Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 03.11.2012.
13:52
S. Đurić - Vesti A

Pesme za sve generacije

Čeda Marković (63) održao je u četvrtak koncert u beogradskom Centru Sava pod imenom "Pesme za merak i dušu". Jedan od najboljih izvođača srpske narodne muzike i dugogodišnji solista Radio Beograda, publiku je pesmom proveo kroz Južnu Srbiju, ali i druge delove Balkana pevajući pesme iz Vranja, Makedonije, s Kosova, iz Šumadije i Vojvodine.

Pesma za prvi red: Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić baš uživali
 

Na binu je izašao nasmejan i raspoložen, a publika ga je dočekala gromoglasnim aplauzom. Iako se očekivalo da među posetiocima uglavnom budu pripadnici starije generacije koji znaju i cene pravu narodnu muziku, u publici je bilo i mladih ljudi koji su uživali u pesama.

Specijalni gost: Oliver Njego

Marković, koji je nastupao u pratnji orkestra Miše Mijatovića, za svoj prvi koncert u Centru Sava pripremio je šarolik repertoar. Nizao je bisere izvorne muzike: "Dimitrije, sine Mitre", "Zajdi, zajdi", "Marijo, deli bela kumrijo", "Stani, stani, Ibar vodo", "Čuda jada od Mostara grada"... Za svaku pesmu Marković je dobijao gromoglasan aplauz, a u sali je nastalo opšte oduševljenje kada je zapevao hit "I da se vrate godine mlade", sa kojim je pre neku godinu pobedio na festivalu na Zlatiboru.


- Posle mnogo razmišljanja ipak sam odlučio da ove godine zapevam u velikoj dvorani Centra Sava. Priznajem, veći je zalogaj, ali publika svih generacija koja voli pravu i kvalitetnu muziku može da uživa. Najviše bih voleo da u sali bude što više mladih, da vide koliko je zapravo srpska muzika kvalitetna - rekao je Marković uoči koncerta.


I želja mu se ispunila. U publici je među mnogima bila i 30-godišnja Tamara Stamenković koja je, kako kaže, uživala u koncertu do poslednje pesme i stiha.

Maestro počinjemo: Miša Mijatović i Čeda Marković
 


- Rodom sam sa juga Srbije i volim da slušam Čedu. Mnogo lepo peva, uvek je nasmejan i pozitivan. Svojom pesmom i pojavom prenosi pozitivnu energiju koja nam je u ova teška vremena potrebna. U mojoj kući se slušaju njegove pesme, a posebno ih voli moja mama, pa sam uz nju i ja zavolela njegove pesme. Moja mama obožava pesmu "Žal iz mladosti", dok ja recimo mnogo volim pesmu "I da se vrate godine mlade". Nekako se sva naježim kad je čujem - rekla je Tamara Stamenković.

Kolege i prijatelji: Dragica Radosavljević Cakana i Čeda Marković
 


U koncertu je uživao i Rade Milić (54) iz Beograda, koji je došao u društvu supruge.


- Retko idem na koncerte, ali ovaj nisam želeo da propustim. Cenim Čedu jer peva pravu narodnu muziku, što danas retko ko od pevača radi. Njegov glas prosto opušta. Zaista ne mogu da slušam razne obrade turskih, grčkih pesama, i kojekakve Jece, Seke... Čedina pesma je melem za dušu - kaže Rade Milić.
 

Bekuta i Mrka u prvom redu

Kao specijalni gosti na koncertu su nastupio Oliver Njego, koji je izvodio pesme Predraga Gojkovića Cuneta, a potom Dragica Radosavljević Cakana. Iz previh redova Čeda je imao podršku kolega i drugih javnih ličnosti među kojima su bili Ana Bekuta koja je došla u društvu Milutina Mrkonjića, ministra saobraćaja, Leo Martin, Goca Stojićević i drugi.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Zbogom, Kemo!
Subota 03.11.2012. 23:02
Čedo moj Žbevčanine! Žbevac najlepse selo u Srbiji!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online