Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.01.2014.
15:57
D. Dušanić - Vesti A

"Estrada godinama bez hita"

Indira Radić (47) retko priča o privatnom životu, posebno o svom sinu Severinu koji ne želi medijski da se eksponira preko mame. Ali, poznata pevačica otvorila je dušu za "Vesti" i otkrila do sada nepoznate detalje.

Živi od nastupa: Indira Radić

- Ne pamtim kad sam najluđu noć provela neradno, pa sam i ovde godine za doček pevala u Švajcarskoj. Prethodnih godina sa mnom je putovao, radio i pratio me moj sin Severin. On je odrastao momak, ima 22 godine, a muzikom se bavi iz hobija. Ali, ovog puta ja sam pevala, a on je bio sa svojim društvom i provodio se. Neka, tako i treba.

- Moj sin lepo peva, svira i komponuje, ali mu estradna karijera nije prioritet. Studira, treća je godina, i kada u rukama bude imao fakultetsku diplomu sam će odlučiti koliko će se posvetiti muzici.


Ima li devojku?
- On se već duže zabavlja sa jednom sjajnom curom, finom, pametnom, vaspitanom, koja je meni veoma draga. Ruskinja je, jermenskom porekla. Ona čak fizički liči na mene, iz mojih mlađih dana.
 

Glas mi je zreliji

- Ponosna sam na nedavno objavljenu kompilaciju starih hitova sa dve nove numere, ali nisu stale sve pesme koje sam želela. Zato razmišljam o objavljivanju još jednog albuma sa dobro znanim numerama, samo ne znam da li će biti uživo izdanje sa nekog nastupa ili pak studijske. Jer, ima pesama snimljenih pre 10-15 godina, čiji zvuk nije najkvalitetniji, pa želim ponovo da ih prepevam. I moj glas je sada zreliji, nosim veću emociju kad pevam, iskusnija sam, mislim da bih te pesme bolje otpevala.

Kako biste reagovali da vam sin saopšti kako želi da se oženi? Da li ste spremni da postanete svekrva, možda i baka?
- Ja sam realna osoba, Severin je odrastao, mlad čovek na koga sam izuzetno ponosna. Pametan je, inteligentan, veoma zreo. Uvek sam ga podržavala, a za ljubav uvek glasam! Pa ima li išta lepše nego kad neko nađe ljubav svog života?! Jedino smatram da ne treba žuriti i donositi ishitrene odluke jer što je brzo, to je kuso. Kada moj sin bude odlučio da je došlo vreme za brak sigurno ću ga podržati. Severin ima moje puno poverenje, sigurna sam u njega, njegovo rasuđivanje, osećanja. Neće on napraviti pogrešan korak u životu jer je do sada znao odlično da sve izvaga, proceni i odluči. Kad je on u pitanju, potpuno sam bezbrižna.


Svi se žale da je teško doći do dobre pesme, da li je to razlog što objavili kompilaciju s najboljim pesmama?
- Saša Popović me je pozvao i rekao da bi bilo dobro da Grand objavi moje najbolje pesme, koje su ranije bile na izdanjima Zama i Granda jer ih dosad nema objedinjenih ni na jednoj kompilaciji. Bila sam počastvovana i ponosna zbog toga. A što se tiče krize kod autora, ona je evidentna već godinama. Nemoguće je da naprave desetak novih pesama koji će biti hitovi, pa zato mnogi kao da stalno kradu sami od sebe, nadajući se ponovnom uspehu. Ali, primećujem i nešto drugo, a to je da se autori ne obaziru na finansijsku krizu, nego i dalje teraju po svome, ne spuštaju cene i ne prilagođavaju se datom momentu. Traže od pevača velike cifre za numere, koje su sulude za ovo vreme.
 

Ne otimam iz džepa

Jeste li spustili svoj honorar?
- Smatram da je prilagođavanje ključna stvar kako bismo svi prebrodili krizu, ne samo na estradi, nego u svim sferama. Znam koliko mogu realno da tražim, da svi budu zadovoljni, i publika, i organizatori. Uostalom, niko više ne zarađuje kao ranije. Živim od svojih nastupa, godinama sam u poslu, profesionalac sam. Ali, sam i osoba sam iz naroda, i moram od njih i sa njima da živim. Prilagodila sam se situaciji, pa zato lepo radim. Ne mogu da tražim astronosmke honorar, da ljudima čupam dušu i otimam iz džepa kad znam da nemaju - smatra Indira.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online