Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.11.2014.
10:10
D. Dušanić - Vesti A

Grand za decu Srbije

Grand festival, koji će biti održan 1, 2. i 3. decembra, imaće humanitarni karakter. Nagradni fond, kao i kompletan prihod od SMS poruka biće uplaćen Humanitarnoj fondaciji Novi Beograd, dok će tri prvoplasirana takmičara biti nagrađena spotovima i medijskom prezentacijom. O festivalskim novinama novinare su obavestili Saša Popović, direktor Granda, Dragan Nenadović, direktor TV Prva, i Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd i osnivač pomenute Fondacije.

Humani: Dragan Nenadović, direktor Prve TV, Aleksandar Šapić i Saša Popović
 

- Za naš festival vlada veliko interesovanje i biće bar 30-ak poznatih pevača. Dve polufinalne večeri sa po 24 takmičara biće emitovane na Grandovoj televiziji, dok će stručni žiri odabrati 20 pevača koji će se nadmetati u finalu koje će prenositi TV Prva u Srbiji, OBN u BiH i Kanal 5 za Makedoniju. Grand je Fondaciji već uplatio 10.000 evra, što je tek prva pomoć, a kompletan prihod sa festivala biće njima prosleđen - rekao je Popović.

Ni ružna reč za Željka

Za Željka Mitrovića do sada niste izjavili niti jednu ružnu reč, što se za njega ne bi moglo reći...?
- Od mene je nećete ni čuti! Zar posle dugogodišnje saradnje koje smo imali?! Ako se Grand više ne emituje na Pinku to ne znači da nas dvojica treba da se pljujemo. Ja za njega nikada neću ništa ružno reći. A o tim njegovim prozivkama i bockanjima... pa neka ga - odgovorio je Saša.

Da li će festival biti manje interesantan pevačima i autorima jer ovog puta ne dobijaju novčane nagrade?
- Smatram da to neće uticati na kvalitet festivala, jer izvođači od kompozitora ionako kupuju pesme s kojima se takmiče, znači plate numeru da bi je zapevali na festivalu. I ukoliko su osvajali nagrade, njima bi pripadao ceo novčani iznos, a ne autorima. Jednostavno je tako, pevač plati pesmu i on je taj koji ima pravo da, ukoliko osvoji nagradu - pokupi kajmak. Na ovogodišnjem festivalu biće izvedeno 48 kompozicija tokom dve polufinalne večeri, a možda i više ako se prijavi veći broj kvalitetnih numera, ali samo tri će osvojiti nagradu, ostali ništa.


Po kom kriterijumu će se prikupljeni novac podeliti deci?
- Sve će ići u zajednički fond, a onda će se podeliti na jednake časti i svakom detetu iz Fondacije će biti uplaćen isti iznos. Tako će i pobednik i onaj najlošije plasiran na festivalu, deci za koju su pevali doneti istu sumu novca.

Žiku pitajte za Dajanu

Kako komentarišete to što je Dajana, supruga Žike Jakšića, prešla u konkurentsku kuću i objavila CD za Siti rekords?
- Ja ne znam da je ona prešla, moraćete to da pitate Žiku. Ako je tako - super! Nemam ja ništa protiv. Pa, Siti rekords i Grand produkcija su kompatibilne kuće, mi sarađujemo. Njihovi pevači gostuju u našim emisijama, baš kao što se i naši pojavljuju u Pinkovim - rekao je Popović.


Ko će biti u stručnom žiriju i da li će među njima biti i članovi žirija Zvezda Granda?
- Žiri će biti sastavljen od kompetentnih ljudi - pevača, muzičara, autora i muzičkih urednika, ali do samog festivala ne želimo da otkrivamo njihova imena. Članovi žirija Zvezda Granda će im se priključiti, osim ako se neko od njih ne prijavi da bude učesnik festivala.


Ima li šanse da na festivalu pevači zapevaju uz pratnju orkestra?
- Nažalost, to nije moguće, pevaće uživo, ali uz matricu. Da je ovo festival klasične narodne muzike, to bi bilo izvodljivo. Međutim, kod nas se ravnopravno prijavljuju pop i folk pesme koje su zahtevne aranžmanski, zato će se i pevati uz matricu kao što se uostalom pevači takmiče na Evrosongu i u Zvezdama Granda.
 

Jednaka šansa za sve

Humanitarna fondacija Novi Beograd osnovana je na inicijativu predsednika Aleksandra Šapića, odlukom Skupštine opštine Novi Beograd. U skladu sa motom Fondacije "Jednaka šansa za sve" pomoć mogu da dobiju svi građani, udruženja i ustanove u Srbiji.
- Sve je transparentno i u svakom trenutku na našem sajtu se može videti koliko je novca sakupljeno, kome on ide i kako se može postati korisnik naše Fondacije. Trenutno kao korisnici novca na spisku Fondacije nalazi se 19 dece, 12 odraslih, šest udruženja i četiri ustanove - objasnio je Šapić.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.11.2014. 10:22
GLASAJTE , GLASAJTE , GLASAJTE GLUPREDE SRPSKE . SAŠA POPOVIĆ I OSTALA ESTRADNA GOVNA VREĐAJU ZDRAV RAZUM SRBIJE I TREBA IH ODMAH I ZA SVA VREMENA ZABRANITI .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online