Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.02.2015.
10:10
D. Dušanić - Vesti A

Željko Samardžić: Novaka čekam u Americi

Iako je navikao publiku, posebno dame, da ih obraduje koncertom za 8. mart Dan žena, Željko Samardžić (59) ove godine nije ugovorio nastup za ovaj praznik.

Z. K. Munja
Hvala čitaocima "Vesti": Željko Samardžić

- Imao sam nameru da zapevam, ali kad smo hteli da rezervišemo Beogradsku arenu, nije bilo moguće. Naša teniska reprezentacija početkom marta igra meč u Dejvis kupu. Obaveštenje da će se oni ipak nadmetati u Kraljevu, a ne u Beogradu, stiglo je kasno, jer smo već odustali od koncerta. Ništa strašno, družiću se sa Beograđanima verovatno u oktobru nakon što objavim album, a i taman za moj jubilarni rođendan - kaže Samardžić i ističe da nisu teniseri krivi što nema koncerta.

- Da se ja pitam, oni bi uvek trebalo da imaju prednost. Veoma sam ponosan na te mlade, divne ljude, koji su naši najbolji ambasadori u svetu. Posebno bih izdvojio Novaka Đokovića. U životu nisam upoznao vaspitanije dete od Noleta. Sjajan igrač i mlad čovek! Baš kao i njegova Jelena. Ponosan sam što sam imao čast da ga lično upoznam i zapevam na zabavi uoči njegove svadbe na Svetom Stefanu. Jedino nisam imao sa kim da podelim sreću i radost, jer sam morao da ćutim, takav je dogovor bio. Nisam pričao ni ženi, ni deci, a sve je bilo fantastično kod Đokovića! Ako Bog da, srešćemo se uskoro u Americi. Jer, krajem marta i početkom aprila on ima turnire u Indijan Velsu i Majamiju, a ja ću tad imati gostovanja na tom kontinentu.

Nedavno je objavljen spot za pesmu "Budući moj" vaše najmlađe ćerke Minje sa njenog albuma prvenca. Hoće li tata i ćerka snimiti duet?

- O duetu nismo razmišljali. Ne želim da je forsiram, jer već u startu ima taj pečat - dete Željka Samardžića, tatina ćerka. A to pričaju oni koji je nisu ni čuli. Bolje bi im bilo da prvo poslušaju kako i šta peva, pa daju ocene i klasifikacije. Sa Minjom sve ide prilično tiho, jer je ona umetnička duša. Sve ovo radi iz ljubavi prema muzici, zbog sebe, svog zadovoljstva, a ne da bi bila poznata i popularna. Ne zanimaju je gostovanja u medijima, tezge. Snimiće sve pesme i na engleskom, zato što tako želi. Inače, ona je odličan student fotografije, završava fakultet i uskoro namerava da upiše i muzičku produkciju.

Koliko ste joj pomogli oko odabira pesama i snimanja albuma?

- Minja je čedo Marine Tucaković, uz nju je odrasla. Bila je srednjoškolka kad je Marina bila kod nas na moru u Dobroti. Posle ručka je Minja uzela gitaru, zasvirala i zapevala na engleskom. Marina je odlepila i rekla: "Daj da poguramo ovo dete! Odlična je, talentovana". Nisam pristao, jer Minju ne možeš da nagovoriš na nešto ako ona sama to neće. Ipak, Marina je uspela da je ubaci u mašinu i prijavi za Beoviziju. E, to ne mogu da prežalim što sam dozvolio. Minja pre toga nikada nigde nije pevala, bila je uplašena, gurnuta u vrtlog, bez samopouzdanja. Sada je mnogo zrelija, i sama je poželela da uradi nešto.

Voleo bih da imam CD kao ćerkin

- Za ćerkin album angažovao sam Marinu, kompozitora Romarija i još neke saradnike. Uložio sam mnogo vremena i truda i ne žalim. Nezahvalno je da ja to kažem, ali album je odličan. Voleo bih da ja imam takav! Pesme su u pop maniru, mejn strim, savremen zvuk. Zahvaljujući Srđanu Simiću Kambi, koji sarađuje sa brojnim vrsnim i veoma poznatim svetskim muzičarima i producentima, produkcija, miks i postprodukcija albuma su rađeni u Americi. I izuzetna je.

Priznanje "Vesti"

Željko je nedavno bio gost u beogradskom dopisništvu "Vesti" gde je preuzeo plaketu za najboljeg pevača zabavne muzike po oceni naših čitalaca. Kako kaže, ovo mu nije prvo priznanje našeg lista, ali mu je jako važno i drago, posebno što ga je izabrala publika koju će, nada se, uskoro obradovati novim albumom.

- Radeći na Minjinom, promenio sam svoj plan. Odlučio sam da pričekam sa svojim albumom. Imam tridesetak pesama, koje ću ponovo da snimim u svom studiju sa najboljim muzičarima na živim instrumentima i sa producentima iz Amerike, kojima inače matrice šaljem preko interneta. Ali, pre tog CD-a planiram da na jedan disk stavim i objavim 12 singlova koje sam objavio prethodnih pet-šest godina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online