Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.07.2013.
14:26
D. Dušanić - Vesti A

"Nisam ja za Grand"

Tokom dugogodišnje karijere Radmila Misić (46) dobijala je pohvale muzičkih stručnjaka, osvajala festivalske nagrade, imala hitove, obožavaoce... Odavno nije objavila album, poslednjih godina retko se pojavljuje u medijima, ali kako tvrdi i dalje peva uglavnom po Srbiji, mada povremeno gostuje i u dijaspori.

Vraća se vreme narodnjaka: Radmila Misić

- Ne žalim se, mada je stanje na estradi daleko od bajnog i sjajnog. Ipak, kako je bilo do pre neku godinu, situacija se popravlja. Mislim i na angažmane, ali i na produkciju. Pevam na privatnim veseljima i po klubovima, a publika još dobro pamti pesme koje sam davno snimila poput "Ključ na prozoru", "Prokleta je ljubav oteta", "Veruj ženi kad plače". Čini mi se da su se pevači najzad okrenuli snimanju pravih narodnjaka, pa i ja nameravam da uskoro snimim i objavim pesmu-dve. Album ne planiram jer je skup, a i nema potrebe, sasvim je dovoljno naći jednu kvalitetnu numeru, koja ti otvara širom vrata - kaže Radmila.


Da li ste član neke izdavačke kuće?
- Godinama sam snimala za PGP, ali to je davno bilo. Trenutno naša najveća i najjača kuća je Grand, ali ja sebe tamo nisam videla.
 

Bilo, ne ponovilo se

- U Americi sam provela četiri godine, a od 2010. sam se ponovo u otadžbini. Ne želim da pominjem ni da se sećam tog perioda. Bilo - prošlo - ne ponovilo se.

Zašto? Niste u dobrim odnosima sa čelnicima...?
- Nikakvih problema nikada nisam imala ni sa Brenom, ni sa Sašom. Oni su veliki profesionalci, ali jednostavno ne vidim sebe u tom jatu. Najveću pažnju poklanjaju Zvezdama Granda, što je i normalno, otkrili su nove talente, brinu o njihovim karijerama, promovišu ih. Gde ću ja među njih?! S druge strane, nisam sebe našla ni u muzici koja se snimala u poslednje vreme. To je neka mešavina popa i folka, bilo je i primesa tehna, repa, a to nije moj muzički stil. Kao što rekoh, na moju sreću, vraća se vreme pravih narodnjaka, ono što meni najviše odgovara.
 

Ponosna baka

- Imam unuka Matiju od 4 godine, ponosna sam baka, samo mi je žao što se ne viđamo češće. Do sada nisam javno pričala o tome. Moja ćerka, kojoj je 28 godina, živi u Holandiji. Ona je pre 7 godina završila Muzičku akademiju u Novom Sadu, upisala master i konkurisala u holandskom kraljevskom orkestru. Primljena je, radi kao koncertmajstor, pa je tako i ostala u Holandiji. U međuvremenu se udala, zet je naše gore list, rodila je sina, a i drugo dete je na putu, tako da ću ja uskoro dobiti još jedno unuče - otkriva Radmila.

Da li je bilo poziva iz drugih kuća da im se priključite?
- Nedavno sam dobila ponudu da se priključim produkciji Sezam, jer često gostujem u njihovim emisijama. Videću, pregovori i dalje traju. Iskrena da budem, mislim da danas pevaču nije mnogo važno za koju izdavačku kuću objavljuje. Ukoliko nemaš dobru pesma, sve ostalo je džaba. Dugo već pokušavam da dođem do kvalitetne numere, ali nisam imala sreće.


Jeste li pratili takmičenje Zvezda Granda ili slična muzička TV nadmetanja?
- Nemam baš živaca za njih. Prvu i drugi sezonu Zvezda Granda sam pažljivo pratila, jer je tada to bilo nešto novo, interesantno. Mogu reći da su to kvalitetni pevači, mladi talentovani ljudi, koji imaju sve predispozicije da postanu zvezde. Poslednji pobednik, Amar Gile Jašarspahić, odličan je interpretator, zasluženo je pobedio. Ipak, niko od njih neće imati put kakvim smo išli moje kolege i ja. Mi smo svaku pesmu debelo plaćali, dok oni sve dobijaju na tacni, besplatno, plus ogromna reklama. Za svaki CD koji sam objavila morala sam mukotrpno da radim i zaradim, jer me je svaki koštao nekoliko desetina hiljada evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online