Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.12.2017.
08:29
S. Đurić - Vesti A

Savršen koncert je izazov

Saša Matić (39) objavio je osmi po redu studijski album pod imenom "Ne bih niša menjao". Album je jedinstvena kombinacija nekoliko različitih stilova, ali opet uz njegov prepoznatljiv stil.

Z. K. Munja
Drugi put u Areni: Saša Matić

- U dosta pesama se pronalazim. Moja karijera traje 16 godina i nešto što je dobro ne treba menjati. Posebna priča vezana je za naslovnu numeru. Saša Milošević Mare ponudio mi je ovu pesmu koju su mnoge moje kolege odbile. On je tu pesmu davno uradio, kako mi je rekao, još na početku karijere. Kad sam čuo kako to zvuči odmah sam se upecao. Ima dosta biografskog i u pesmama "Dva bih te života voleo", "Idemo anđele", "Prejako". Nekako te pesme oslikavaju mene, to su numere u kojima se pronalazim i u kojima se pronalazite svi koji volite ono što ja radim - kaže Saša Matić.

Nove pesme on će predstaviti na koncertima, a već su zakazani nastupi 14. februara u dvorani Spens i u beogradskoj Areni, 8. marta.

- Biće to moj koncert u Areni i baš se radujem. Nekako volim velike koncerte, volim da radim velike stvari i izazove. Koncert kao koncert nije naporan, već organizacija koja zahteva puno rada. Vodim računa da muzičari budu na svom mestu, da sve dobro zvuči, to je, slikovito rečeno, kao kuća. Moj tim i ja veoma vodimo računa o tim stvarima. Scena je scena, a na tim velikim koncertima mora da bude i plesača, balerina, veliki orkestar. Sve mora da se poklopi. Najvažniji je, naravno, pevač, ali ne možeš se osloniti samo na to. Mora da bude od prve do poslednje tačke sve savršeno. Predstoji više rada, energije, ali to je ono što sam tražio. Biće i gostiju u Areni, neću to otkrivati, ali sigurno će biti na najvišem nivou.

Na novom albumu posebno mu je drag duet sa Cecom Ražnatović "Lažov notorni".

- Ceca i ja smo prijatelji 15-ak godina. Kada sam snimio prvi album, svirao sam joj 14. juna na proslavi rođendana. Od tada smo postali veliki drugari. Milion puta mi je rekla: 'Ajde, brate, da nađemo neku pesmu da snimimo duet." Zadnjih godinu-dve ozbiljno ozbiljno smo tražili dobru pesmu koja nam priliči. A onda su došli Marina i Rale sa pesmom "Lažov notorni", pa se naša želja konačno realizovala.

Za Novu godinu u Čikagu

Saša Matić će Novu godinu proslaviti sa našim zemljacima u Čikagu, ali pre toga će imati nekoliko nastupa u Americi i Kanadi.

- U Ameriku krećem 22. decembra, a turneja počinje iz Sent Luisa, potom sledi Njujork, Atlanta, Utica, Toronto i 31. januara nastupam u Čikagu. Više puta sam bio u Americi, više bih voleo da je lepo vreme, ali dobro. Volim da sviram za njih u svako doba, problem su mi malo letovi, otkazivanja, to me više nervira, nego što mi je teško - kaže Matić i ističe:

- Nije lako transportovati instrumente, pa u Australiji, recimo, praktikujemo da ih iznajmimo. Sad ćemo u Americi iznajmiti bubanj, a ostale instrumente ćemo nositi. Vodim ceo svoj bend, ne mogu da idem samo s klavijaturistom. Kad ne budem bio više u situaciji da vodim kompletan bend onda ću se i ja dostojanstveno povući, ali to za nekih 50 godina.

Muzika bez granica

Matić je rado viđen gost širom regiona, pa je tako letos pevao na svadbi hrvatskog fudbalera Matea Kovačića.
- Pobornik sam da muzika ne sme da ima granice i ja stalno propagiram tu teoriju. Meni je zadovoljstvo da pevam i u mom Beogradu, u Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, i u Australiji, Americi, gde god ima ljudi koji slušaju i poštuju ono što ja radim. Uvek se odazovem pozivu i uvek sam dobro došao i rado viđen gost, a i ja se lepo osećam. Tako da nemam tih nekih problema niti kažem ovde pevam, ovde ne. I dok se bavim ovim poslom tako će biti - kazao je Matić.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online