Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.04.2012.
15:36
V. Tasić - Vesti A

"Pevačice sikću jedna na drugu"

Mirko Kodić (54) poznati harmonikaš i kompozitor, muzičar sa bogatim, višedecenijskim iskustvom, mislio je da ga više ništa na estradi ne može iznenaditi. Ali, kako priznaje, malo-malo, pa ga zaprepasti ponašanje pojedinih pevača, pa se stidi umesto njih. Najgore je kada se na tezgi nađu posvađane pevačice, onda je sve moguće, a muzičari gledaju da im se ne nađu na putu.

Pevači ne mogu da se mere s koleginicama, koje se pokače oko svega, od veličine grudi do dužine suknje
 


 

Ne zna se ko je luđi


Kodić priznaje da se šokirao kada je saznao da se njegovi prijatelji Era Ojdanić i kompozitor Milan Matejić već godinama sude zbog pesme "Sve što sam stek'o, potrošiće neko", čiji je koautor i sam Kodić.


- Nisam imao pojma, iako smo pre nekoliko godina pesmu zajedno sročili Milan i ja. Zaboravio sam na tu pesmu, a on je dao ili prodao Eri, a posle i Zorici Kostadinović iz Zaječara. Onda je Zorica tužila Eru i traži mu 10.000 evra! Luda kuća, ne zna se ko je luđi i ispade da je bolje što me nisu potpisali kao koautora. Samo bi mi još falilo da se godinama vucaram po sudovima. Iako sam koautor pesme, niko me ne spominje. Lepo su me izradili.

- Vrlo je loše kada se na jednom mestu nađu posvađani pevači, utiče na atmosferu, pa to oseti domaćin i gosti. Nisu tezge koncerti, pa da svako otpeva svoje i ode. Nekad me stvarno muka uhvati. Sednem pored jedne koleginice, a to mi zameri ona koja sa njom ne govori i koja sedi na drugom kraju stola. Odmah kreću prozivke ko je u kom klanu. Ja se nikom nikad nisam zamerio, sa svim kolegama sam u korektnim odnosima, što opet mnogima smeta. Ali, mene baš briga za njihove svađe i čarke - kaže Kodić.


Ko je gori - posvađane pevačice ili pevači?

- Pevači ne mogu da se mere sa koleginicama. Njima je sve razlog za ljubomoru i netrpeljivost. Mi koji to gledamo već godinama već ne obraćamo pažnju ili nam je smešno. Stalno se kače oko svega i svačega, ogovaraju se... Koja ima bolje ili veće grudi, koja je obukla kraću suknju, koja je podigla zadnjicu, koja živi na Dedinju, a koja na periferiji, koja je uradila lepšu tetovažu. Kao kučići su - stalno sikću i reže jedna na drugu i samo što se ne ujedaju.


Muzičari se žale da često zbog pevača na tezgama ostanu i bez bakšiša?
- Najčešće me je sramota da reagujem kad vidim da neko krade. Bezbroj puta sam video kako pevači i muzičari kradu bakšiš. Nedavno sam gledao jednog poznatog kolegu kako se dovija da sakrije pare. Stavio ih u mali džepić od sakoa, pa preko para stavi bodljikavu ružu da mu slučajno neko ne zavuče ruku u džepče. Bilo mi je muka, hteo sam da ga pitam kako ga nije sramota kad može sve zajedno da nas kupi, ali sam prećutao. Neka mu je na čast.


Da li ste znali da Era Ojadnić voli da krade po prodavnicama?

- Era je takav, mazne ponešto ali ne da bi imao materijalnu korist, već više iz fazona. Kako kaže, sitne krađice mu služe da razbije maler. Nikada neću zaboraviti kako je na jednoj velikoj pijaci ukrao gomilu tangi na moje oči. Uh, to mu je bilo slađe nego pozamašan honorara koji smo zaradili prethodne noći. Dok sam ja premirao od straha da će nas neko videti i pozvati policiju, on je uživao i samo mi je šapnuo: "Ja za one moje devojčice, znaš već..." A, ja sam ga vukao prema izlazu i molio boga da ne završimo u zatvoru zbog tangica vrednih nekoliko evra.

Kradu mi pesme i kola


- Moje pesme i moja kola je mažnjavao ko je stigao. Kome se šta sviđalo, uzimao je bez pitanja. Koliko je mojih kola snimljeno, broja im se ne zna. Snimali su ih razni bendovi, trubači koji su se takmičili u Guči. Ispod njih se potpisivao ko je stigao. Bar da mi neko javi: "Hej, sviđa mi se tvoje kolo, maznuću ga!" Koliko sam blesav, bio bih ponosan na to što me neko potkrada i još bi mu čestitao! Žao mi je što ispod nekih mojih pesama ne stoji moje ime, bar da imam za uspomenu - kaže Kodić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online