeli na scenu i zapevali svatovi su odmah poskakali na noge i zaigrali. Inače, poslednjih godina je postalo moderno da se na svadbama osim narodnjaka čuju i neke druge note, pa ne čudi što se neko dosetio da angažuje i Anu i Rastu.

N. Đurović
Ja dobila dukate: Rada Manojlović

Romi su poznati kao galantni, pa osim para pevači na svadbama dobiju sve i svašta, najčešće zlato. Tako se Rada Manojlović svojevremeno pohvalila kako je na jednom romskom veselju dobila dukate, a za uzvrat nije morala da radi nikakve ludosti.

A, Katarina Živković je na jednoj svadbi kao bakšiš dobila ni manje, ni više nego automobil.

- Čoveka je pogodila pesma koju sam pevala, pa mi je mrtav 'ladan dao ključeve od svog BMW.
Ipak, vratila sam ga i nikad ne bih prihvatila tako nešto skupo. Ne bih sebi oprostila da sam uzela taj auto - rekla je Kaća. Ona ističe da nikada nije imala problema na nastupima bez obzira da li peva u klubu ili na svadbi i privatnom veselju.

- Gosti su uvek prema meni fini, nikada me nisu terali da radim nešto nedolično- dodaje Katarina.

Romska veselja obično traju i po nekoliko dana, nije lako izdržati takav tempo, a i domaćini umeju da imaju razne zahteve. Ali, pevači to shvataju kao deo posla, strpljivo podnose sve što se od njih traži, jer znaju da će im se sve to i te kako isplatiti.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.09.2016. 23:28
Ха ха ха....... и шта је било када се....пробудила....?!
Sreda 14.09.2016. 23:30
Да се неко одушеви њеним пјевањем и да у тренутку заноса и одушевљења умјесто бакшиша да јој тек тако поклони БМВ од 60.000....? Ма дајте људи мало уозбиљите портал, јер ово се убрзано претвара у 5-парачку будалаштину од портала !!! Срамота..................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online