Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.06.2016.
21:28
S. Đurić - Vesti A

Poznate ličnosti slavile Noletov trijumf: Ponos Srbije!

Suze radosnice i sreća, i srpska himna "Bože pravde" na teniskim terenima "Filip Šatrije". Trenutak kada Novak Đoković po prvi put podiže trofej Rolan Garosa ušao je u istoriju, a nama doneo još jednu veliku radost i ponos što smo Srbi. A, nije bilo lako ni Novaku na terenu, ni gledaocima na tribinama, a bogami ni onima koji su kraj malih ekrana grickali nokte od nervoze i bodrili Đokovića.

Reuters
Veliki uspeh: Novak Đoković sa trofejom

Ima Nole veliki broj fanova među poznatim ličnostima koje ne kriju da su finalni meč gledali sa strepnjom, ali i uvereni da će Đoković konačno trijumfovati u Parizu.

Maestro na terenu

I Nikola Rokvić imao je poruku za srpskog tenisera kome je pobedu čestitao na Instagramu.
- Maestro! Pravi primer čoveka sadašnjosti i budućnosti! Bravo! - napisao je Nikola.
- Da mi je jednom da ti zapevam "Pobednik dobija sve". Rasplakao si me. Duboki naklon - napisala je Bojana Stamenov, dok je Goca Tržan napisala: "Bravo, momčino! Čestitam od srca".

- Ne znam kako bih mogao da opišem ovaj osećaj. Ne postoje reči hvale i koliko sam ponosan zato što je Nole Srbin i iz moje zemlje. Kao da mi je rod rođeni, tako ga doživljavam, iako ga ne poznajem lično. Želim i njemu i njegovoj porodici puno zdravlja i uspeha u životu. Od mene ima veliku podršku. Posle Nikole Tesle, Novak ispisuje stranice istorije i dosta će vremena proći da neko bude kao on, bilo da je muzika, sport ili bilo šta drugo u pitanju. Dosta putujem po svetu, neki i ne znaju iz koje zemlje dolazim, ali znaju ko je Novak Đoković - kaže trubač Dejan Petrović.

Gorele društvene mreže

Društvene mreže su gorele tokom celog meča, a eksploziju oduševljenja poznati nisu mogli, niti hteli da sakriju ni nakon pobede najboljeg tenisera sveta.
- Znao sam, šampione !!! - kratko je napisao glumac Gordan Kičić.
- Bravo Nole, care! Ustala sam ispred televizora kada su svirali srpsku himnu. Nole pobedio, i sinulo sunce! Ono kad čovek u sebi nema ni trunku trijumfalizma. Kakav gospodin. Nole pobedu posvećuje životu i ljubavi, kakav car! - samo su neki od tvitova poznate spisateljice Mirjane Bobić Mojsilović.

- Svi smo zdušno navijali za Noleta. Zaslužio je da osvoji Rolan Garos nakon toliko godina. Prosto je neverovatno koliko samopouzdanja ima, svaki njegov potez je inteligentan. Tačno zna šta radi. Znao sam da će da pobedi i posle onog izgubljenog prvog seta. Žao mi je što je dugo čekao taj trofej. Ono što mi je zasmetalo je reakcija našeg naroda. Kad je izgubio taj prvi set, svi su se nešto ućutali, a kad je na kraju pobedio svi su se javili i busali u prsa. Samo malo manje da je tog lažnog patriotizma - rekao je Aleksa Jelić, koji ističe da je veliki fan Đokovića i da Srbija treba da bude ponosna na njega.

Goga bez reči

Na svom Instagram profilu oglasila se i Ana Bekuta, koja je uz Novakovu sliku napisala: "Bravo! Ponosna sam na našeg Noleta!" Goga Sekulić je ostala bez reči nakon Đokovićevog trijumfa u Parizu, pa je na Instagramu samo postavila fotografiju radosnog tenisera koja govori više od hiljadu reči. Iako i sama niže uspehe košarkašica Milica Dabović nije ostala imuna na uspeh Đokovića.
- Novak Đoković, pa nema dalje. Bravo, genije! Ti si naš ponos - napisala je Milica.

- Šta da kažem. Novak je ponos našeg naroda. Ivo Andrić, Nikola Tesla i Novak Đoković. Kad je još kao dete počeo da pobeđuje govorila sam da bi on mogao da bude političar, da vodi zemlju, s obzirom na njegovu inteligenciju, emocije, rodoljublje, diplomatiju, znanje. Svi bi mogli da se ugledaju na njega. Ima sve najbolje u jednom čoveku. Potpuna inteligenciju u svim sferama. Ma, volim ga kao da je moje dete. Prevazišao je samog sebe. Toliko sam srećna kao da sam ja doživela uspeh - iskrena je Goca Lazarević.

- Raduje me svaka njegova pobeda, a ovo je nešto posebno. On je genije nad genijima. Ponosan sam što je iz Srbije brale! Da je više takvih sportista i ljudi ova zemlja bi se bolje kotirala - kaže Era Ojdanić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online