Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.08.2012.
15:04
V. Tasić - Vesti A

Acko Nezirović: Ne dam Džeju da me pokvari

Acko Nezirović, jedan od najvećih tezgaroša po Evropi, priznaje da nikad manje posla nije imao. Kada je snimio nove pesme, pre nekoliko meseci, i izdao deseti, jubilarni album, bio je uveren da će posla i para biti više nego obično. Ali, priznaje, grdno se prevario. Kako kažu dobri poznavaoci estradnih prilika, ako za vrednog i fleksibilnog Acka nema posla, onda je krajnje vreme došlo.

Narod nema para: Acko Nezirović
 

- Katastrofa! Za nas, velike radnike i srednjake, došlo je najteže vreme. Nedavno sam bio u Crnoj Gori, moji drugari su slavili krštenje detetu, pa sam im pevao. Zaradio sam tek toliko da pokrijem troškove. Dobio sam neke ponude da radim na moru, ali ih nisam prihvatio. Kad kreneš na tezgu u Crnu Goru, to ti je isto kao da ideš u nebrano grožđe. Neću tako da radim, nisam u situaciji da nemam hleba da jedem i da mi deca plaču gladna.
 

Zašto su tezge u Crnoj Gori problematične?
- Pevati po restoranima postalo je tužno. Neki pevači pevaju pred desetak gostiju, dok vlasnici lokala ključaju od besa što gostiju nema. Mogu ja da pevam i za jednog gosta, mogu da pevam i za džabe, nije problem. Ali, ne mogu da trpim gnev nezadovoljnog gazde. Problem je što para u narodu nema, što je jadan narod osiromašio. Priča o velikim zaradama je čista laž i bacanje prašine u oči u ovom jadnom narodu kojem bi svi da otmu i poslednji dinar.
 

Sin radio kao di-džej

Kad je situacija na estradi toliko loša, zašto hoćete da svog sina gurnete na estradu?
- Moj sin je rođen u Beču, tamo živi od rođenja, ima 23 godine. Radi kao di-džej po klubovima, zarađuje po 200-300 evra za noć. Naravno, ne radi svake noći već jednom ili dva puta nedeljno. Lep je kao anđeo, dobrica je na mene, ima harizmu. Na estradi jeste katastrofa, ali kad vidim ko je sve na njoj, ima mesta i za mog sina! Znam da se neće smiriti sve dok ne uradi bar jedan singl. Potrudiću se da mu pomognem. Ma koliko da je situacija teška, opet je pevačima i muzičarima neuporedivo lakše nego ljudima koji se bave drugim poslovima.

Neki pevači u Crnoj Gori ipak dobro prolaze?
- To su uglavnom prazne priče. Naravno, Ceca razbija, ali ona nije merilo. Halid Muslimović nije mogao da okupi više od 20-30 ljudi! Ove nazovi zvezde Granda pevaju u paketu. Četiri zvezdice Granda, plus orkestar, koštaju zajedno hiljadu evra! Kad se to podeli na sve njih, pa još kad daju Grandu ono što je Grandovo, šta njima ostane? Ali, tim klincima je važno da su na moru i da budu viđeni i uslikani.
 

Što vam vaš veliki prijatelj Džej ne nabaci koju tezgu?
- Ma zvao me je i on da dođem dole, ali ne mogu. Sve mi je to teško i mučno. Ne bih tamo mogao da mrdnem, a da se pre toga ne izljubim sa deset lokalaca koje poznajem. Nisam više u fazi da mogu da pijem danima i noćima i da ludujem. Prošla su ta vremena kada sam mogao, kao i mnogi drugi, da trošim sto evra kao dnevni džeparac. Svi mi, koji smo nekad lepo zarađivali, negde smo prolupali. Trebalo mi je vremena da naučim da cenim pare i da se malo dovedem u red. Neki to nikako ne uspevaju.
 

Možda se plašite da vas Džej ne pokvari?
- Nema šanse da me pokvari. Mnogo puta smo nas dvojica zaglavljivali zajedno, ali ja više ne mogu da pratim taj tempo. Džej je od svoje pete godine na ulici, on ulicu voli više nego sebe samog. Ja više volim sebe, iako sam se uvek družio i sa momcima sa ulice. Ludovao sam sa njima, ali nikad ni šibicu nisam ukrao, niti sam se ikad kockao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online