Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 08.01.2015.
14:22
Mondo. rs A

"Umesto Cece, na trgu, obroci za gladne"

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović trebalo bi da peva u centru Novog sada za doček Srpske Nove godine. Ali, mnogi se bune zbog toga. LSV pita gradske vlasti: "Otkud pare za taj koncert?".

M. Karović
LSV: Otkud pare za CecIn koncert?
 

Najavljeni novogodišnji Cecin koncert u Novom Sadu izazvao je lavinu komentara i kritika pojedinih nevladinih organizacija i političkih partija u Vojvodini, pre svega na račun gradskih vlasti koje u teška vremena daju novac za organizovanje ovakvih manifestacija.

Vojvođanska partija je pokrenula on-line peticiju da se folk pevačici zabrani pevanje u Novom Sadu za doček Srpske Nove godine, pre svega zbog njenih pesama koje, kako se navodi, "nemaju nikakve veze sa kulturom i tradicijom Novog Sada i Vojvodine", ali i zato što je toga što bila udata za Željka Ražnatovića-Arkana, vođu paravojne formacije "Tigrovi", koja je sejala strah po Hrvatskoj u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji.

Pokrenuta je još jedna peticija, koja nosi naziv "Umesto Cece, na trgu, obroci za gladne". Grupa Novosađana postavlja pitanje da li Novi Sad ima razloga da novac troši na ovaj koncert ili za druge potrebe.

Reagovao je i novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu koji je pozvao gradsku vlast da saopšti koliko će taj nastup koštati.

Ako je to tačno da će ona nastupiti, neophodno je da odmah bude obelodanjeno koliko tačno taj nastup košta, ko su ti sponzori i koliki će porez na to pevačica platiti, piše u saopštenju.

Kako je istaknuto, svi ti podaci su izostali nakon što su sponzori i donatori platili prošli nastup Ražnatovićeve na Tamburica festu u Novom Sadu, pre pola godine.

Budući da već ima raspoložene donatore, gradska vlast u Novom Sadu bi trebalo da predoči da li im je ponudila da na isti način odreše kesu i pomognu u rešavanju brojnih gradskih problema ili bilo šta drugo van sfere šunda, piše u saopštenju.

Gradski odbor LSV u Novom Sadu predložio je da se program na gradskom trgu organizuje uz pomoć kulturnih delatnika iz Novog Sada i da se tako pomogne muzičarima iz tog grada da nastupaju pred svojom publikom, a da pritom nešto i zarade.

Beogradski mediji danas spekulišu koliko će Ceca dobiti za nastup - od 20.000 do 50.000 evra.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.01.2015. 17:01
Jedini razlog što je Ceci zabranjeno pevanje u Novom Sadu,nije pesma koju peva već to što je Srbijanka.Srbijanci izgleda nisu dobrodošli u Novi Sad (to se ne odnosi na Vojvodinu već samo na Novi sad gde je glavni bukač Čanak dokazani srbomr,zac).Daje kakva us,taška ku,rvetina došla da zapjeva o kako bi bili oduševljeni visoko-umetničkim izvodjenjem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online