Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.09.2012.
14:06
V. Tasić - Vesti A

Svađa u sudu zbog Erine pesme

Već petu godinu, Andrija Era Ojdanić (64) pokušava da se ispetlja iz sudskog spora u kojem se našao zbog pesme "I sve što sam stek'o, potrošiće neko". U četvrtak, 20. septembra u beogradskom Višem sudu, održano je 17 ročište koje je protiv Grand produkcije i Ojdanića vodi Zorica Kostadinović iz Zaječara, koja tvrdi da je vlasnik autorskih prava za pomenutu pesmu.

Era Ojadinić i Milan Matejić
 

Ona tvrdi da je kompozitor pesme Milan Matejić, autorska prava preneo na nju, a Era bez njene dozvole snimio pomenutu pesmu i objavio na Grandovoj kompilaciji. U svađi koja je ličila na pijačnu raspravu, advokat koji je sklopio ugovor između Zorice i Matejića, napao je kompozitora, a sudija je odlučila da na sleće ročište pozove Sašu Popovića, direktora Granda kao svedoka.


- Ta Zorica mi se natovarila na vrat i od mene traži 10.000 evra iako nikad pre za nju i njenu grupu nisam čuo. Meni je, brate, Milan Matejić, autor pesmu poklonio i sve to lepo piše u ugovoru koji smo potisali. Od te pesme sam napravio hit, a dotična bi sada da me odere za pre. E, pa neće moći - kaže Ojdanić.

Pozlilo joj zbog bakšiša

Ojdanić otkriva je tužitelju Zoricu nedavno slučajno sreo na jednom slavlju u Negotinu.
- Prijatelj me je pozvao da pevam na slavlju njegovog drugara. Kad sam ušao u salu i video na bini njenu grupu, nije mi bilo dobro. Šta sam mogao, profesionalac sam. Prišao sam njenom sinu, objasnio mu da se sudim sa njegovom majkom, ali da to nije razlog da ne radimo zajedno. Otpevao sam pesmu "I sve što sam stek'o, potrošiće neko" i namlatio bakšiša, a njoj nije bilo dobro - prepričava Era susret sa tužiljom.

Čitava zavrzlama je nastala zbog toga što i tužilja ima ugovor sa Matejićem u kojem piše da joj on ustupa autorska prava, pa se kompozitor našao u nebranom grožđu, jer je potpisao dva ugovora. Advokati Zorice Kostadinović pokušavaju da dokažu da je Matejić ugovor sa Ojdanićem potpisao pod prinudom, da mu je pevač pretio, pa čak ga i kidnapovao kako bi potpisao ugovor, ali Matejić je pred sudijom to negirao. Tog trenutka advokat koji je sklopio ugovor između Zorice i kompozitora osuo je zdravlje i kamenje na Matejića i to rečnikom koji ne priliči jednom advokatu, a još manje sudnici.


- Džukelo jedna, sram te bilo! Lažeš, a sto godina imaš! Zar mi nisi pričao kako te je oteo i naterao? Pričao si mi svašta - kako je Era natovario na vrat inspekciju tvojoj ženi koja je imala butik. Zar mi nisi rekao da je Era u očajanju spreman sve da učini samo da ga Saša Popović ne izbaci iz Granda - vikao je izbezumljeni advokat Stojanović na Matejića, koji je priznao da se plašio Erinog uticala na opštini Čukarica, ali da mu on nikada nije otvoreno pretio.

U cilju da se utvrdi pod kojim uslovima je Matejić potpisao ugovor sa Ojdanićem sudija je, na predlog advokata tužilje odlučila da na sledeće ročište kao svedoka pozove Sašu Popovića.


- Ja se tome protivim! Čovek sa ovim nema ništa. On je samo preslušao pesmu i odobrio da se ona nađe na Grandovoj kompilaciji. Sve ostale pravne stvari su radile odgovarajuće službe. Pustite čoveka - pokušao je Era da ubedi sudiju, ali uzalud.

Sudija Marina Klarić Živković je ostala pri stavu da Saša Popović ipak treba da se pojavi na sudu. Ona je dodala, da zna da je Popović vrlo odgovoran i savestan, da se odaziva sudskim pozivima jer se već pojavljivao kao svedok u nekim sporovima koje je ona vodila.
 

Prevarila i SOKOJ

- Ta Zorica Kostadinović je i SOKOJ prevarila. Potpisala se ispod pesme "I sve što sam stek'o, potrošiće neko" kao autor aranžmana, iako je aranžman uradio Raško Spasojević iz Čačka, a ona dobija tantijeme na aranžman, to je strašno - dodao je Ojdanić pred sudijom. Iako je pesmu prodao jeftino Matejić na njoj i danas zarađuje.
- Za godinu dana od SOKOJ-a sam dobio oko 760 evra dobio sam i nadoknadu za emitovanje u Mađarskoj, Crnoj Gori i mnogim drugim zemljama - kaže Matejić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online