Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.10.2013.
15:01
D. Dušanić - Vesti A

Urednik RTS u Grandu

Grupa Legende započela je saradnju sa Grandom, pa će tako dugogodišnji ekskluzivci PGP-a RTS-a uskoro objaviti singl za konkurentsku kuću čiji je direktor Saša Popović. Kompozitor i tekstopisac Zoran Dašić Daša, frontmen Legendi, ujedno je i muzički urednik u RTS-u.

Pesme čuva za svoj bend: Zoran Dašić Daša
 



- Ne radi se o našem novom albumu, već samo o singlu. Legende su odlučile da više nema smisla objavljivati CD, pa ćemo ubuduće plasirati po jednu-dve nove pesme. Nije to nikakva epohalna odluka, jednostavno je došlo takvo vreme. U razgovoru sa mnogim kolegama shvatili smo da i oni isto čine. Snimili smo numeru "Eh da mogu sve", koja će se naći na kompilaciji Granda, koja će biti objavljena do kraja godine. Grand je prema nama uvek bio više nego korektan. Svi znaju da su njihove emisije na Pinku izuzetno gledane, a uskoro pokreću i Grand kanal. Legendama to odgovara, jer nam je najvažnije da se pesma čuje i zaživi kod publike - iskren je Dašić.


Pošto ste urednik u RTS-u da li će vam neko zameriti što niste ostali u PGP-u RTS-u?
- Kao prvo, PGP ne objavljuje samo jednu pesmu, kao što to radi Grand na svojim kompilacijama. Drugo, ako ćemo da budemo realni, godišnje PGP RTS objavljuju malo izdanja. Za promovisanje imaju tek nekoliko emisija, za razliku od Granda koji na Pinku svakodnevno propagira svoje pevače. Grand zaista to radi profesionalno, kudikamo su brži i ažurniji od PGP-a. Nama je važno da publici predstavimo novu pesmu, pogotovo pred beogradske koncerte koji smo već zakazali za 8. i 9. februar 2014. godine. Biće nas u narednom periodu češće u medijima, što je za naš posao veoma važno.

Zakazali koncerte za februar: Legende na okupu
 


Autor ste brojnih hitova, ali ste odbijali da pišete za druge pevače. Hoće li se to sada promeniti i da li ćete komponovati za Grandovce?
- Tačno je da sam odbijao da pišem kako za narodnjake tako i za zabavnjake. Ali, nikad ne reci nikad. Jednostavno, smatrao sam ako nešto nije dobro za mene nije ni za druge. Pesme koje su kvalitetne čuvao sam za Legende. Zvale su me kolege i pitale imam li neku kompoziciju za njih, ali ja ne pravim pesme na kilo i ne umem da stvaram muziku po narudžbini.

Srpski pevači sve više gostuju po Hrvatskoj. Da li su vas zvali?
- Nas još nisu zvali, iako svi kažu da su pesme koje izvodimo bliske publici u Slavoniji. Ali, konkretnih poziva iz Hrvatske nije bilo. Kod njih je jaka medijska blokada, muzika srpskih izvođača se ne može čuti, pa publika za nas ni ne zna. Doduše, Legende ni u domaćim medijima nisu mnogo zastupljene, pa ipak radimo širom Srbije. Tokom godine obišli smo preko 70 gradova. Nije da se hvalimo, ali gde god smo jednom nastupili usledili su pozivi za ponovni dolazak i uvek je bilo puno. Samo što mi o tome ne pričamo, ne udaramo na sva zvona i ne hvalimo se kao drugi.
 

Ili svi ili niko

Šta je sa gostovanjima po dijaspori?
- Nisu tako česta, a upravo pregovaramo da zasviramo u jednom austrijskom klubu. Dešavalo se da zovu na gostovanje - pola grupe. Ne pristajemo na tu varijantu, ili svi ili niko. Odbijali smo jeftino tezgarenje koje najviše puni džepove. U inostranstvu se obično nastupa po našim klubovima i kafanama, ali mi ne bežimo od toga. Ne biramo mesto na kojem ćemo nastupiti, ali zna se kakav je naš program, koji želimo da prezentujemo na kvalitetan način. Kome to odgovara, taj nas i angažuje. Pokušavamo da vratimo dostojanstvo našem poslu, bez skandala, gadosti i glupiranja.


Mlađi sin u bendu

- Moj mlađi sin Marko, koji nije bio rođen kada je grupa Legende osnovana, klavijaturista je i poslednjih godina nas prati na većim nastupima. Ali, on ima svoju priču, svoj bend, zanima ga džez, rok. Čak ni ne znam da li će sa mojom grupom biti u februaru na sceni Centra Sava. Za razliku od Marka, stariji sin Andrija nije muzičar - kaže Daša.

POVEZANE VESTI

Petak 11.10.2013. 16:25
Legende su i bez Granda,hvala im sto postoje jer su oplemenili nasu muziku!Dasi zelim jos mnogo lepih kompozicija i zdravlja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online