Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.05.2016.
04:07
S. Đurić - Vesti A

Krunisao pola veka karijere

Velikim solističkim koncertom u beogradskom Centru Sava Zoran Kalezić obeležio je pola veka muzičke karijere. Brojna publika, koja je do poslednjeg mesta ispunila veliku dvoranu koncertnog zdanja, uželela se lepih i nežnih nota ovog čuvara tradicije, koji je posle 14 godina zapevao pred beogradskom publikom.

Z.K.Munja
Bogat opus: Zoran Kalezić

Dočekan gromoglasnim aplauzom i ovacijama u društvu orkestra i hora, Kalezić je koncert počeo pesmom "Kotrlja se život", kojom je pozdravio publiku.

- Dobro veče, Beograde, uvažena publiko i moje kolege! Treba živeti 66 i pevati 50 godina. To je već uspeh. Hvala vam za sve ove godine što ste bili uz mene - rekao je Zoran i prisetio se svog poslednjeg nastupa u srpskoj prestonici.

Vidno zadovoljan i uzbuđen, s osmehom na licu, Zoran je ređao hit za hitom. Uz nove pesme sa nedavno objavljenog duplog albuma "50 godina života sa muzikom", Kalezić je pevao hitove "Moj dobri anđele", "Dobro veče, izgubljena nado", "Stan', mladosti, stani, stani", "Pljevaljski tamburaši"...

- Obožavam pesme Zorana Kalezića. On je jedan divan pevač, i ima prelepe pesme. Ovo je koncert koji je trebao Beogradu. Zaista sam večeras uživala u njegovim pesmama. I ovo nije prvi put da sam na njegovom koncertu. Nadam se da neće praviti više toliku pauzu između koncerata - rekla je Marina Miljković, koja je došla u društvu prijateljice.

Aplauzi za Bešlića i Pejovića

Zoran Kalezić "ukrstio" je glas sa velikim prijateljom i kolegom Halidom Bešlićem, s kojim je otpevao pesmu "Noćne ptice", što je publika dočekala s oduševljenjem. Gost koncert bio je i Aco Pejović

Među mnogobrojnom kolegama koji su koncert pratili iz prvih redova Kalezić je sa velikim poštovanjem pozdravio pre svih Predraga Živkovića Tozovca, a potom u pratnji hora, zapevao pesmu "Šta će meni vino", koji su prisutni otpevali uglas sa Kalezićem.

Koncert su pratili i Lepa Lukić, Dragan Kojić Keba i drugi.

Malo je pevača koji mogu da se pohvale uspešnom karijerom, a još je manji broj onih koji su uspeli pet decenija da opstanu na sceni.

- Dugo sam razmišljao kako da proslavim 50 godina rada, a koncert Kotrlja se život u Domu sindikata pre 14 godina je možda nešto najlepše što sam uradio u životu. Nisam mogao posle toliko godina samo tako da dođem u Beograd jer Beograd je zavičaj mog života, karijere, pesama, radosti i muke. Ovaj koncert biće samo jedno lepo sećanje na prošle dane, i zahvalnost Bogu što mi je dao da tako dugo živim i pevam. Nemam tremu. Prisutna je samo pozitivna trema zbog odgovornosti i lepih osećanja. Volim da gledam ljude dok pevam, njihov osmeh, suze, zato mi odgovaraju intimnije dvorane kao što je ova u Centru Sava. Ne treba mi nikakva specijalna scena. Malo svetla, orkestar i dragi ljudi - rekao je nedavno u intervjuu za "Vesti" Zoran Kalezić.

Opstao je Zoran Kalezić tolike godine na muzičkom nebu zahvaljujući svom glasu i neprolaznim hitovima, koji seu uvek rado pevaju. Da je kvalitet uvek na prvom mestu, prepoznala je beogradska publika koja je pevača dočekala raširenih ruku.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online