Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.12.2013.
15:40
D. Dušanić - Vesti A

Srce mi je puno kad pomognem

Ivana Selakov (35) pevala je na brojnim humanitarnim koncertima, a pre nekoliko dana odazvala se pozivu da peva u sportskoj hali u Mladenovcu. Nastupala je sa Dženanom Lončarevićem, Danijelom Đurićem i momcima iz bendova Tropiko, Leksington i Feniks, kad su prikupljena sredstva za nastavak lečenja desetogodišnje Anđele Janković, kojoj je pre godinu dana u Turskoj operisan tumor na mozgu.

Ivana Selakov
 

- Srce mi je puno kad pomognem. Hala je bila krcata posetiocima, a s nama je bila i mala Anđela, koja je hrabra i pametna devojčica. Od operacije, ona je u Istanbulu, gde ide na hemoterapije. Ovom akcijom želeli smo da prikupimo deo novca koji joj je neophodan za završetak lečenja, koje bi trebalo da traje do kraja januara - kaže Ivana i dodaje da je to veliki zajednički uspeh.

- Uvek se odazivam pozivima za humanitarne akcije i koncerte jer smatram da tako treba. To je jedan od načina da se prikupe neophodna sredstva onima kojima je to preko potrebno i želim da učestvujem u tome. Nažalost, bila sam i koncertima na kojima je bilo više pevača nego publike. U poslednje vreme narod je postao nepoverljiv jer se pisalo i pričalo o raznim aferama oko prikupljanja novca u humanitarne svrhe. Ipak, mladenovački koncert je pokazao onu lepšu, humanu stranu našeg naroda.
 

Kakve probleme ste imali na nedavnom nastupu u Vukovaru?
- Na svirci je bilo sve u redu, mada umalo da otkažem nastup. Nastao je problem s papirologijom, pa je bend vraćen sa granice. Greška nije bila moja, ali se desilo da muzičari nisu imali overena sva potrebna dokumenta. Bila je opcija - otkazati nastup ili improvizovati. U pomoć su pritekla dva lokalna muzičara i bez probe smo odradili nastup. Ali, umesto uobičajena dva i po sata, svirka je trajala samo 90 minuta. I pored svega, publika je bila fenomenalna, i hvala joj na tome.


Pored brojnih obaveza koje imate, koliko uspevate da se posvetite svojoj školi pevanja?
- Svake godine se trudimo da unapredimo naš program, i mogu reći da smo od časova pevanja pratećih vokala s početka postali sad prava škola u kojoj se uči i sviranje, horsko pevanje, teorija.. Ima polaznika koji se profesionalno bave pevanjem, pa bi da se usavrše, a ima i onih koji to rade iz hobija, zato što vole. Najmlađi đak ima tri, a najstariji preko 30 godina.


Da li je neko od njih već postao popularan?
- Mnogi su učestvovali na raznim takmičenjima i imali uspeha. Moji đaci bili su finalisti prethodne sezone Zvezda Granda, koji su trenutno na Farmi - Katarina Grujić i Slobodan Đurković. Osim njih, još nekoliko mojih polaznika bilo je zapaženo i daleko su dogurali na istom nadmetanju. I u novoj sezoni Zvezda Granda pojaviće se kandidati koji su bili u mojoj školi, videćemo kako će proći. Niko od mojih đaka nije još objavio album, ali jesu singlove.
 

Uspešna godina

Kakva je za vas bila godina koja je na izmaku?
- Meni je bila uspešna, i na privatnom i na poslovnom planu. Ispratiću je radno, pevajući u jednom beogradskom restoranu, a već prvog dana 2014. putujem jer za "reprizu" nastupam u Banjaluci. Kao i prošla, i ova godina donela mi je mnogo radosti, gostovanja, druženja s publikom, poslovnih uspeha. Objavila sam dve pesme, zadovoljna sam i priželjkujem da se tako nastavi i u nastupajućoj godini. Ne planiram objavljivanje albuma, ali imam odabrane još dve nove numere, koje ću uskoro snimiti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online