Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.09.2013.
15:47
D. Dušanić - Vesti A

Saša Matić sa Zlatibora u Ameriku

Saša Matić (35) spreman je za put u Ameriku. Gostovanjem u Bostonu u petak započinje svoju petu turneju po ovoj zemlji, što potvrđuje da je jedan od najtraženijih srpskih pevača u Americi. Pred polazak odmarao se nekoliko dana s porodicom na Zlatiboru, jer je ovog leta radio punom parom i nije imao mnogo vremena za odmor.

Nema vremena za komponovanje: Saša Matić
 

- Ovu godinu sam dočekao u Americi, prvih januarskih večeri pevao sam u Atlanti i Čikagu, i sad se opet vraćam posle devet meseci. Na mojoj petoj turneji tokom druge polovine septembra nastupiću u nekim gradovima prvi put, što me posebno raduje - kaže Matić.

Američka turneja

Američku turneju Saša Matić započinje 13. septembra koncertom u Bostonu, sutradan će pevati u Njujorku, sledećeg dana u San Dijegu, dok narednog vikenda ima nastupe, u petak u Mineapolisu, subotu Des Moinesu, i nedelju u Vaterlou. U Majamiju je ugovoreno gostovanje 25, St. Petersburgu 27, a završni koncert je u Džeksonvilu 28. septembra.

Mnogi pevači sve više smatraju da je pomalo prevaziđeno snimanje i objavljivanje albuma, da je dovoljno snimiti pesmu-dve godišnje...?
- Ne slažem se sa tim. Ja imam obavezu da na svake dve-tri godine uradim kompletan album. Nemam razloga da žurim, niti snimam bilo šta, ishitreno, ali svaki pevač koji je u vrhu, ima status zvezde, mora publici da podari kompletan album. Bar ja tako mislim i osećam, i tako nameravam da radim i ubuduće. To je veoma ozbiljan posao, mora mu se studiozno prići, veliki je napor, kao i ulaganja, ali to se mora. Dugujem to publici, jer u suprotnom može da se desi da lagano nestaneš sa scene.


Kako ste se odlučili da učestvujete na Radijskom festivalu?
- Takmičim se sa kompozicijom Bojana Vasića "Nađi novu ljubav", baladom koja mi se veoma dopada. Sa organizatorom festivala S medijom imam odavno odličnu saradnju i rado sam prihvatio njihov poziv da se pojavim na festivalu, pogotovo što imam dobru pesmu za koju verujem da će se svideti publici.

Ostvaren san

- Kao klinci Dejan i ja smo u rodnom Drvaru išli na koncerte svih pevača i grupa koji su dolazili da gostuju. Znao sam tako da se još tokom popodneva ušunjam i prisustvujem tonskoj probi. Slušao sam veoma pažljivo kako se šteluju muzičari pred svirku, na primer iz Riblje čorbe, pa bend koji je pratio Halida Bešlića ili Vesnu Zmijanac. Bio sam fasciniran, razmišljao sam kako bi lepo bilo da se tako i ja jednog dana spremam sa svojom ekipom za koncert. Upoznao sam u međuvremenu sve te zvezde, a ostvario mi se i san da im postanem kolega.

A, šta je sa vašim kompozitorskim radom? Školovan ste muzičar, znate note, harmonije...?
- Iskreno, nemam vremena da se ozbiljnije posvetim komponovanju. Kad se prihvatim nekog posla, volim da mu se maksimalno posvetim. Na žalost, komponujem samo kad imam potpuni mir, osamim se i ispred sebe imam klavijature. Nadam se, kada se budem vratio sa američke turneje, da će biti i više vremena da se latim komponovanja. Haris Džinović je pre nekoliko godina snimio "Ne mogu ja protiv sudbine" i "Srce umorno", čiji sam ja autor, a još na mom albumu prvencu našla se numera "Bolje da me ubila", za koju sam napisao muziku.


Kako vam ide pisanje stihova, odnosno tekstova za pesme?
- Snalazim se prilično dobro. Kada treba prepraviti određene rime u studiju, često ih sam na licu mesta prilagodim ili sročim nove. Veoma sam samokritičan i perfekcionista kada je posao u pitanju. Mora sve da bude na vrhunskom nivou. Bez obzira ko da napiše numeru, ako meni ne legne kako treba, nema šanse da je snimim.
 

Radno leto

- Imao sam svirke u Srbiji, BiH, Makedoniji, a najviše posla je bilo u Hrvatskoj. Žao mi je samo zbog koncerta u Biogradu na moru, koji je morao da bude prekinut. Nije bilo neprijatnosti, atmosfera je bila sjajna od početka. Imao sam koncert pod vedrim nebom, ali posle treće pesme grunula je jaka kiša i prekinula našu zabavu. Nadam se da će biti prilike da sve to ponovimo, nastavimo druženje gde smo tada stali, eto zbog jače sile.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online