Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 17.01.2013.
13:04
V. Tasić - Vesti A

Miki Jevremović naknadno ubačen na spisak!

Komisije za dodelu nacionalnih penzija ponovo je zasedala u ponedeljak i ovog puta, kako kažu, na završnom sastanku utvrdila konačan spisak 50 dobitnika nacionalne penzije. Na spisku se naknadno našao Miki Jevremović, koji je posle sedam zahteva konačno i dobio nacionalnu penziju, ali je zbog njega sa spiska ispao Dejan Đurović, voditelj i dugogodišnji promoter ozbiljne muzike.

Doviđenja za sva vremena: Miodrag Radovanović Mrgud
 

- Osećam se čudno, istovremeno srećno i tužno. Umoran sam od cele ove priče, kao da sam u rudniku radio. Bilo mi je toliko mučno da sam se nosio mišlju da odustanem i da nikada više ni ne spomenem nacionalnu penziju, a kamoli da je tražim. Pre sedam godina, kada sam prvi put podneo zahtev, bio sam prvi na spisku, ali... Sinoć sam od prijatelja dobio poruku i nisam mogao da verujem. Pošto sam bio u šahovskom klubu, odmah sam pola prve penzije potrošio da počastim društvo. Konačno je ispravljena dugogodišnja nepravda koja mi je naneta. Presrećan sam, ali još ne mogu da dođem sebi - kaže za Jevremović za "Vesti".

I srećan, i tužan: Miki Jevremović

I Olivera Katarina čije se ime takođe nalazi na ovom spisku srećna je zbog Mikija.


- Pravda je pobedila! Zbog Mikija Jevremovića koji je dobio nacionalnu penziju radujem se više nego za sebe. Nova vlast ispravlja grehove bivše - rekla je Olivera, inače član SNS, i tvrdi da nikoga nije zvala da urgira za nju.


- Ispod časti mi je bilo da zovem bilo koga! - tvrdi glumica i pevačica.


Posle brojnih problema, žestokih svađa i političkih pritisaka najsrećniji su bili članovi komisije, koji su završili težak i nezahvalan posao. Konačan spisak poslali su na verifikaciju Vladi Srbije, a glumac Miodrag Radovanović Mrgud, predsednik komisije oprostio se od kolega iz komisije rečima - nikad više.


- Ovaj izbor otvorio je pitanje da li su drndalajke i kafanske pesme doprinele nacionalnoj kulturi ili "Dragstor ozbiljne muzike", koji je Đurović pokrenuo. Komisija je imenovana na godinu dana, završili smo ovaj posao i ja sam im rekao - doviđenja za sva vremena - rekao je Radovanović za beogradske medije.

Njegov kolega iz komisije Viktor Šećerovski kaže da su zajednički došli do zaključka da hitno treba menjati uredbu po kojoj se dodeljuje nacionalna penzija i konačno razdvojiti nečiji vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi od socijalnog statusa pojedinih umetnika, koji bi trebalo rešavati na drugačiji način. Ukoliko Vlada Srbije verifikuje poslati spisak novi nacionalni penzioneri dobijaće dodatnih 450 evra na redovnu penziju već od februara.

Od 396 kandidata koji su konkurisali, nacionalne penzije je dobilo 50 umetnika među kojima su: Fejat Sejdić, Vojkan Borisavljević, Slobodan Atanacković, Olivera Katarina, Predrag Živković Tozovac, Minja Subota, Ivana Trišić, Vera Zloković, glumci Miki Manojlović, Lane Gutović, Predrag Ejdus, Ljiljana Dragutinović, režiseri Slobodan Šijan, Dragoslav Lazić i drugi umetnici iz različitih oblasti.
 

Prioriteti za iduću godinu

- Još 15-ak umetnika je nezasluženo ostalo ispod crte . Vodili smo računa o značaju i vrednosti dela umetnika, ali i o njihovim godinama. Smatramo da mlađi mogu da čekaju. Često su odlučivale samo nijanse, pa smo napravili listu prioriteta za sledeću godinu - rekao je Živorad Ajdačić za beogradske medije, a na tom spisku su između ostalih i kompozitori Petar Tanasijević, Milutin Popović Zahar, interpretatorka izvornih pesama Mira Vasiljević, glumci Ivan Bekjarev i Ljiljana Stjepanović.


Zorica ćuti

Iako su mediji danima spekulisali i licitirali sa imenima brojnih pevača i glumaca, na spisku ipak nema Zorice Brunclik, ni glumice Tanje Bošković, koja je zamolila novinare da je više ne zovu zbog nacionalne penzije, jer ne želi ništa da komentariše. S druge strane Zorica se ni pre čitave frke oko nacionalnih penzija nije oglašavala, iako su je pojedine kolege prozivale zbog političke prošlosti i tvrdi da koristi to što je član SNS-a da se dokopa nacionalne penzije. Na sve prozivke ona je ostala nema.

Petak 18.01.2013. 08:07
Miki jevremovic sam prica kako je zaradjivao kako je ziveo luksuzno i radio sto nije stedeo,, Treba za koju godinu dati nacionalnu penziju i Kebi da moze da placa alimentacije,,Ko je izmislio to taj nije normalan, A oni jadni koji nemaju ni posao i zive bez sa decom bez ikakve pomoci njih treba pobiti a pevacima treba dati jednu starosnu i jednu nacionalnu, sta su majketi oni doneli za narod i zasluzni.. Zorici Brunclik treba dati nacionalnu penziju, pa niste normalni,, te pare dajte gladnoj deci po srbiji a sami znate koliko je gladnih po srbiji, koji nemaju dinara od drzave a nemaju ni posao..
Petak 18.01.2013. 08:11
Drago mi je što je Miki dobio nacionalnu penziju, ali je i uznemirujuće što je odmah pola potrošio na čašćavanje, što govori da mu nije preko potrebna, da mu egzistencija ne zavisi od nje.
Petak 18.01.2013. 08:01
Ma ljudi kakve bre nacionalne penzije... To treba ukinuti. Ti pevaci se sile mlate lovu po inostranstvu i po koncertima, sile se svuda po hotelima, putovanja, garderoba, prave vile pare trose nenormalno, sigurno nisu dosli u penziju u stare dane bez neke ustedjevine a i ako jesu to je njihov problem. sto nisu stedeli,, pa vidite koliko sada ima pevaca i svima daj nacionalnu penziju, pa ode za njih sav budjet drzave za te dzabolebarose a narod koji radi za male plate muci se ceo radni vek i opet minimalna penzija a pevacima treba nacionalna penzija..ko su oni sta su oni zasluzni,, ma dosta sa time..zive na grbaci naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online