Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 20.02.2013.
13:12
J. Antonijević - Vesti A

"Dinkić i Dačić drmaju estradom"

Milić Vukašinović (62) jedan je od retkih muzičara koji otvoreno priznaje da je situacija na estradi loša. Posla ima za, kako kaže, samo odabrane pevače, pa on svoje pesme prodaje preko interneta i tako zaradi neki evro. Osim toga rešio je da počne da peva narodnjake.





- Od rokenrola ne može da se živi. Iako sam nekada radio narodni rok, sada definitivno prelazim da pevam folk. Biće šaljivih tekstova, nadam se da ću nastupati po klubovima gde se zarađuje novac. Ne bežim od narodnjaka, ja sam kao dete prvo slušao narodnu izvornu muziku uz svoje roditelje, pa je u postavci mog mozga prvo narodna, pa tek onda rok i ostala muzika. Nemam sponzora, ni političku stranku u zaleđeni što znači - uzdaj se u se i u svoje kljuse - kaže Milić.

Kakve pesme danas mogu pevaču da donesu posao i popularnost?
- Pesme... Pa, evo situacije - Đorđe David je bio roker, kao i ja i onda je namenski uzeo nekoliko tekstova od Mlađana Dinkića i evo sad se ubi od sviranja. Neka ljudi to znaju. Ili, recimo Neša Galija uvek svira tamo gde su velike pare koje se daju iz budžeta, jer su mu podrška Ivica Dačić i SPS. Da mogu, ja bih zaveo diktaturu i sve bi ih pohapsio, jer su po meni nemoralni.


Već decenijama komponujete pesme, da li biste, recimo, konkurisali za Beosong?

- Ne, videli ste šta se sada desilo. Svi autori su nekako povezani sa ljudima koji rade na RTS-u i to je sramota. Pesme treba pod šifrom da se predaju i da se ne zna ko je autor, pa neka komisija kaže - najbolje su X5, Dž6... Samo tako bi zaista prošla dobra

Knjiga iz tri dela

Šta je bilo sa vašom autobiografijom?
- Upravo lektorišem drugi deo svoje autobiografske knjige "Seksualno nemoralan tip". S obzirom na to da sam napisao 1.200 stranica morao sam da ih podelim na tri dela, kako bi svaka knjiga imala po 400 strana što je lako za čitanje i sa normalnom veličinom slova. Taj drugi deo ću objaviti na proleće, a treći za Novu godinu - kaže Milić.

pesma, a ne ovako jer je kod nas kao i uvek sve vezano za politiku i lobiranje. Svi imaju orahe u džepu, pa se tako dogovaraju. Video sam kojih 15 pevača je prošlo i oni su mene svi nepoznati. Ono je grozno, to su neke face koje uopšte nisu za šou biznis. Iskreno, po meni bi Srbiju u Švedskoj trebalo da predstavljaju ove tri devojke iz Prvog glasa Srbije - Nevena, Mirna i Sara, jer deluju holivudski.


Da li nudite pevačima svoje pesme ili ih prodajete isključivo preko Tvitera?
- Meni je lepše i modernije da stavim pesmu na internet i kad je neko čuje da mi se javi. A da idem od vrata do vrata, od pevača do pevača i da se nudim, to mi ne pada na pamet. Lako je doći do mene i uvek mogu da naruče nešto posebno da im napišem. Problem je što pevačice imaju predrasude da ja pravim starinske pesme, a ne ove moderne instant hitove. To je varka, jer na svakoj žurci se pevaju moje pesme koje sam, recimo, davno komponovao za Hanku Paldum. Ja u šteku imam 50 gotovih pesama. Naravno, nisam ih sve juče napisao, već se to skupljalo godinama. I pesma koju je Jovana Tipšin uzela od mene je stara, napisao sam je još pre deset godina. Velike pesme će uvek biti hitovi bez obzira na to kada su nastale. Imam pesme koje čuvam 20 godina, koje nikada ne dajem u prodaju, jer recimo, još nije vreme za njih.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.02.2013. 15:44
Šta si se uhvatio za Nešu Galiju on je umetnik koji ne svaštari. Ne kažem da ti nisi umetnik, ali prolupao si totalno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online