Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.03.2015.
11:11
V. Tasić - Vesti A

Žmurim pred muzičkim strašilima

Ni u devetoj deceniji života, virtuoz na klarinetu Boki Milošević (83) ne posustaje. Jedan od najpoznatijih muzičkih umetnika u Srbiji, koga mnogi nazivaju čarobnjakom na klarinetu redovno vežba svaki dan, s pažnjom prati estradna zbivanja, ali sve ređe gostuje u emisijama.

V. Sekulić
Vrhunski umetnik: Boki Milošević

- Prekinuo sam gostovanja u emisijama jer nema svrhe. Nedavno sam u jednoj TV emisiji izneo mišljenje o nekim stvarima, iskreno odgovarao na pitanja, a onda je sve to isečeno. Gostovao sam i u jednoj radio emisiji, koja je išla uživo, pa nisu mogli da me iseku. Urednik narodne muzike je roker koji nema veze sa narodnom muzikom. Tako sam ga izrešetao da se gorko pokajao što me je pozvao. Morao sam da mu očitam bukvicu i da mu pokažem koliko mu je neznanje - kaže Milošević.

Šta je najsvetlija tačka u našoj muzici?
- Najsvetlija tačka u našoj muzici su KUD-ovi. Oni nam jedini osvetljavaju obraz i neguju prave muzičke vrednosti koje decenijama egzistiraju. Jedino su oni za respekt jer ne dozvoljavaju da nestane ono malo dobrote, lepote i čestitosti koje je ostalo u srpskom narodu. To su muzički talentovani ljudi koji rade s mnogo ljubavi u ovoj ludnici. Sve drugo je komercijalizovano i dovedeno do besmisla. Nazivi pesama koji veze s mozgom nemaju, muzičke gluposti u obliku koncerata u Centru Sava, rijalitiji koji srozavaju ljudsko biće do životinjskog nivoa...

Da li ste skoro bili na nekom nekom koncertu koji bi se mogao nazvati muzičkom glupošću?
- Znate šta, ne želim sukobe, nisu mi potrebni mi u ovim godinama. Ni ranije mi nisu trebali, ali nisam uvek mogao da ćutim. O tim koncertima bih morao da pričam argumentovano, konkretno i na osnovu činjenica, ali mi to zaista ne treba. Neću da se kačim ni sa kim. Meni je važno da je moj obraz čist i da nikada nisam izneverio pošten odnos prema umetnosti. Voda pere sve, sem obraza. Nažalost, čist obraz na estradi više nije važan. Ništa više ne važi od kada su se pojavila muzička strašila.

Lova diktira sve

Zašto pevači sa zavidnim karijerama i respektom pristaju da budu deo rijaliti programa?
- Danas su ljudima uglavnom samo pare važne i jedino one izazivaju respekt. Njeno veličanstvo lova diktira sve i to je pogubno za kulturu, moral, narod.

Koje muzičko strašilo vam je najupečatljivije?
- Toliko ih ima, konkurencija je toliko jaka, da nijedno ne mogu da izdvojim. Rekoh vam, ne želim više ni sa kim da se svađam. Kad sretnem strašilo, stisnem zube i nekako progutam užas i muku što sam ga sreo. S raznih stana dobijam uverenja da su moji stavovi ispravni i to me teši. Ne mogu da budem Don Kihot i ne mogu da se borim sa utvarama. Sa godinama sam naučio da nekad nešto treba progutati. Ne čujem ono što sa čuo, ne vidim ono što sam video jer neću da čujem i vidim. Za sve ove decenije koliko sam u svetu muzike i na estradi, napravio sam jednu veliku sataru kojom jednostavno sečem sve što mi ne odgovara.

Neke izbrišem gumicom

- Ne volim agresivne, netalentovane ljude. Ne odgovaraju mi nevaspitani, nepristojni, svi oni koji ne znaju da se međuljudski odnosi baziraju na poštovanju. Sve njih jednostavno izbrišem gumicom i oni postanu vazduh. I da li mogu da me nerviraju i sekiraju? Ne mogu jer su postali vazduh, jer ne postoje. Ne odgovaraju mi rijaliti program, koji su užasna zapadnjačka izmišljotina. Nije demokratija da se neguju gluposti koje truju naš narod. Ljudi, dajte da napredujemo, a ne da nazadujemo! - poručuje Boki.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online