Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.03.2013.
14:01
V. Tasić - Vesti A

Vesna Zmijanac: Dijaspora škola za Nikoliju

Vesna Zmijanac (56) nema kud nego da podrži ćerku Nikoliju koja je odlučila da se profesionalno posveti muzici. Nikolija je ispunila mamin uslov i završila fakultet, pa sad Vesna ne može bilo šta da joj prigovori i uskoro s ćerkom kreće na gostovanja po dijaspori.

Neću da snimam tužne pesme: Vesna Zmijanac

- Nikolija je danima bila u studiju, sada snima spot. Pratiće me na gostovanjima i neće joj biti bolje škole od moje! Iako to nisu neka mesta na kojima ona planira da radi, treba da vidi gde pevam, da oseti atmosferu. Ona ne peva narodnjake, već se opredelila za klupsku muziku. Ispoštovala je moje želje, pa i ja moram njene - kaže Vesna.

Imate li primedbe na njeno pevanje?
- Ona ima nesvakidašnju, interesantnu boju glasa. Nije to neko znalačko pevanje, ali dobro je. Iskreno, nije u mom stilu, ali ja sam pevač starog kova. Ne marim za tehniku koja pevaču može da pomogne, već sam za teške pesme, za ispevavanje. Ne mogu porediti svoj rad koji je dokazano dobar, sa onim što radi moja ćerka. Ali, dopada mi to što radi, sve je veselo, puno ritma, lepršavo, pesme nisu tako ozbiljne kao što su bile moje.

Da li je to pohvala ili primedba?
- Znate šta - i ja sam se umorila od sopstvene ozbiljnosti. Kada bih ponovo počinjala više bih se igrala i sa životom i sa karijerom. Moj put je bio pretežak u svakom smislu, ali sama sam kriva. Kad neko kao ja peva pesme kao što su "Kunem ti se životom" ili "Kraljica tuge" i u životu postane paćenik. Da sam na početku karijere nijednu tužnu pesmu ne bih snimila, ma neću više da snimim ništa tužno.

Sad kad vaša ćerka počinje karijeru jeste li oživeli uspomene na svoj početak?
- Joj, jesam. Kad sam rekla svojim roditeljima da hoću da budem pevačica to je bila katastrofa! U ono vreme, ćerka -pevaljka pa to je bruka i sramota. Bili su očajni. Tek kada sam snimila prvu ploču, malo su došli sebi, a kada sam snimila drugu i treću, čak i dalja rodbina je počela da se ponosi sa mnom. Za sve sam postala "naša Vesna". Ali, koje sam muke prošla do tada samo ja znam.

Da li je mladim pevačima danas teže ili lakše?
- Razlika je ogromna. Možda je njima ipak malo lakše, jer imaju nas. Moja generacija nije imala nikog. Nije bilo bogatih, moćnih i slavnih roditelja, nije bilo medija, nije bilo ovoliko načina da se pokažeš i uspeš koliko ih ima danas. Kod mladih je danas sve ubrzano, nabudženo brže dolaze do cilja. Ali, pošto je sve ubrzano brže će i da ostare. Neka im je bog u pomoći, s obzirom na okolnosti.
 

Uticaj hrane na glas

Imate zanimljivu teoriju o uticaju hrane na glas?
- Nije to moja teorija, već istina. Nekada je hrana bila drugačija, zdravija kao što je zdravija bila i svest ljudi. Kompletno okruženje je bilo zdravije. Hrana, odnosno digestivni trakt, naša creva, diktiraju naše emocije. Danas su deca nekako njanjava, suviše tanana... Zbog mnogo šećera u ishrani, stvara se neprirodna tananost u glasu, pa to nisu glasovi već glasići. Nemaju snažne bubrege, a od bubrega zavisi snaga glasa. Mnogo im je teško, bez obzira na to što imaju brojne olakšavajuće okolnosti koje su samo prividno olakšavajuće - smatra Vesna.

 

Željko na čekanju

Poslednje dve godine, Vesnu je u stopu pratio njen dečko Željko Rstić i s njom je išao na gostovanja. Ali, sada će je pratiti Nikolija.
- Željko će malo da čeka, sad je na redu Nikolija! Hoću detetu da pokažem malo sveta, jer je svojim uspesima zaslužila da je nagradim, a Željko se zbog toga ne buni. Planiram da ove godine odem malo u Ameriku i da Nikoliju povedem sa sobom. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online