Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 23.01.2015.
09:50
E. V. A

Zbogom, Kemo!

Drugi dan nakon smrti Kemala Montena (66) na estradi ne prestaju da pričaju o ovom velikom umetniku, pevači se prisećaju anegdota sa uvek veselim i raspoloženim Kemalom, a svi se slažu u jednom - kompletna scena bivše Jugoslavije izgubila je mnogo njegovom smrću.

Z. K. Munja
Ostale uspomene: Kemal Monteno i Zdravko Čolić na jednom od nastupa
 

- Kad sam bila mala, mazila sam televiziju kad bih ugledala Kemala Montena i govorila mami: "Ovo je jako dobar čovek..." Napisao je pesmu s kojom sam se vraćala u život nakon teških situacija... Imala sam sreću da s njim nekoliko puta zapevam, a puno puta da s njim sednem i umirem od smeha.

Otišao je moj dobar čovek tamo gde raste zelenija trava i gde je nebo plavlje. Pretužna sam, puklo mi je srce! - rekla je Severina Vučković. Goran Bregović ne krije da ga je mnogo potresla vest o smrti Montena.

- Otišao je veliki čovek. Palo je veliko drvo, što je veliki i težak gubitak za Sarajevo i našu kulturu - kazao je Brega. I Zdravko Čolić se teško suočio sa gubitkom velikog prijatelja i saradnika koji mi je napisao neke od najvećih hitova koje je otpevao u karijeri.

Njegove pesme su večne

Miroljub Brzaković Brzi ne krije da uz pesme Montena odrastao i zaljubljivao se.
- Posebno mi je draga Kemina kaseta "Muzika, ljubavi moja", i uvek rado slušam naslovnu numeru. Monteno je imao veliku dušu, a to se osećalo i u njegovim pesmama koje je napisao za sebe. A zahvaljujući upravo Keminim kompozicijama, neke naše kolege su postali velika imena. Otišao je još jedan umetnik u večnost, a njegove pesme su i pre toga postale večne.                                                D. D.

- Otišao je moj dragi prijatelj, ali samo fizički. Njegov duh će biti tu uz nas, kao i njegova muzika zahvaljujući kojoj će živeti večno - rekao je Čola. Željko Joksimović oglasio se na društvenoj mreži Tviter: "Ode moj dobri Kemo. Počivaj u miru dragi prijatelju", napisao je Joksimović.

Saša Popović, direktor Grand produkcije, ne krije tugu zbog smrti Montena.
- Osećam neizmernu tugu zbog odlaska našeg velikog prijatelja, vanserijskog umetnika i čoveka koga smo svi neizmerno voleli. Nadao sam se da će Kemo u bici za život izaći kao pobednik, ali na žalost želja mi se nije ispunila. Koristim ovu priliku da u ime Grand produkcije izrazim duboko saučešće njegovoj porodici i prijateljima - rekao je Popović.

Oglasila se i Lepa Brena koju je vest o smrti prijatelja zatekla na Tajlandu gde se odmara sa porodicom.
- Izuzetno mi je žao što nisam u zemlji da lično izjavim saučešće Kemalovoj porodici. On je bio moj dragi prijatelj. Ovo je veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve nas koji smo ga voleli, za muzičku scenu u celini koju je svojim delom zadužio - poručila je Brena.

- Potpuno sam zatečen i potresen vešću o odlasku Kemala Montena. Kemo je bio jedan od heroja moje mladosti, veliki kantautor... Cela muzička scena i pop kultura je izgubila jednog velikog umetnika - napisao je na društvenim mrežama Dino Merlin.

Mnogo pevači od Vardara do Triglava opraštaju se na razne načine od Montena uvereni da će on ostati da živi u svojim pesmama u koje je utkao svoju dušu, emocije i sav raskoš svog muzičkog talenta.

Otišao pesnik i boem

- Otišao je! Najveći pesnik, kompozitor, pevač, boem i moj veliki prijatelj. Bila je privilegija i zadovoljstvo poznavati Kemu i družiti se sa njim. Neka ga anđeli čuvaju... - rekao je Miša Mijatović, dok je Ana Bekuta poručila: "Počivaj u miru, dragi Kemale! Ostaju nam tvoje divne pesme. Imao si se i rašta roditi..."
- Osećam se prazno. Ostao sam bez nekoga čiji gubitak neću prežaliti ceo život. Uvek sam govorio da je Kemo deo moje porodice - rekao je Boris Novković koji je svojevremeno s Kemalom snimio duet "Daleko" koji je postao veliki hit.           D. D.

POVEZANE VESTI

Petak 23.01.2015. 10:46
Kema je jedan od retkih koji može stati rame uz rame legendi Tomi Zdravkoviću . Velikani odlaze a njihove pesme pevaće pokolenja . Počivaj u miru dragi Kemo .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online