Ponedeljak 09.12.2013.
15:40
D. Dušanić - Vesti

Srce mi je puno kad pomognem

Ivana Selakov
 

- Srce mi je puno kad pomognem. Hala je bila krcata posetiocima, a s nama je bila i mala Anđela, koja je hrabra i pametna devojčica. Od operacije, ona je u Istanbulu, gde ide na hemoterapije. Ovom akcijom želeli smo da prikupimo deo novca koji joj je neophodan za završetak lečenja, koje bi trebalo da traje do kraja januara - kaže Ivana i dodaje da je to veliki zajednički uspeh.

- Uvek se odazivam pozivima za humanitarne akcije i koncerte jer smatram da tako treba. To je jedan od načina da se prikupe neophodna sredstva onima kojima je to preko potrebno i želim da učestvujem u tome. Nažalost, bila sam i koncertima na kojima je bilo više pevača nego publike. U poslednje vreme narod je postao nepoverljiv jer se pisalo i pričalo o raznim aferama oko prikupljanja novca u humanitarne svrhe. Ipak, mladenovački koncert je pokazao onu lepšu, humanu stranu našeg naroda.
 

Kakve probleme ste imali na nedavnom nastupu u Vukovaru?
- Na svirci je bilo sve u redu, mada umalo da otkažem nastup. Nastao je problem s papirologijom, pa je bend vraćen sa granice. Greška nije bila moja, ali se desilo da muzičari nisu imali overena sva potrebna dokumenta. Bila je opcija - otkazati nastup ili improvizovati. U pomoć su pritekla dva lokalna muzičara i bez probe smo odradili nastup. Ali, umesto uobičajena dva i po sata, svirka je trajala samo 90 minuta. I pored svega, publika je bila fenomenalna, i hvala joj na tome.


Pored brojnih obaveza koje imate, koliko uspevate da se posvetite svojoj školi pevanja?
- Svake godine se trudimo da unapredimo naš program, i mogu reći da smo od časova pevanja pratećih vokala s početka postali sad prava škola u kojoj se uči i sviranje, horsko pevanje, teorija.. Ima polaznika koji se profesionalno bave pevanjem, pa bi da se usavrše, a ima i onih koji to rade iz hobija, zato što vole. Najmlađi đak ima tri, a najstariji preko 30 godina.


Da li je neko od njih već postao popularan?
- Mnogi su učestvovali na raznim takmičenjima i imali uspeha. Moji đaci bili su finalisti prethodne sezone Zvezda Granda, koji su trenutno na Farmi - Katarina Grujić i Slobodan Đurković. Osim njih, još nekoliko mojih polaznika bilo je zapaženo i daleko su dogurali na istom nadmetanju. I u novoj sezoni Zvezda Granda pojaviće se kandidati koji su bili u mojoj školi, videćemo kako će proći. Niko od mojih đaka nije još objavio album, ali jesu singlove.
 

Uspešna godina

Kakva je za vas bila godina koja je na izmaku?
- Meni je bila uspešna, i na privatnom i na poslovnom planu. Ispratiću je radno, pevajući u jednom beogradskom restoranu, a već prvog dana 2014. putujem jer za "reprizu" nastupam u Banjaluci. Kao i prošla, i ova godina donela mi je mnogo radosti, gostovanja, druženja s publikom, poslovnih uspeha. Objavila sam dve pesme, zadovoljna sam i priželjkujem da se tako nastavi i u nastupajućoj godini. Ne planiram objavljivanje albuma, ali imam odabrane još dve nove numere, koje ću uskoro snimiti.

2024 © - Vesti online