Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.04.2016.
03:15
S. Đurić - Vesti A

Sašine emocije u bivšoj školi

Saša Matić (37) održao je obećanje koje je dao uoči martovskih koncerata u Areni i Centru Sava i donirao deo prihoda Školi za slepu i slabovidu decu "Veljko Ramadanović" u Zemunu.

Tanjug
I pesma na dar: Siniša Mali, Radmila Laban i Saša Matić

Na ovaj način popularni pevač je, u dogovoru sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, želeo da se oduži instituciji u kojoj je proveo osam godina i stekao svoje osnovno obrazovanje. Zahvaljujući donaciji Matića učenici su dobili kompjutere, muzičke instrumente i drugi neophodni pribor. Direktorka Radmila Laban je sa Sinišom Malim i predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem, prvo obišla sve prostorije škole, a kada im se pridružio Matić, zajedno su otišli u svečanu salu gde su im đaci priredili mini-koncert. Uz pratnju svog benda, pevali su "Gitara i glas, bubanj i bas", "Govori, Gospode", "Zlatni dan", "Zemlju".

Odličan đak

- Bio sam odličan đak, nisam nešto jurio da budem đak generacije, vukovac ali nisam bio loš. U tom nekom vremenu odrastanja i pohađanja ove škole ja sam mislio da je najveći problem taj što nisam navežbao Šopena i uradio zadatak iz matematike - prisetio je Matić.

Radost i tuga smenjivali su se na licu popularnog pevača, koji je pevao sa mališanima. A, zatim je uzeo mikrofon u ruke i zapevao svoj veliki hit "Nađi novu ljubav" što su deca dočekala na nogama i aplauzom. Okupljeni oko njega uglas sa njim otpevali su svaki stih. Matić nije krio emocije zbog toplog dočeka u svojoj nekadašnjoj školi.

- Obuzele su me emocije, svi ste divni i vratili ste me u neko lepše vreme. S obzirom na to da sam ovde proveo osam najlepših godina, kada sam pravio koncert želeo sam da se na neki način odužim upravo vama. Jer ja vama dugujem mnogo. Pružili ste mi ogromnu ljubav, obrazovanje, vi ste me naučili da budem borac, da postanem ovo što sam danas - rekao je Matić okupljenim učenicima i zaposlenima ove škole, koji su ga sa oduševljenjem dočekali i pozdravili. Saša se prisetio i vremena kada je bio učenik ove škole.

Nastavak turneje

Saša Matić nastavlja koncertnu turneju i promociju abuma "Zabranjena ljubav" koji je oborio sve rekorde prodaje ne samo u Srbiji, već i u regionu.
- April i maj su mi radni. Slede Amerika i Kanada, a zatim i koncert u zagrebačkoj koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", koji je zakazan za 21. maj. Zaista se radujem susretu sa publikom. Trenutno preslušavam i neke nove pesme - otkrio je popularni pevač.

- Dok su držali koncert tada su mi navirala najlepša sećanja kad smo mi to radili u svoje vreme. Pre koncerata u Beogradu rešio sam da se odužim školi u kojoj sam proveo najlepše dana i lepe trenutke. Manje je bilo onih ružnih. Najbolje znam šta je najpotrebnije ovim đacima i dao sam smernice mom timu šta je najneophodnije - istakao je Saša i priznao da je tokom školovanja bilo i dosta nestašluka.

- Sad su me podsetili kad su držali koncert na vreme kad smo mi imali ovakve iste priredbe, pogotovo one za dan škole. Voleo sam da prisustvujem tim probama i da budem šef orkestra, ne zato što sam ja nešto smatrao sebe mnogo važnim, već zato što sam mogao da odsustvujem sa časova klavira. I onda mi je profesorka klavira, koja je bila autoritet i važila je za strogu profesorku, objašnjavala nešto o Šopenu, Bahu. Ja sam sedeo na stolici kao na iglama, samo sam čekao da završi i da idem. A kad je život počeo da bude drugačiji želeo sam da se nekad vratim u to vreme. Ova deca samo moraju da znaju da ne pomisle nikad da su drugačiji od ostalih - istakao je Matić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online