Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2012.
14:07
V. Tasić - Vesti A

Najviše zarađuju Ceca i Brena

Popularniji pevači nekada su zarađivali po 10.000 do 15.000 evra za veče, dok su zvezde uzimale duplo više. Ali, tako je bilo do pre godinu-dve. Danas je situacija drugačija, mnogi su prinuđeni da prepolove honorare, ali i dalje pričaju kako zarađuju na hiljade evra iako svi na estradi znaju da nije tako.






 

I dok pevači o honorarima ne žele da pričaju, plašeći se da ne naruše ugled, pravu istinu bolje od ikog znaju muzičari koji s pevačima rade.


- Ceca i Brena mogu lepo da zarade, više od svih ostalih. Tu su i proverena pevačka imena - Miroslav Ilić, Snežana Đurišić, Šaban Šaulić, Vesna Zmijanac koji mogu da uzmu od 3.000 do 5.000 evra za veče, pa i nešto više ako pevaju pred 2.000 do 3.000 ljudi. Ovi ostali, koji su ispod njih, moraju da se zadovolje sa 1.000 evra. To je desetak pevača na estradi, dok ostali rade za siću, mada danas ni 100 evra nije sića. Sve u svemu, starija garda je na ceni i nemaju konkurenciju u mladim pevačima - kaže Miša Mijatović, harmonikaš i kompozitor koji često nastupa sa pevačima.


Ko od pevača u ovom kriznom vremenu najbolje prolazi?


- Ana Bekuta lepo prolazi. Miroslav Ilić, koga najčešće pratim na nastupima, proživljava drugu mladost. On je neobjašnjivi fenomen! Ne mogu da se načudim koliko je tražen, a publika je poludela za njim. Čovek se načisto povampirio, zajedno sa svojim starim hitovima! Zahvaljujući internetu, mladi su došli do njegovih pesama koje je snimio još pre 20-30 godina. Neke od njih je čak i on zaboravio, ali smo morali da ih uvrstimo na repertoar. To je čudo šta se sa njim dešava. Odlično prolaze i Snežana Đurišić, Šaban, Vesna Zmijanac se povratila sa poslednjim albumom. A, da ne zaboravim Cecu i Brenu.
 

SARAĐUJE SA MNOGIM PEVAČIMA: Miša Mijatović, Ilda i Šaban Šaulić
 

Miroslava sve češće prozivaju kolege, a poslednji u nizu bio je Radiša Urošević koji ga je nazvao režimskim pevačem?


- Dobar sam sa obojicom i znam da se poštuju i uvažavaju. Ne znam šta bi Radiši da proziva Ilića. Ali, onaj ko prozove Miroslava svestan je da sebi pravi dobru reklamu. Znate šta, smešna je ta priča da će karijera Miroslava Ilića trpeti zbog političkih promena. Pa niko njega nije zvao da peva samo zato što mu je zet Šutanovac! Niko nikog ne može da natera ni puškom da ga sluša. Nije ni Ceca zvezda zbog Arkana, već zbog toga kako peva.


Vi ste i kompozitor, zašto nema novih hitova, pa se slušaju stari?


- Mislite da Dragan Aleksandrić, Zlaja, Futa ili ja ne umemo više da napišemo hit? Naravno da umemo, ali problem je u pevačima. Iskompleksirani su i većina neće ni da čuje da peva normalne pesme. Svi bi da su u nekom modernom fazonu, svi bi da pevaju po diskotekama. Normalne, smislene, melodične i poetične pesme za njih su demode. Ne znam kako im nije jasno da ne treba da se glupiraju. Željko Joksimović, koji je zabavnjak, ukapirao je fazon i napisao "Miljacku", koja je potpuno u retro fazonu i postala je veliki hit.
 

Promenio sam 11 direktora


- U PGP RTS-u se promenilo 11 direktora, ali to na mene nije imalo nikakvog uticaja. Rukovodeći kadar je dolazio, prolazio i odlazio, a ja sam ostajao urednik narodne muzike. Zglajzne onaj ko je došao po političkoj liniji, a ja ostajem. Vrlo je nezahvalno biti na nekoj poziciji po stranačkoj liniji. Ja sam sa svim direktorima imao odličan odnos, niko me nije dirao, svi su prema meni bili korektni, kao i ja prema njima - kaže Mijatović.

 

Preporučio Bekutu


Pevači vas angažuju za nastupe, a da li vi njima nabacujete tezge?


- Ne bih to nazvao nabacivanjem tezgi, mada tako ispada. Nedavno me je zvao direktor RTB Bora. Kaže čovek da me je gledao u TV emisijama da ceni to što radim i da bi voleo da sviram na proslavi Dana rudara u Boru i Majdanpeku 5. i 6. avgusta. Pitao me je koga od pevača preporučujem i ja sam se setio Ane Bekute. Znao sam da je tih dana slobodna, čovek se oduševio i prihvatio moj predlog.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online