Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.05.2016.
03:00
S. Đurić - Vesti A

Skandale je lakše praviti nego hitove

Sergej Ćetković (40) je jedan od najpopularnijih pevača, u čijim ljubavnim stihovima se prepoznaju svi zaljubljeni, a na njegove nežne note nije ravnodušan ni jači pol. Nakon pet godina, kada je održana prošla koncertna turneja, uoči već tradicionalnih koncerata u beogradskom Centru Sava, Novom Sadu, zagrebačkom "Lisinskom", raduje se, kaže, što će se ponovo pokloniti publici sa novim pesmama.

Vesti
Počeo turneju: Sergej Ćetković

- Ovaj put krenuli smo od Čačka, zatim slede Kragujevac, Kraljevo, Niš, Kruševac... Posetićemo gradove u kojima nismo bili već nekoliko godina, a u nekim ćemo po prvi put održati koncerte. Naravno i publika u dijaspori će moći da me čuje. Imam puno publike u dijaspori koja nas očekuje i radimo na tome da koncertna turneja "Moj svijet" obiđe što više gradova Evrope, Amerike, Kanade i Australije - kaže Sergej Ćetković.

Lolin prvi vic

Čime vas Lola i Mila razoružavaju?
- Osmehom, svojom dečjom maštom i dovitljivošću. Nasmeju me svakodnevnim forama koje pokupe iz vrtića, novim rečima, raznim izrazima, a pre nekoliko dana sam i čuo Lolin prvi vic.

Koliko autobiografskog ima u vašim pesmama?
- Stalno me pitaju da li su moje pesme autobiografske i da li mi se nešto od onoga o čemu pišem i pevam zaista dogodilo. Teško je objasniti sam proces nastajanja jedne pesme i tu bujnu maštu. Nekad se slike same od sebe ređaju i dobijem naslov-temu, koji ubrzo razradim i stvorim malu filmsku scenu koju kasnije pokušam da što bolje ispričam kroz svoju muziku i spotove. Na kraju, hteo ili ne, to preživim toliko stvarno i snažno kao da se baš meni desilo, te otud i to autobiografsko u svakoj od njih.

Ko su vaši muzički uzori i šta vas inspiriše da pišete tako lepe balade?
- Odrastao sam na muzici Fila Kolinsa, Stinga, Erosa Ramacotija, Olivera, Dugmeta, Čolića, Kemala Montena... Svemu onome u čemu sam nalazio lepotu, kvalitet i pronalazio sebe. Inspiracija je uglavnom uvek nalazila mene, podstaknuta nekom ljubavnom pričom, pesmom, filmom, dobrom knjigom. Onako bez najave i u trenutku su se rađale moje najlepše pesme i srećan sam što sam svoje stihove i note utkao u živote i lepe trenutke moje publike.

Kako vidite današnju muzičku scenu i medijsku sliku kod nas?
- Trenutna muzička scena u regionu je šarolika, ali je pojavom mutiranog pop-folka, prava pop scena postala prilično ugrožena. Pored interneta i velike diskografske krize, uporedo se dešava i autorska kriza. Veoma mnogo mojih kolega, vrhunskih pevača i autora se polako predaje u borbi za medijski prostor koji je bukvalno preotet od strane mnoštva instant bendova, rijalitija i loše muzike. Iako se i sam pitam što se dešava i gde je nestala umetnost i kultura, ne želim da odustanem i skrenem sa svog davno odabranog puta. Dok je moje publike biće i mene i hvala im na poverenju i podršci svih ovih godina.

Gradite karijeru bez skandala. Kako uspevate opstati na estradi i kakav je bio vaš put do popularnosti?
- Sve je stvar izbora. Danas je šou- biznis, ako tako mogu da ga nazovem, isprljan svim i svačim, pa se ljudi koriste raznim sredstvima ne bi li dobili malo medijskog prostora. Lako je praviti skandale, ali je teško baviti se muzikom, stvarati je, ostati svoj. Skandali obično potraju par dana, a dobra pesma nema rok trajanja.

Ljubomorno čuva svoj svet

Koliko je moguće da javne ličnosti sakriju privatnost od očiju javnosti? Kako vi uspevate u tome?
- Ne želim da svoj privatan život i svoju porodicu koristim zarad bilo kakvog ličnog marketinga. Smatram da me to neće bolje prodati od dobre pesme, koncerta. Iako vam bavljenje ovim poslom, koji moram reći jako volim, oduzme dobar deo vaše privatnosti, želim da ono što je ostalo, taj "Moj svijet" sačuvam samo za sebe i od prvog dana ga ljubomorno čuvam.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online