Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.01.2016.
08:45
D. Dušanić - Vesti A

Božić uz porodicu i bogatu trpezu

Božić, hrišćanski praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista, u skladu sa tradicijom slave brojne poznate ličnosti. Većina praznike slavi u svom domu okružena porodicom, ali i posećuju crkve ili manastire. Oni malobrojni koji imaju posla radiće za Božić, a i valja se da bi godina bila berićetna.

Z. K. Munja
Umesila kolače: Gordana Stojićević Janković

- Za Badnje veče i Božić sam uvek kod kuće u krugu porodice. Naravno, umesila sam kolače i pripremila prazničnu trpezu. Ne možemo baš da slavimo u stanu na petom spratu kao što sam ja to činila u detinjstvu u istočnoj Srbiji, ali trudimo se da očuvamo tradiciju i bar neke običaje. U kući je badnjak, malo slame i žitarica pod stolom, sitne parice i suvo voće. A drugog i trećeg dana Božića, odnosno 8. i 9. januara slaviću u svojoj drugoj kući sa mojom muzičkom porodicom. Naime, pevaću u mom restoranu zajedno sa dragim kolegama, prijateljima i gostima koji odluče da te večeri budu sa nama - kaže Goca Stojićević Janković. U svom domu biće i Peđa Medenica, koji nikada ne radi za 7. januar, a isti stav ima i njegov kolega Bane Mojićević.

- Božićne praznike provodim u krugu porodice, kao i uvek do sada. Biće to prilika i da se malo odmorim posle novogodišnje turneje, da napunim baterije, ali i da se posvetim ćerki Maši i sinu Radošu koji uskoro puni dve godine - kaže Bane, dok Bojan Vasković, pevač i fronmen Leksington benda nastupa za Božić.

Usliši nas, Bože naš

Aleksandra Radović i Zoran Kostić Cane frontmen Partibrejkersa snimili su božićnu pesmu "Usliši nas, Bože naš" za koju su uradili i spot. Pevači su pokazali i svoju humanu stranu, apelujući ovom numerom da se pomogne deci oboleloj od karcinoma. Inače, tekst za božićnu pesmu napisao je vladika Nikolaj, a svi zainteresovani mogu pomoći izgradnju novog Hematoonkološkog odeljenja u Nišu.

- Kao i prethodnih godina praznike provodimo radno, pa večeras nastupamo u Lazarevcu, a sutra u Paraćinu. Ipak, Badnje veče proveo sam u krugu porodice - kaže Bojan. Andreana Čekić praznike provodi u Beogradu.

- Ne radim, želim da uživam u praznicima. Doduše, moji planovi su se malo izmenili, jer obično za Božić idem u Kozarsku Dubicu kod bake koju obožavam. Ali, ona je nedavno operisana i sada je na rehabilitaciji u banji, pa Božić slavim u svom domu i prvi put u životu sam zamesila česnicu - kaže Andreana. Njena koleginica Andrijana Dabetić Anči je spremanje praznične trpeze prepustila majci.

- Što sam starija, to imam veću potrebu i želju da moj sin i ja sve praznike provodimo zajedno, a još lepše je kad nam društvo prave moji roditelji i braća. Uostalom, dete treba da nauči da nema ničeg važnijeg u životu od porodice, pa Božićne praznike provodimo u mojim rodnim Beranama - objašnjava Anči, a put svog zavičaja otišla je i Vanja Mijatović.

- Za Božić sam sa roditeljima u našoj porodičnoj kući u Kraljevu. Tako je gotovo svake godine, jedino mi nedostaje moj brat Vladan, koji je džez muzičar i kompozitor, i koji već nekoliko godina živi u Americi. Inače, za mene je svaki Božić poseban i drag jer tog dana proslavljam i rođendan - kaže Vanja.

Veselo na Avali

- Božićne praznike provodim sa sinom i suprugom u našoj kući na Avali. Ovih dana uživamo u pravoj zimskoj idili, a na Božićnom ručku biće bake i deke - kaže Olja Karleuša, koja je za svoje ukućane pripremila i božićne poklone, koje dobija i Milena Plavšić.
- Kao i obično, posle radne najluđe noći, za Božić se odmaram i praznik provodim kod kuće u krugu porodice. Moj suprug Duško uvek me iznenadi lepim poklonom, pa s velikom radošću slavimo Božić - kaže Milena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online