Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.04.2016.
04:15
V. Tasić - Vesti A

Neću da brukam decu sa mlađima

Goca Božinovska (51) okrenula novi list u svom životu. Odlučila je da se definitivno odrekne poroka - alkohola i cigareta, iako decenijama nije mogla bez duvana, a volela je i da popije po koju čašicu žestokog pića.

M. Karović
Ne puši i ne pije: Goca Božinovska

- Sve je to zbog moje tete, koja je nedavno umrla, a koju smo moja deca i ja negovali. Njena smrt me je žestoko uzdrmala. Teta je umrla od karcinoma pluća. Bila sam svedok njenih muka i patnji, pa sam se debelo zamislila. Moja deca su me stalno kritikovala što pušim. Mirko mi je svašta govorio. A svo troje su mi bezbroj puta rekli: "Ako tako nastaviš, brzo ćeš umreti".

Nisam se obazirala na njihove reči, sve dok tetine muke nisam videla i tada sam shvatila da su deca u pravu. Prvo sam smanjila, a onda i potpuno bacila cigarete. Boga pitaj koliko sam upropastila svoja pluća. Poslednjih godina, pušila sam i po četiri pakle cigareta dnevno. Nisam znala koliko je dosta - kaže Božinovska.

Podmladila se

Podmladili ste se, da li je to od botoksa?
- Ne znam šta je ljudima, svi mi kažu da sam se podmladila. A ja sam samo odsekla šiške i nisam stigla da se našminkam kad su me slikali. Mene šminka čini starijom i umesto da neku manu sakrije, ona je naglašava. Eto, i to sam konačno ukapirala. Sa debelim zakašnjenjem, ali bolje ikad nego nikad. Ma, skroz sam se promenila. Jedem zdravu, dijetalnu hranu, stalno neko voće i povrće mućkam, cedim, kombinujem i sve mi to mnogo prija.

Koliko vam je lepota pomogla, a koliko odmogla u životu?

- Ma kakva, crna lepota! Džaba lepota, kad je neko glup kao ja. Mene je majka još kao mladu devojku zastrašila za sva vremena. Stalno mi je govorila da će me neko kidnapovati, silovati ili odvesti u belo roblje ako se ne budem pazila. Uvek su mi njene reči bile u glavi. Bilo mi je žao što se nisam rodila ružna i nikakva, da pa nemam razloga da se plašim da će me neko oteti ili silovati. Kad su mi muškarci nudili da uživam, da me maze i paze, ja sam u strahu bežala glavom bez obzira. Sačuvaj bože, samoj sebi sam smešna. Sad me više niko ne juri da mi nudi da uživam. Sad sam u fazi da se sama nudim! Šalim se, naravno. Zar da brukam decu šetajući njihove vršnjake? Nikad nisam bila za takve kombinacije. Uvek je muškarac morao da bude bar jedan dan stariji od mene. Umrla bih od sramote kad bih bila sa mlađim muškarcem.

Da li ste računali koliko ste para trošili na cigarete i alkohol?

- Šta da kažem - 300 evra mesečno sam trošila samo na cigarete. Znači, 3.600 evra godišnje! Zaprepastila sam se kada sam sve to stavila na papir. Za deceniju i po "popušila" sam čitav jedan stan. Ali, koji pušač računa i razmišlja o parama kad ih baca na cigarete? Nisu mi pare bile motiv da se odreknem toga. Ranije sam crkavala od kašlja. Trebalo mi je po sat vremena da dođem sebi ujutru kad se probudim. Sad ustajem čila i odmorna. Ništa mi nije teško i ne znam za umor.

O Zlati ni reč

I dok Goca beži od mlađih muškaraca glavom bez obzira, njena bliska drugarica Zlata Petrović nema tih problema. Ona je u ljubavnoj vezi sa osam godina mlađim Željkom Rstićem, bivšim partnerom Vesne Zmijanac. Doduše, po estradi se priča da je ovoj romansi došao kraj, ali...
- E, o tome neću. Nikad nisam komentarisala ljubavne živote svojih drugarica. Ma ni bilo čije. A sa drugaricama ni ne pričam o muškarcima - kaže Božinovska.

A, alkohol vam ne nedostaje?

- Ne, uopšte! Čudo jedno. Doduše, nisam ja bila neki alkos, pa da mi sad teško pada što ne pijem. Eto, tako, iz čista mira, došlo mi je da više ne pijem. Nedavno, na proslavi punoletstva Breninog sina Viktora bila sam jedina koja ne pije. I ništa mi nije falilo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online