Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 10.09.2012.
14:31
V. Tasić - Vesti A

Svi ćute, dok kolega "šmrče"

Kako se poslednjih godina sve češće priča po estradnim kuloarima, mnogi pevači postali su narkomanski zavisnici. Konzumiranje kokaina postalo je stvar prestiža, pa mnogi čak i u poznim godinama probaju po koju crtu onako iz fazona. A, kad shvate šta se dešava već je kasno i bez "belog" više ne mogu.

Zato ne čudi što su karijere pojedinih, nekada sjajnih pevača poslednjih godina na ivici propasti, ali oni za to ne mare, bar dok zarađuju dovoljno za drogu bez koje više ne mogu da izađu na scenu. Ali, čim se povede priča o konkretnim imenima pevači uglas kažu da neće da ofiraju kolege, da to nije za novine iako se međusobno tačno zna ko, šta i koliko droge konzumira.


- Drogu su mi nudili na gostovanjima i čak mi davali da ponesem kolegama preko granice. Kao, hoće da "počaste" njih i mene! Vlasnika jednog lokala morao sam da pesnicama naučim pameti kada je predložio tako nešto i nikad više mu nije palo na pamet da me pozove, a kamoli da mi nudi ovo ili ono vezano za drogu. Nisam lud da nosim kokain okolo i da nagrabusim preko granice - priča Ivan Gavrilović.

Radoznali Tifa

Otvoreno o svemu: Mladen Vojičić Tifa

Vesna Zmijanac je svojevremeno priznala da je imala iskustvo sa marihuanom na početku karijere, ali da je samo probala. U jednoj od brojnih TV emisija pričajući o svom životu Emiru Kusturici se onako usput omaklo da je konzumirao marihuanu, uz opasku "a, ko nije..." Za razliku od mnogih Mladen Vojičić Tifa, pevač Bijelog dugmeta otvoreno priča o svojim iskustvima.


- Za razliku od mnogih iz moje generacije, ja sam relativno kasno stupio u kontak sa drogom. To je za mene bila samo jedna stranica koju sam otvorio iz radoznalosti i onda je zatvorio. Jer, da sam stvarno bio neki narkoman danas bih bio dva metra ispod zemlje - pričao je Tifa.

Droga je toliko uzela maha na estradi da je danas malo pevača koji nije bio bar svedok kako se "belo" nudi za osveženje pred nastupe. Teško je odoleti izazovima, a slabi ili oni koje slava brzo ponese lako posustanu. Razlog zašto je droga na estradi još uvek tabu tema u Srbiji, vrlo je jednostavan - mnoge bi takva priča koštala karijere.


- Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo... Nije sramota pasti, sramota je ne ustati - rekao je nedavno Dado Glišić, pobednik festivala u

Vrnjačkoj Banji koji nerado priča o problemima sa narkoticima koje je imao.


- Nekada se, brate, znalo ko se drogira. Činili su to rokeri, a narodnjaci su pili rakiju! Ali, davno su prošla vremena kad se znalo ko je ko. Ne krijem probao sam i ja drogu, jer da nisam ne bih znao šta sve droga može da uradi sa čovekom - kaže Milić Vukašinović, koji je imao velikih problema sa alkoholizmom, dok mu se droga smučila zbog silnih muka koje je prošao sa zavisnošću njegove ćerke.

Na početku karijere Aca Lukas je javno progovorio o problemima sa narkoticima, ali su ga svi dočekali na nož. Danas tvrdi, da je sa drogom raskrstio za sva vremena...


- Poroci su grozna stvar. Najcrnje je kad čovek ne ukapira da je postao njihov rob. Tada propada i postaje totalni gubitnik za kojeg nema povratka. Bio sam rob poroka, tonuo sam, ali sam srećom shvatio da to ne vodi nikuda - rekao je Lukas, koji danas potpuno drugačije živi i zalaže se za prevenciju protiv narkomanije, posebno kod mladih ljudi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.09.2012. 15:30
Ма заболе ме за естраду.
Ponedeljak 10.09.2012. 16:15
Pu narkomansku vam mamu! Nemojte ovo objavljivati radi djece!
Ponedeljak 10.09.2012. 15:04
Tропико бенд су наркомани.. у последње време им и кроз спотове провејава дејство-трипови наркотика које конзумирају!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online